BIY AD

30 Kasım 2009 Pazartesi

29 Kasım'dan Notlar

İzlediğim maçlardan birinde, Phoenix Suns deplasmanda Raptors'ı 113-94 yenerken Robin Lopez'den büyük katkı aldı. Altı buçuk dakikada hiçbir istatistikte katkı yapmayan Lopez, 4 top kaybı yaparak el freni görevi gördü. Ancak Nash'in 20 sayı 16 asistlik dominant performansı bu rezaletin üstünü kapatmaya yetti de arttı. Robin Lopez, ikizi Brook Lopez'den çok daha yetenekli ! Ayrıca Barbosa bileğini burktuğu için maçı terketti, "En az 2 maç en fazla 2 hafta kaçırırım" demiş. Hedo'muz çok kötü oynadı, kötü bile diyemeyeceğim şut seçimleri yaptı, Bosh'un ise 30 sayı 17 ribaundluk performansına yazık oldu.
Pistons ise Hawks'u Gordon, Prince ve Hamilton sakatken, üstüne CV burnu kırıldığı için maçı terketmişken yenmeyi başardı. Ben Wallace 10 sayı 18 ribaund 2 top çalma ile 4 yıl önceden sinyaller vermeye devam etti. Detroit'in havasında suyunda ne var acaba? Ayrıca Joe Johnson 5/19 şut isabetiyle Pistons'ı çok yardımcı olmuş bu galibiyette.
Grizzlies - Clippers maçının en ilgi çekici yanı Tinsley'nin 29, Conley'nin sadece 19 dakika almış olmasıydı. Elbette maçın son çeyreğinde 33-7 gibi bir skorla geri düşmeleri de not düşmeye değer (yorum yapan DanDirik ve Doğuş'a teşekkürler). Tabii Gasol'ün 13/18 isabetle 26 sayı üretmesi ve son 8 maçta 59/76 isabet bulmuş olması da şaşırtıcı bir detay. Açıkçası hiç Grizzlies maçı izleyesim yok ama Gasol zorla izlettirecek bu gidişle. Clippers'da ise Eric Gordon ise sakatlığının etkilerini tamamen attığını 29 sayı üreterek gösterdi.
1/15 galibiyet-mağlubiyet oranıyla ligin en kötü 2. takımı olan Wolves, Nuggets'ı 106-100 yenmiş, hem de deplasmanda. Anlayan varsa beri gelsin. Timberwolves'da Gomes 12/18 isabetle 27 sayı üretmiş. Damien Wilkins ise 15 sayı ve 6 asist ile oynamış, üstüne 12 ribaund ile kariyer rekorunu kırmış. Wilkins'den 3 senedir böyle çıkışlar görüyoruz takımların eksikleri olduğu dönemlerde, ardından bench'e çekilip gerçek rolünü buluyor çok da fazla önemsenmemeli. Nuggets'da ise Billups 2/13 isabetle Timberwolves'un ekmeğine yağ sürmüş. Carmelo'nun 32 sayılık performansı boşa gitmiş.
Fotoğraf herşeyi anlatıyor... Nets-Lakers maçına da bakma fırsatı buldum. Nets o kadar kötü bir takım ki, anlatılmaz yaşanır. Hani Lakers "Biz bu takımı bugün 50'nin altında tutacağız." diye inat etse, bunu başarabilirdi. Anlatılacak bir tarafı yoktu maçın. Nets 0-17 ile NBA tarihinde lige en kötü başlangıç rekorunu egale etti. Mavs deplasmanında kazanamazlarsa, tarihe altın harflerle yazılacaklar.

7 FARKLI FIKIR:

Dan Dirik dedi ki...

Ayrıca şaka maka Dunleavy de 600'üncü galibiyetini aldı...

Dan Dirik dedi ki...

Memphis-Clippers olacak o sanırım? Son çeyreğe merak edip baktım da, Memphis saçma takımlar sırasında ilk 3'e oynar GSW ve NYK ile. Son çeyrekte Memphis'in 7 sayısı var, boxscore'a bakan Clippers inanılmaz çaba harcamış müthiş defans yapmış falan sanıcak. Grizzlies öyle oynadı sanki hiç bişey yok gibi, 4 kişi arasına girmeler, saçma sapan şut denemeler vs... Acı çektim resmen mutfağa gittim bi ara Eric Gordon hafif bi sakatlık yaşayıp çıkmış oyundan ama hala devam ediyor aynı hikaye. Eric Gordon çıktığında fark 4-5 falandı diye hatırlıyorum en fazla. 1 dakika vardı ordan maç döner be. Ömrümü yedi izlemem daha bunları

sabonis dedi ki...

Pacers ile ne alaka hakkaten ya, sağol düzeltme için.

Grizzlies gerçekten hiç izleyesim yok. izlemeyerek de hiçbir şey kaybettiğimi düşünmüyorum ama işte arada bir maç Gasol için izleyeceğim sanırım.

Doğuş dedi ki...

Grizzlies Clippers'a maçı 20 küsür sayıdan verdi. Son çeyrek skoru 33-7.

Adsız dedi ki...

Denver ilk periyot 40-25 falan yapmıştı baya rahattı ama son periyot baktım minnesota önde izledim son periyodu savunma yapmadı doğru dürüst denver

Ömer dedi ki...

Daha once 0-17 yapan kimmis?

Dan Dirik dedi ki...

Heat ve iki kere Clips diye biliyorum