BIY AD

19 Kasım 2009 Perşembe

Ersan Sonunda İlk 5'te

Günün notlarında yer vermektense ayrı bir haber olarak girmenin daha doğru olacağını düşündüm. Scott Skiles, milli yıldızımıza son maçında 33 dakika vermişti ve Ersan da 19 sayı ve 12 ribaund üreterek onun yüzünü kara çıkartmamıştı. Mavericks maçının sonrasında, dün Ersan Nets'e karşı ilk 5'te çıktı. Hem de kısa forvette değil, Warrick'in yerine uzun forvet olarak. 4/11 isabet ile sadece 9 sayı üretmiş olsa da, Ersan 8 ribaund, 1 blok ve 0 top kaybı yapmış. Skiles'ın daha da güvenini kazanması anlamına gelecektir bu istatistikler, tabii kaçırdığı 7 şutun abuk subuk el üstünden, zorlama atışlar olmadığını varsayıyorum. Ben Skiles'ın Warrick inadının ligin ikinci yarısında çözüleceğini düşünürken, Ersan hırsı, çalışmasıyla ve formuyla Skiles'ın güvenini kazanmış gibi gözüküyor. Pistons'a yıllık 9 milyon civarına imza atan Villanueva'nın bunu başarması yaklaşık 3 ay sürmüştü.

Ersan bizi gururlandırdığı Mavericks maçını da sonunda edindim. Eve gidince bakma fırsatı bulacağım inşallah. Onun dışında Ersan'ı özellikle Cuma gecesi Charlotte maçında izlemek istiyorum. Diaw'a karşı oldukça iyi bir oynayacağını düşünüyorum. Umarım yanılmam. Nazar değmesin, hep 30'lu dakikalar alsın inşallah.

8 FARKLI FIKIR:

Koray dedi ki...

fotoda enteranmış law ersana karşı yalnız ben onun bir miss matchup olduğunu düşünmüyorum don nelsonın favori 3 numarası law,3 numarada kimi oynatacak şimdi nelson bilinmez o gittikten sonra=))

Adsız dedi ki...

cahilligimize verin, ersan'in maske takmasini gerektiren sakatligi nedir ve ne kadar daha bu halde oynayacak ?

sabonis dedi ki...

Dan Gadzuric'ten dirsek yemişti antrenmanda. muhtemelen 1-2 hafta daha takar ama emin diilim.

Koray dedi ki...

Dün geceki maçı izlemedim ama ersanın şut mesafesi çok iyi uzun olarak amaboyalı alanın dışına biraz fazla çıkıyor gibi geliyor bana bir 4 numaraya göre, 3lüğe kitlenmiş gibi oynuyor bazen, o yüzden olabilir şut yüzdesinin düşüklüğü. Hücum reboundlarındada başarılı ayakları çabuk ve rebound mücadelesine girmeyi seviyor halbuki.

tolga dedi ki...

dünkü maçın büyük bir çoğunluğunu izledim. Ersan defansta çok iyiydi hücum da ise kaçırdığı şutlar çok doğruydu öyle zorlama filan değil şansı yoktu. Ersan oyundan çıktığı zamanlarda takımın bocalamaya başladığını da sezdim. warrick de dün razaletti, olur olmaz şutları zorladı, top kaybetti,defansı çok kötüydü ve taraftarın tepkisini de aldı.bence ersan artık ilk 5'e iyice yerleşir.

manu dedi ki...

maçları nerden indirip izliyorsunuz ??

Adsız dedi ki...

hocam nedir sendeki bu ersan ilyasova aşkı? sende salsabasket gibi araştırmacı gazetecilik yap, ersan nasıl türk yapıldı? doğum tarihiyle oynandı mı bunları belgeleriyle paylaş kamuoyuyla...

ive dedi ki...

ben de maçı izledim, inanılmaz bir savunma yaptı ersan... elini kaldırdığı hiç bir şutu sokamadı rakipleri, sürekli top kaybına zorladı base line da. hucumda da savunmacısını dışarı çıkarttığında bogut çok rahat driplingli yüklenmeler yaptı.

jenningsle yaptığı pick and roll lerde 3 lüğe çıkıyor ve çoğu zaman boş kalıyor ersan... üçlükleri girmeye başladığı zaman +15, 20 sayılara ulaşıp ilk 5'in "4" numarası olması garanti...