BIY AD

30 Kasım 2009 Pazartesi

Iverson Philly'e Gider Mi?

NBA'de son birkaç gündür ortalıkta dolaşan iddiaya göre Philadelphia 76'ers, eski yıldızı Allen Iverson ile ilgileniyordu. Bu konuda 76'ers koçu Jordan da Stan Van Gundy'den dansözlük dersleri almış: Daha bundan 12 saat önce Jordan kendisine Iverson ile ilgili soru sorulduğunda, "Medyada bizim yönetim olarak aramızda konuştuğumuzdan daha fazla konuşulduğuna eminim. Kimseyle Iverson hakkında konuşmadım" tarzında bir cevap verip serbest oyuncularla ilgilenmediklerini belirtmişti. Jordan bu açıklamalarından 1-2 saat sonra, Spurs maçından hemen önce Iverson ile ilgili kulüp içinde konuşmalar yapıldığını, transferinin gündemde olduğunu ayrıca başka serbest oyuncularla da ilgilendiklerini söylemiş.

Peki Iverson, Philly ve Jordan'ın sistemine uyar mı? İki taraftan biri değişmedikçe bu uyumun sağlanabileceğini pek sanmıyorum. Bunun nedeni de Jordan'ın Princeton hücumunu kullanması, yani topsuz oyuncu hareketlerinin, penetrelerinin en önemli olduğu sistemlerden biri. Iverson ise topsuz oynamayı neredeyse hiç bilmeyen/sevmeyen bir oyuncu. Böyle bir birliktelik olursa, Jordan'ın 76'ers'da Arenas'a tanıdığı imkanları Iverson'a da tanıması gerekecek. Bu da takımdaki gençlerin Princeton'ı öğrenmelerine ve ilerideki sezonlara hazırlıklarına bir engel teşkil edebilir. Yani her ne kadar taraftarlar onu çok sevse de ve Williams'ın sakatlığında Philly'nin ona ne kadar ihtiyacı olsa da, Iverson'ın gelmesi gelecek açısından sorunlar doğurabilir. Yok eğer Iverson'a bu ayrıcalıklar sağlanmazsa, sorunlu yıldızın ne yapacağını şimdiden kestirmek imkansız gibi.

Bakalım önümüzdeki günler ne gösterecek.

2 FARKLI FIKIR:

Berkay dedi ki...

AI'dan daha önemli Monta Ellis & Elton Brand takası konuşuluyor. Don Nelson bu takası yaparsa atabileceği en büyük kazığı atmış olur Warriors'a.

Adsız dedi ki...

bu nasıl bir yorum ya 'bakalım önümüzdeki günler ne gösterecek'... çok aydınlatıcı olmuş teşekkürler..