BIY AD

20 Kasım 2009 Cuma

Sen Gel Bakayım Şöyle

Dwight Howard, bir antrenmandan önce Magic koçu Stan Van Gundy'i çekmiş bir köşeye, takım adına konuşmuş. Takımdaki oyuncular SVG'nin negatif hava yaratmasından dolayı hiç hoşnut değillermiş. Bu rahatsızlık da az önce Redick yazısında değindiğim, Van Gundy'nin saçmalamasından dolayı çıkmış. Aralarında falan konuşmaya başlamışlar. Bu kadar negatiflik ve eleştiri takımın bütün şevkini emiyormuş. Çok doğru. Gerçekten hayatımda Van Gundy'ninki kadar samimiyetsiz bir açıklama görmemiştim.

En azından Stan Van Gundy yanlışını anlamış. "'Daha çok enerji ve şevkle oynamamız lazım' diyebilirim ama 'Ne yaptığımızı bilmiyoruz, çok kötü bir takımız' diye eklemeden bunu yapmalıyım. Bunu anlıyorum. Ama bu benim tepkilerimin azalacağı anlamına gelmemeli, ben aynı şekilde devam edeceğim sadece negatif kısımları kesip atacağım."

Eh en azından yanlışından dönmüş, oyuncuların uyarısıyla da olsa. Hayırlı olsun. Bu konuların sezonun bu erken döneminde çözülmesi en güzeli. Herkes bunları içine atsa ileride playoff zamanında Magic kaosa bile sürüklenebilirdi. Dwight Howard'ı takım adına gidip koçla konuştuğu için tebrik ediyorum. Lider oyuncular kendilerini bu tip hareketlerle belli ederler...

Edit: İmla

3 FARKLI FIKIR:

Onur Kukuk dedi ki...

bu adam yıllardır böyle ve başarıyı yakalamış bir koç bence yoğurdu yeme şekliyle fazla uğraşılmamalı

Adsız dedi ki...

@tim duncan
ağzına sağlık
oyuncuyu okşamayacaksın...

sabonis dedi ki...

@tim duncan: oyuncuların memnun olmadığı yöntemler kullanmak, bu tarz samimiyetsiz açıklamalarda bulunmak işe yaramaz bence.

@adsız: okşamamak lazım ama 24 saat içinde "biz en iyiyiz"den "biz çok kötüyüz"e de varmamak lazım.