BIY AD

20 Kasım 2009 Cuma

Jordan: 23'ü Emekli Etmeyin

Geçtiğimiz günlerde LeBron James'in dile getirdiği "23 giymeyelim" kampanyası hakkında Majesteleri de fikirlerini açıkladı: "Çok güzel bir jestti. Niye böyle dediğini anlayabiliyorum. Ama ben NBA'de tek bir büyük oyuncu olduğuna inanmıyorum. NBA tek bir kişiden çok daha büyük bir organizsyon. Ama LeBron'un demek istediğini anlıyorum. Magic Johnson, Larry Bird, Bill Russell gibilerinin de formaları emekli edilmeli. LeBron'un bu jestini anlıyorum ama ben de bu saydığım oyuncularla aynı gruptayım. Onların formaları emekli edilmedikçe ben de kendi formamın emekli edilmesini istemem."

Sonuçta Jordan'ın egosu ne kadar büyük olsa da, çıkıp "Evet benim formamın emekli edilmesi lazım. Geç bile kalındı." diyecek hali yok. Formasının emekli edilmesini aslında isteyeceğini düşünerek, Jordan'ın sessiz kalacağını tahmin ediyordum bu konuda. Veya vereceği yuvarlak cevaplarla geçiştirir gibi geliyordu. Yanıldım. Buyrun videosunu da vereyim:

Michael Jordan discusses Lebron's suggestion of retiring the #23- Nov. 18, 2009 from Turner Sports on Vimeo.

5 FARKLI FIKIR:

Burak dedi ki...

Ben bu numara emekli etmeyi anlamam aslında. Efsane oyuncuların kendi takımında formaları salonların tepesinde dalgalanıyor bu güzel olayda gün gelecek forma kalmayacak adam gibi :D:D Boston'da forma kalmayacak diye korkuyorum.

sabonis dedi ki...

hehe bundan 300-400 sene sonra muhtemelen kalmaz boşta forma numarası =)

Adsız dedi ki...

Lebron'un ki çok saçma bir öneriydi açıkçası. Sempati toplmaya çalıştı sanki. Jordan'ın 23'ü Bulls formasıydı, o da emekli edildi zaten. NBA'de kaldırıldı diyelim dünyanın geri kalanında ne olacak onlar giytmeye devam ederse Ahmet Çakar'ın deyişiyle "Jordan adam değil" mi demiş olacaklar?

stickman dedi ki...

ya zaten 23 numarayı hangi oyuncunun formasında görsek önce şöyle bi Jordan gelmiyo mu aklımıza, "-vaay 23 numara, Jordan haa!.." demiyomuyuz :) bence de 23 numaranın emekli edilmemesi daha iyi. çünkü her 23 numaralı oyuncuyu görünce beynimiz bi yokluyo Jordan'ı. belkide istemsiz olarak.

nba2k10 da kendi oyuncumu oluştururken 42 yapmıştım numarasını, nbdl'de başka bi takıma gönderilince, o takımda da benden önce 42 numaralı biri olunca nasıl bişey bilmiyorum ama numaram otomatikman 23 oldu. değiştirmedim bende. tüm bu olayların yarattığı etkiden olsa gerek :)

Dodosuke dedi ki...

Şöyle düşünürsek eğer basketbolda gerçekten en çok mücadele , sertlik ve denge olduğu zamanlar jordanın zamanlarıydı.O zamanı da domine eden adam olarak düşünürsek ve basketbol dendiğinde çoğunluğun aklına magicten , larry birdden , bill russell ve diğerlerinden önce jordan geliyorsa , yapılmış bu teklif gayet normal bi teklifti.Asıl hall of fame konuşmasında herkese giydiren jordan nasıl bi anda böyle çark etti onu sorgulamak lazım lebronun yaptığı bu tekliften önce.