BIY AD

19 Kasım 2009 Perşembe

Cemal 'Donyell' Nalga


Link

NBA severlerin bir çoğu bu olayla aşinalar. Cemal'in de başına gelen şey bu olsa gerek. Soyunma odasına malzemeci arkadaş yanlışlıkla ona Tufan'ın formasını vermiş ve bunu da kimse farketmemiş !! Olay sadece ama sadece bundan ibaret !!! Cemal olayını bilmeyenler şuraya baksınlar.

Herkes zaten delicesine eleştirmiştir, yerden yere vurmuştur Galatasaray'ı. Eline her kalem/klavye alan ve Galatasaray'ı karalayan kişi bu konuda ne dese haklı. Bu olayın hiçbir savunması, bahanesi olamaz. Ama ben değişik bir yerden yaklaşmak istiyorum bu skandala. Benim üzüldüğüm şey TBL hakkında hiçbir zaman hiçbir yerde hiçbir konu konuşulmazken, 3 büyüklerden biri - bu durumda Galatasaray - bir skandala imza atınca gündeme bomba gibi düşüyor. Tofaş, Türk Telekom, Karşıyaka, Mersin hatta Efes gibi takımlardan biri bu rezalete imza atmış olsa, eminim gündemi bu kadar meşgul etmeyecekti, hatta 1-2 günde unutulup gidecekti. Aman diyorum, kesinlikle Galatasaray'ın çok üstüne gidildiğini söylediğimi zannetmeyin, az bile gidiliyor belki de. Ben sadece Türkiye'de basketbola olan ilginin yine futboldan - 3 büyüklerden - geçtiğine dikkat çekiyorum.

Yazık. Ama en büyük yazık Galatasaray'a. Cemal de dahil olmak üzere, 1 tane aklı başında kişi yok muymuş koca basketbol takımında? Hani bu maç oynanıyor, gazeteciler var, fotoğraf çekiliyor bunları düşünmediniz diyelim (nasıl oluyorsa) peki kimse etik olarak da mı karşı çıkmadı? Hayır bir de anlamadım olayı. Biri çıkıp anlatabilir mi bana Cemal o maçlarda oynamasa Galatasaray ne kaybedecekti veya Cemal'i oynatarak ne kazandılar o sırada? O sırada ne kaybedecekti hiçbir fikrim yok ama şu anda kaybettiği şeyden değerli olmadığına eminim. Çünkü şu anda 'Galatasaray' markasının kaybettiği şey: Prestij...

4 FARKLI FIKIR:

Holycan dedi ki...

yanılmıyorsam bir turnuva maçıymış oynanan, turnuvayı kazanma hırsı denebilir eğer durum böyle ise.

her ne şekilde olursa olsun türk basketbolcu açısından kara bir leke. dediğin gibi malzemeci hatası falan olduğunu düşünmüyorum yalnız ben, çünkü maç kadrosunda cemal nalga'nın adı geçmiyor. en azından teknik heyet farkederdi listede olmayan adamın sahada ne işi var diyerek.

organize bir suça kurban gitmiş cemal nalga, cezasını da hem kendisi, hem bu işe karışanlar, hem galatasaray, hem de türk basketbolu çekecek malesef.

sabonis dedi ki...

ironi yaptım yahu. ne malzemeci hatası ya =)

onur dedi ki...

Yöneticiler cahil ve ilgisiz; profesyoneller aptal ve sahtekar olunca bize de utançla başımızı öne eğip cezaya razı olmak düşer...

lembo dedi ki...

rezil olduk.. başka açıklaması yok. bana bu rezaletin sırf cemal oynasın diye tezgahlanması daha çok koyuyor.. bir euroleague finaline çıkacaksındır, siskauskas sendedir ama sakattır. anlarım, şeytan dürtmüş derim.. ulan cemal nalga kupa bilmemnesinde oynasa ne olur, tbl de oynamasa ne olur.. galatasarayın şerefinden daha önemli ne olabilir..