BIY AD

19 Kasım 2009 Perşembe

18 Kasım'dan Notlar

Yanıyor yanıyor:
- Joe Johnson, Portland'dan sonra Miami’ye karşı da 30 sayıyı buldu ve Hawks'a maçı kazandırdı.
- Iguodala 25 sayı son saniyelerde de topu çalarak maçı getirdi. Ayrıca 25 sayısı az gözükebilir ama toplam 86 sayının 25'i olduğunu belirteyim.. Louis Williams ise 19 sayı üretti ve maçı kazandıran üçlüğü attı.
- Larry Hughes 22 sayı 10 ribaund 7 asst ile Wizards günlerini hatırlattı ve Knicks'in 19 sayıdan geri gelmesinde önemli rol oynadı.
- Boozer 22 sayı 18 ribaund ile yumuşak olan Toronto pota altını domine etti. Raptors bir ara müthiş bir geri dönüş yapsa da, Jazz vites yükseltince sonuç elde edemediler. Kirilenko’nun 20-7-1-3-2’lik performansı affettirici nitelikteydi bu arada.
- Nowitzki 15/29 isabet ile 41 sayı ve 12 ribaund ile San Antonio karşısında galibiyeti getirdi takımına. Uzatma dakikalarında 11 sayı atmak yakıştı doğrusu. Tebrikler Dirk! Parker, Manu, Marion ve Howard'sız derbiye tek başına damgayı vurdu.

Başımıza taş yağacak:
- Josh Smith de JoJo'nun en büyük yardımcısı olmaya devam etmiş. Sayı ve ribaundu zaten biliyoruz (16-14) ama 7 asist yaptığını gören NBA severler dönüp bir daha bakmışlardır herhalde emin olmak için.
- Rashard Lewis bahanesi olanlardan buraya transfer oldu. 17-10-9'luk performansı ile triple-double a göz kırptı ama bir asist daha yapamadı. 9 asist ve Rashard Lewis. Ne kadar düşünsem de kafamda canlandıramıyorum. Cemal görünümlü Tufan gibi, Hedo görünümlü Lewis çıkmış sahaya.

Hoşgeldiniz:
- Elton Brand'e sadece "Sonunda" diyorum. Demek ki Speights'in sakatlanmasını bekliyormuş. 19 sayı 11 ribaund, 3 top çalma ve tamı tamına 6 blok. Kolej yıllarındaki gibi pivot oynamayı özlemiş olsa gerek. Brand eğer 5 numarada böyle oynayacaksa, Dalembert'e bench yolu gözükebilir. Bu arada Brand'in karşısında formsuz Diaw ve Chandler'ın vardı, hatırlatayım.
- A. Jamison döndüğü maçta, Wizards'ın ezeli rakibi Cavs'i yenmesini sağladı. Tam 31 sayı 10 ribaund ile pimini çekti resmen Cleveland’ın ve galibiyet serisine son verdi.

Fedakarlık:
- Haywood sadece bir tane şut kulandığı maçta, 6'sı hücum olmak üzere 13 ribaund ve 3 blok ile canını dişine takmış.

Takım baltalamaya çalışanlar:
- Jason Terry Spurs lehine bahis yapmışçasına 4/19 ile oynadı ama maçı vermeyi başaramadı.
- Gilbert Arenas da 1/8'i üçlük olmak üzere 6/22 ile oynamış ve 34 sayı atan LeBron James'e - Cavs'liler dahil - en çok yardım eden oyuncu olarak ön plana çıkmış. Ancak yine de Wizards son çeyrekte Butler'ın etkili oyunuyla Cavs'i 17 sayı farkla mağlup etmeyi başarmış.

Günün anlamsız performansı:
- Granger'ın %66 isabetle bulduğu 33 sayı, aldığı 7 ribaund ve 3 asist Knicks'in geri dönüşünden sonra boşa gitmiş oldu. Dün NBA'in en kötü 2-3 takımından birine 19 sayıdan maçı vermiş olabilirler. Ama Murphy ve Dunleavy geri döndüklerinde bu takım beklenmedik bir çıkış yakalayabilir.
- Chris Bosh, Mehmet'in yokluğundan faydalanmış ve 32 sayı 17 ribaund ile takdir edilesi bir maç çıkarmış. Yine de Utah'ın bench'i Toronto'ya fazla gelmiş.

Koç kurbanları:
- Gallinari ve Blair'ın form düzeyleri ve buna paralel olarak dakikaları düşüyor. McDyess'ın ilk 5'e yerleşmesi iyiye işaret ancak bu maçta o oyundayken delicesine hücum ribaundu vermiş Spurs. Blair sezon içinde yeniden sağlam süreler almaya başlayacaktır. Spurs'ün onun enerjisine ihtiyacı var.

Yardımcı olan Hüseyin'e teşekkürler.

10 FARKLI FIKIR:

Adsız dedi ki...

Kaan Kural röportajının devamını istiyoruzzzzzzzzzzz:))

Dan Dirik dedi ki...

Bu arada Granger'ın daha da anlamsız şekilde 33 sayısının 30'unu ilk yarıda attığını belirteyim

sabonis dedi ki...

Kaan Kural röportajının devamı akşama sarktı. Dün Nalga olayı patladığı ve üstüne gece basketbol oynadığm için vaktim olmadı maalesef tamamlayacak =)

Andrei dedi ki...

chris bosh'un 32-17'sini de unutmayalım.

sabonis dedi ki...

Haklısın onu atlamışım, teşekkürler

Koray dedi ki...

eddy curry de geri dönüşünü yaptı dün 12 dakikada 10 sayı 3 reboundla oynadı, daha önemlisi anormal kilo vermiş artık baby shaq değil=)

sabonis dedi ki...

@koray: http://www.konyaliportlandlilar.com/2009/11/currynin-dubloru.html

burada vermiştim Curry'nin nası deli gibi kilo verdiğini =)

Sheed dedi ki...

josh'ı 3. turdan seçtim, çok gururluyum.. bi de FT istatistiğinden kafadan vazgeçmeni sağlaman bi 1. tur seçimin varsa (dwight olur) iyi iş yapıyor..

bu sene 2 kere daha 7 asistle çıktı, 1 maçta da 8 yaptı.. takımın neye ihtiyacı varsa onu veriyor aslan parçası..

brand'in hayat emareleri göstermesi güzel de, chandler sakatlanıp mohammed de kolpalayınca 5 numarada diaw'la oynadı çoğunlukla vaşaklar..

PIERREMANU dedi ki...

Boozer ve Bargnani arasında benim bilmediğim bir husumet mi var? Dün gece Boozer her fırsatta itti kaktı adamı. İlk yarıda ortada fol yok yumurta yokken sıradan bir basket sonrası ittirdi, smaç pozisyonunda da adamın kafasına ayakla çakıp "ya birader kusura bakma" diyeceğine terso terso Bargnani'ye bakıyor. Yalnız Bargnani'de sıfır tepki, tabii birşeyler söylemiyorsa.

sabonis dedi ki...

Boozer-Bargnani arasında bir olay var mı bilmiyorum maalesef. belki maç içinde birşeye sinirlenmiştir Boozer