BIY AD

17 Kasım 2009 Salı

Ben Gordon'u Özlemek

Derrick Rose geçtiğimiz sezon bomba gibi oynamış ve çaylak duvarına çarpmayarak birçok kişiyi şaşırtmıştı. Ancak bu sezona çok kötü bir başlangıç yaparak, daha da büyük şaşkınlık yarattı. Nitekim otoriteler ve basketbol severler artık onun bir süper yıldız olmaya doğru adım atacağını düşünürken, o geri attı. Bunun asıl nedenini hazırlık kampında bileğini burkması olarak gösterenler var. Ancak unutmamalı ki, Rose döneli neredeyse 1 ay oluyor ve arada birkaç iyi maç da oynadı. Yani sorunun bileğinde olması ihtimali bana göre çok da yüksek değil.

Öte yandan, Rose'un bu sıkıntılı döneminden sonra, yazın yaptığı açıklama aklıma geldi: "Gordon'u çok arayacağız. O, baskıyı benim üzerimden alıyordu." Bu sene Rose'un göster(e)mediği performansa bakarsak, belki de Gordon gerçekten Rose'u rahatlatan 1 numaralı opsiyondu Bulls'da. Şu anda ise onun gibi perdeden çıkıp şut atabilen, boş bırakılmaması 'şart' olan bir şutör yok. Hinrich'i pek bu kategoriye sokmuyorum çünkü o aslında bir oyun kurucu, ayrıca Gordon'un şutlarıyla onuniler kıyaslanmaz. Rose bu Gordon'suz takıma alışma evresini geride bıraktığında, geçen seneki performansını da geçer diye düşünüyorum. Umarım en yakın sürede eski Rose'u izleriz.

2 FARKLI FIKIR:

Doğuş dedi ki...

ben tamamen sakatlığına bağlıyorum. yoksa rose aynı rose, elemanın teki çıkıp herkesten çok şut atmıyor diye rose'un performansı düşmez sanıyorum. iyi performansları mutlaka olacaktır sonuçta adamın potansiyeli var bildiğimiz gibi ama sakatlığı rahatsız ediyor(muş) onu fazlaca.

Unknown dedi ki...

Sakatlığın biraz etkisi var ama bence esas sorun salmons-hinrich ikilisiyle uyumunun olmaması. Özellikle hinrichle beraber sahada kaldıkları anlarda hücum organizasyonunu hinrichin yapması da mutsuz ediyor bence onu.sutor gard gibi oynayan rose oluyor yani.Draftın 1.sırasında sectiginiz, takımın üzerine kuruldugu adam sadece 32dakika alıp yedek gardın oldugu zaman sol köşeye gidip rol oyuncusu gibi bakınıyorsa bir sorun vardır zaten yüzüne de yansıyor bu.