BIY AD

2 Kasım 2009 Pazartesi

Çiçeği Burnunda Zengin: Rondo

Rondo'nun kontratını uzatmak konusunda Celtics'in kararı kesin gibiydi ama Rondo'yu kaybetmeyi göze almak istememişler. Genç oyuncu için 5 seneliğine 55 milyon doları feda etmişler. Daha önce sözü geçen senelik 13 milyon dolara göre iyi olsa da, yine de biraz bol keseden verilmiş bir kontrat bence. Çünkü Rondo'nun özellikle hücumda yaptığı işlerin büyük çoğunluğu Garnett-Allen-Pierce üçlüsü sayesinde gerçekleşiyor. Ancak orta mesafe şutu kötü, dış şutu sıfır ve skor üretme potansiyeli de düşük olduğundan dolayı, Rondo esasında hücumda güvenilir bir el değil. 2-3 adım geriden savunulduğu zaman attığı 'tuğlalar'la biliniyor. Evet hızını kullanarak adamını geçip boş takım arkadaşını bulabiliyor, arada sırada saha görüşüyle insanları şaşırtıyor ve takımdaki top dağıtımını doğru şekilde yapıyor. Ama bunlar onu ligin en iyi oyun kurucularından biri yapmak için yeterli olmuyor. İşin defans yönünde de Rondo esasında, rakip oyun kurucuyu kilitleyen, mükemmel bir savunmacı olabilecek yeteneklere sahip. Fakat kendisi daha çok pas kanallarına konsantre olduğu için rakiplerinin çembere kadar penetre etmesine birçok pozisyonda engel olamıyor.

Kısacası bence daha ucuza - mesela senelik 9 milyon dolar - imza atması gereken bir isimdi Rondo. Rondo'nun Celtics'te geçireceği 6 yılın en az 3'ünde, 4 süper yıldızın sağlıklı ve dominant kalmaları için taraftarlar dua ediyor olsa gerek. Gerçi olmayacak duaya amin denmez... Pierce-Garnett-Allen-Rasheed bıraktıklarında, Rondo eğer hala şut özürlü olursa, Celtics ona verdiği kontrat yüzünden pişman olacaktır bence.

6 FARKLI FIKIR:

saLsa dedi ki...

Geçen gün 2K10'da ilk yarının sonunda fena soktu bana üçlüğü. Aaaah ah. :)

saLsa

Adsız dedi ki...

rondo'ya bu para verilir mi ya? celtics umarım bu saçma kararından dolayı zor duruma düşer günün birinde... barış ermiş daha iyi oynar rondodan...

sabonis dedi ki...

@salsa: Rondo'dan üçlük yediysen, çok net bal kurbanı olmuşundur =)

PIERREMANU dedi ki...

Normalde şut sokamayan kısa adamları sevmem. Oyun kurucu dediğin adamın eli düzgün olacak. Şut takozluğu dışında çok beğendiğim bir adamdır. Lakers nefretimin ve beraberinde de Celtics sempatimin (daha doğrusu Garnett, Allen ve Pierce) bunda etkisi vardır muhakkak. Ama bu parayı hak etmesi için şutunu geliştirmesi gerekecek. Geliştiremediği sürece o parayı hak etmesi mümkün değil. Ha ben geliştirebileceğine pek ihtimal vermiyorum. Çünkü adamın şut stili, topu elinden çıkarışı sakat bir kere. Bir basketbol eğitim dvd'si hazırlansa nasıl Ray Allen'ın şutu ideal şut atış tarzı olarak gösterilebilecek kadar kusursuzsa, Rondo'nunki de böyle şut atmayın görüntüleri içerisine konulabilecek kadar kötü. Tuhaf şut atıyor olması en azından ortalama veya ortalamanın biraz üstü şutör olamayacağı anlamına da gelmiyor tabiiki. Ben genel olarak tarzını beğendiğim için umarım yanılırım ve Rondo'nun şutu kabul edilebilir seviyelere çıkar. Yukarıdaki Barış Ermiş yorumu da hiç olmamış bence.

Maximus dedi ki...

bu 2k10 da ritm tutturunca deli atıyorlar:))

birde bende çok hata veriyor oyun sizde de oluyor mu. Konuyla alakasız ama:)

Dan Dirik dedi ki...

Hata değil de oyundan bug fışkırıyor. My Player modunu zaten yarım bırakmışlar; kamera, koç vs. ayarlarını oyun başı düzeltmek gerekiyor. Süre ayarı da koymamışlar periyotları 5 dakikadan fazla yapmak için hile programı kullanmak lazım.

Daha da kötüsü koç yapay zekası. D-league'de oynarken Utah teklif gönderdi gel 10 gün deneyelim diye, 10 gün geçti benim "mentor"dan haber yok öyle beleşe oynuyorum yok kontrat falan. Neyse işte bizim Jerry 50 küsür ratingli beni benchten 48 dakikada 30'a tekabül eden bi süreyle oynatmaya başladı. Oyunda olduğum sürede All-around Center olan ben 5, Mehmet Okur 4 (:/), Carlos Boozer 3 (!), Paul Millsap 2 (!!??1) numara oynuyor, dillere destan takım oldu yani anlayacağınız. Arada Brewer giriyor neyse ki. Yine rating 57'ye gelince falan ilk beşe aldı, enteresan adam... Öyle işte, bir de oyun içindeki share yerinden düzgün bi slider paketi indirmezseniz bütün şutlar giriyor zaten.