BIY AD

16 Kasım 2009 Pazartesi

Futbol Holiganlarını Salonlarda İstemiyoruz

Geçtiğimiz sezon Fenerbahçe seyircisinin kaldığı yerden Galatasaray seyircisi devam etti. Basketbol salonlarında bu tip seyircilerin yeri yok ama maalesef binlercesi gelip dolduruyorlar salonu. Orada 2 bilemedin 3 tane Fenerli var diye çileden çıkmak, sahaya girmek, yabancı madde yağdırmak ne demek? Neymiş ufak bir çocuk Fenerbahçe forması giyiyorumuş da asıl problem bundan çıkmış. Bir Fenerbahçeli kadın kendisine laf/küfür edildiği için hareket çekmiş de ondan eline geçeni sahaya atmış Galatasaray taraftarı. Yahu... Neyse ben birşey demiyorum.

Fenerbahçe ve Galatasaray taraftarları arasında hiçbir fark yok. Al birini, vur ötekine. Sonra neymiş bu ülkede basketbol sevilecekmiş de, izlenecekmiş de, takip edilecekmiş. Ben televizyon başında sinirlendiğim ve sıkıldığım için bu son yıllardaki en güzel derbi mücadelesinin, uzatmalarını izlemedim mesela. Hal böyle iken basketbol severler de niye bir sonraki maça kalkıp gitsinler ki?

Edit: Galatasaray'lı olduğumu belirtmeliyim. Nitekim bazı kişiler bu yazının taraflı yazıldığını ve Fenerbahçe'li olduğumu zannedebiliyor...

13 FARKLI FIKIR:

fairfax dedi ki...

bravo sana ancak boyle objektif olursak duzelebilir bu is simdi bize (Fenerbahce Ulker) 5 mac ceza ile gecistirme yapan federasyon ne yapacak bakalim ? Beni gulduren olaylar; bizimkilerden bazilarinin mactan sonra "boyle olaylar gormedim" tavri galatasaray'lilarinda tahrik ve kinsey ustune yuklenmeleri ...

Adsız dedi ki...

Sen de git bir kasa soda al iç. acı koyduk zor hazmedersin. Fenerbahçeli pisliğin resmini koyduguna göre acısı çıkmamış.

sabonis dedi ki...

@adsız: Galatasaray'lıym ben. Buna ne diyeceksin peki? Elimde o sırada başka fotoğraf olmadığı için bunu kullandım. Mantıksız şeyler yazmayalım lütfen...

ilker dedi ki...

@adsız - kimsen işte
futbol holiganlarını blogta da istemiyoruz. bu olayları çıkaran 3 5 zibidi kimsenin takıma mal edilemez.

@sabonis
sen kimseyi takma abi. çok güzel emek veriyorsun, yazılarını yayınlıyorsun;
takma kafanı böle ucuz yorumlara.

Dodosuke dedi ki...

Olaylar falan bahane.Vestel reklamı yapmayalım , ayıp oluyor.

Kerem Oktemus dedi ki...

Adsiz arkadas ne triplerde anlamadim ben ama benim kupon gitti ya ona yandim GS hayatinda bi daha sokamayacagi sutlar soktu sansa bak ya :) Oyun kalitesi acisindan rezalet bir macti, hakemler daha da kotuydu, Tanjevic'in gonderilicek olmasi oyuncular ustunde farkli bir etki yaratmisti isinmada bile belliydi (mactaydim bir Fener'li olarak) .. Tanjevic yerine Oktay Mahmuti'nin gelicegini duydum ;)

Maximus dedi ki...

Geçen sene efes pilsen serisinde nasıl sahaya girenlere sövdüysem, bu sene sahaya girenlere yine sövdüm. Aslında bu tip olaylara hafif ceza verdikleri için caydırıcı olmuyor.

Yiğit Şardan'ın maç bitmeden yaptığı açıklamalar vardı. yok öleymiş de yok böyleymiş de bahaneler arıyordu. Açıkcası bu mantıktaki yöneticilerimiz oldukça hiç bir şey düzelmez. Bunlar sadece galatasaray da değil her takımda var. Taraftara şirin gözükmek adına yapılan işler. İstediğimiz kadar konuşalım yazalım. Kafa yapısı değişmeden daha çok olay yaşarız.

Unknown dedi ki...

başka yerde de belirttim bu saçmalıklara tek çözüm fener-gs ( karşıyaka-goztepe yap, başka şeylerde yap )arasında ki herhangi bir müsabakaya 5 yıl boyunca karşılıklı seyirci alınmamasıdır. 5 yıldan sonra olaylar devam ederse 10 yıl yaparsın. Böyle radikal cezalaqr uygulamalar olamdıktan sonra 3. dunya görüntüleri asla bitmez. Federasyon şimdi GS ye en fazla 3-5 maç verebilecek ee sonra ???

Adsız dedi ki...

bu kadar holiganlaşan insanlara acıyorum

keymark9 dedi ki...

adsız yorum yapan kişinin zaten cesareti olmadığı için o şekilde konuşuyor. kendini ifşa etse bir daha kimsenin onu ciddiye almayacağından emin. hatta eminim ki kendi blogu vardır ve numaradan da olsa tarafsız gibi davranıyordur. şimdi ezik burada kim oluyor siz karar verin. o sahaya giren angutlardan da bir farkı yok bence bu ADSIZ'ın...

Adsız dedi ki...

ikisini de yerinde izledim, utandım.. yerin dibine girdim... lanetliyorum....

skiptomylou dedi ki...

bu ülkede basketbola ilginin azlığında tribün terörünün etkisi en sonda bile sayılmayabilir bence. dünkü olaylar, geçen seneki olaylar hoş değil tabiki ama adeta bu ülke insanına maç izlettirmemek için çırpınan federasyon yetkilileri ve kulüp yöneticilerinin üzerindeki suçu direk tribün terörüne atmak yanlış. şifreli kanaldan verilen maçlar, tanıtım eksiklikleri bu işin temeli bence.

sabonis dedi ki...

tanıtım eksikliği, basketbol sevgisinin aşılanamaması daha büyük etkenler bence de ama tam tersi mesela şifreli kanaldan yayınlanması insanları normalde daha çok salonlara gitmeye teşvik eder.

zaten temel eleştirme amacım "insanlar bu yüzden maça gitmiyor" değildi.