BIY AD

11 Aralık 2009 Cuma

10 Aralık'tan Notlar

Hangi Osmanlı tokadı?
Deron Williams bana bu soruyu soruyor olsa gerek. Evvelsi gece Lakers'dan son çeyrekte ağır darbe yiyen Jazz'ın düne toparlanamayacağını düşünüyordum. 32 sayı, 15 asist ve 8 ribaund ile liderlik nasıl yapılır göstermiş Deron. 21 sayı, 11 asist ikinci yarıda gelmiş. İkinci çeyrekte Magic farkı 17'lere kadar çıkarmışken, Boozer ile beraber oyuna ağırlıklarını koymuşlar. Harika bir geri dönüş gerçekleştirmişler. Olağan dışı bir şekilde kullandıkları 46 serbest atış da dikkatimi çekmedi değil. Gerçi bunların sadece 30'unu sayıya çevirmişler.

11 dakika şut kullanmamak?
Jazz'ı övdük ama biraz da Magic'i eleştirelim. Dwight Howard'ın maçın son 11 dakikasında şut kullanmaması ne demektir? Bu nasıl bir üçlüğe bağımlılıktır. Magic'in sene başında oyununun çok dengeli olduğunu yazıyordum ama son 3-4 haftadır fazlasıyla üçlüğe yöneldiler. İçeri penetre edenler de boyalı alana asist yapmak yerine topu dışarı çıkarmayı tercih ediyorlar. Ayrıca farklı öne geçtikleri maçlarda rakibi küçümseyip, maçı pek sallamamaya başlıyorlar. Başında Deron gibi bir oyuncu olan kaliteli takımlar, bu tarz amatörce hareketleri affetmiyor, bir çeyrekte (3.) tam 38 sayı gönderiveriyor potanıza.

X-faktörü:
C.J. Miles, fanatik Utah'lı bir arkadaşımın ısrarla "küçük Kobe" dediği Miles sakatlıktan döndü ve maçı Utah'a kazandırdı. Kenardan gelip 22 sayı buldu, harika oynadı.


Boşa kürek çekenler:
Carmelo 28'de 16 gibi abuk bir yüzdeyle tam 40 sayı göndermiş Pistons potasına ama galibiyete yetmemiş.

Vince Carter 11/12 serbest atış isabeti bulduğu maçta tam 34 sayı, 6 ribaund, 3 asist üretti ama mağlubiyete engel olamadı.

17-12-16-18-21:
Arenas eski Arenas'a dönüşmedikçe Boston'a karşı şansları yok demiştim. Bu sezon beklentilerden uzak olan oyun kurucu, dün 11/23 gibi bir guard için harika olan bir yüzdeyle 25 sayı üretmiş. Bir de faul atışlarında bildiğimiz Arenas gibi olsaymış, maçı beraberliğe taşıyabilirmiş ama iki serbest atışı birden kaçırmış. Ardından da maçın son hücumunda önce Arenas ardından hücum ribaundunu alan Foye üçlükleri kaçırınca maçı Celtics kazanmış. Rondo'nun 21 sayısı ve 11 asisti galibiyette önemli olmuş ama Celtics'in ilk 5'indeki skor dağılımı gerçekten muazzam: 17-12-16-18-21...

Günün sürprizi:
Oyun kurucusu "bitmiş" olarak bakılan 35'lik Atkins olan, forvette Jerebko gibi çıkışı sürpriz olan bir oyuncuyu oynatan Pistons, ligin en güçlü 6-7 takımından biri olarak görülen Nuggets'ı The Palace'ta 2 sayı farkla yenmiş. Herhalde aldıkları 15 hücum ribaundu ile topun değerini bilmeleri (11 top kaybı) maçı onlara getirmiş. Charlie Villanueva da kenardan gelerek 10/19 şut isabetiyle 27 sayı atmış ve Gordon'un yokluğunda skor yükünü üstlenmiş.

2 FARKLI FIKIR:

L dedi ki...

howard'ın 11 dk. şut kullanmaması beni hiç şaşırtmadı açıkçası. 08 playofflarında 41 dk. top kullanamadığı maçı gördükten sonra pek hafif kalıyor.

Hasan dedi ki...

Yan not: Wizards dunku macta, tum 2. ceyrek boyunca 0 rebound, yaziyla sifir, alinca, NBA tarihindeki yerini aldi. Bundan daha kotu olamayacagi icin, bir ceyrekte 0 rebound almak rekorunu egale ettiler. Isin komigi, bu ististigi, 2. ceyrekte foul haklarini erken doldurup yaptilar. Pes derler adama...