BIY AD

4 Kasım 2009 Çarşamba

Ersan Bindiği Dalı Kesiyor


Link

İlk olarak Ersan'ın 7 dakika aldığını gördüğüm için, ne maçın özetini okumuştum ne de görüntülerini izlemiştim. Meğersem Ersan'a koç Skiles güvenmiş ve son hücumda topu teslim etmiş. Ancak Ersan çok çok kötü bir tercih kullanarak air-ball bir üçlük atmış. Zaten takım 2 sayı gerideyken el üzerinden üçlük atmak da neyin nesi? Bunu Kobe bile yapıp sokamadığı zaman eleştiriliyor. Herhalde Ersan, dakika almak için çekiştiği takım arkadaşı Warrick, ilk 5'e yerleşince kendisini daha çok göstermesi gerektiğini düşünmüş. Ama daha önce de yazdığım gibi, bu Skiles tarafından takdir edilen bir davranış değil. Ne diyeyim çok üzüldüm. Skiles da maçtan sonra "Onun penetre etmesi için alan yaratmıştık, penetre ettikten sonra şuta kalkmasını bekliyorduk ama o üçlük atmayı kafasına koymuştu." demiş. Skiles'ın takımında herşeyi yapabilirsiniz ama onun verdiği görevleri yerine getirmezseniz, onun sözünün dışına çıkarsanız, hele bir de air-ball atarsanız vay ki vay halinize... Umarım Skiles hakkında yanılırım da Ersan'a takmaz. Milli oyuncumuz inşallah bu konuda bir istisna olur da çok yakın bir zamanda bol bol dakika almaya başlar. Ama şu özeti izledikten sonra hiç mi hiç sanmıyorum.

5 FARKLI FIKIR:

r7bertpires dedi ki...

ah ersan ah.. sen böyle tercih yaparsan rick kamla da daşşağını geçer her türlü. jennings-ersan ikilisinin aynı takımda buluşması ve şu anki durumları da enteresan bu arada. jennings avrupa'da resmen sıvamıştı, ersan ise çok iyiydi. nba'de tam tersi.

avcis dedi ki...

Ya soyle de bir durum var. Sen Ersan gibi adami topu topu yedi dakika oynat, sonra Bogut 6'layinca mecburen oyuna sok. Sonra hadi kocum Ersan triplerine gir. Bir de airball'un ne kadar kotu birsey oldugunun farkindayim ama Durant dun Lakers'a karsi iki tane airball atti. Bunlarin biri normal surenin sonlariydi, biri de uzatmanin sonlariydi. Sonra OKC maci kaybetti. Yani her oyuncunun basina gelebilecek olay,Ersan'in bu durumu cok kafaya takmamasi gerekir.

Adsız dedi ki...

Serhat Nazım Avcı'nın yorumuna katılıyorum. O pozisyonda resmen top Ersan'ın elinde patlamış o da çaresizlik içinde klasikleşen step back jumperdan sallıyor ama belki topa da ufak bir temas neticesinde kısa kalıyor. Ersan'dan kimse maç kazandırmasını beklemiyor zaten. Rotasyondaki rolünü benimseyip, sahaya girdiği anda takıma enerji katsın süreleri uzayacaktır. Bu topu yetiştiremediği diye kızağa çekilme gibi birşey olmaz...

sabonis dedi ki...

airball kötü birşey evet ama asıl sorun o değil. Asıl sorun şu:

1) fark 2 iken üçlük denemesi
2) üzerinde adam varken el üstünden geri çıkarak denemesi
3) bucks takımı alan boşaltmış olmasına rağmen bunu kullanmaması

Adsız dedi ki...

@sabonis
pozisyonu nbatvde daha kısa vermişlerdi. şimdi biraz daha geniş özeti izledim. farkettiysen 13 saniye kalan brad miller 1/2 attıktan sonra bucks molası geliyor. daha sonra muhtemelen molada çizilen oyunu oynayamıyor bucks ve top ersan'ın elinde patlıyor. o da luol deng'le birebir oynamak zorunda kalıyor ki, ersan'ın penetre özelliği bir forvet için oldukça vasat. deng de averajın üstünde bir savunmacı ve uzun kollarla birlikte ersan çaresiz bir biçimde step back 3 atıyor. ayrıca basketbol literatüründe eğer 2 sayı gerideysen ve son top sendeyse genelde oyunlar maçı kazanmaya yönelik çizilir.
başarılarının devamını dilerim.

B.E.