BIY AD

10 Aralık 2009 Perşembe

9 Aralık'tan Notlar

Bench katkısı dediğin:
İşte böyle olur. Hinrich ile Pargo ikilisi toplam 34 dakikada 0/13 isabetle sayı üretemeyip, 4 de top kaybetmişler. Hawks'dan fark yemelerinin sebeplerinden biri olmuş bench.

30:
9 maç oynanan gecede 30 sayıyı geçen 1 isim bile nasıl çıkmaz hayret? Günün hayvan performansları sönük diyebilirim bu nedenle.

Günün hayvan performansı:
Stuckey 41 dakika parkede kalıp 19 şutunda 10 isabet bulmuş, 7 serbest atışından hiçbirini kaçırmamış ve 27 sayı üretmiş. Ayrıca 5 ribaund alıp 8 asist ile arkadaşlarını da beslemiş. Bundan iyisi şam'da kayısı. Takım olarak Gordon'suz olmalarına ve 1/8 üçlük atmalarına rağmen yenmişler Philadelphia'yı.

Jamal Crawford 10/16 saha içi, 5/5 serbest atış ile 29 sayı üreten Crawford gecenin en skorer ismi olmuş tüm NBA'de. Yanına 4 de asist eklemiş, Hawks tam 32 asist yapmış maçta.

Tony Parker 18 sayısında pek birşey yok. Ama senede birkaç kere görürüz Parker'ın 10 asisti geçtiğini, bu sene de ilk kez başardı bunu. 23 sayı atan Jefferson ile beraber galibiyeti getirmişler. Tabii Spurs'ün 8/9 üçlük isabetini de geçmeyelim. O nasıl bir yüzdedir öyle? Defans değil hücum ile kazandıklarının bir kanıtı. Gerçi tek başına Sacramento'nun %52 ile 106 sayı üretmesi, Spurs defansının hala SOS verdiğine yeterli bir kanıt...

Takımı baltalayanlar:
Çok kısa sürede ismini yazdırdı Iverson buraya. Olmadı. 33 dakikada 3/10 isabetle 11 sayı ve 6 top kaybı yaptı... 11 maç üstüste kaybetmiş oldular. Yeni bir rekor da Philly'den gelir mi acaba =)


Başımıza taş yağacak:
Ukic? 17 sayı? 4 asist?

Bizimkiler:
Ersan, karşısında Bargnani'yi bulmamış çünkü sakatlığı varmış İtalyan oyuncunun. Bosh ve Hedo ile eşleşmiş anladığım kadarıyla. 11 şutta 5 isabet bulmuş ve 5/6 serbest atış ile 17 sayıya ulaşmış. 9 ribaund ile de takımının en çok ribaund alan oyuncusu olmuş Ersan. Aynen devam.

Hidayet az sorumluluk almış gibi gözüküyor istatistiklerden. Sadece 9 şut kullanmış ve 3 asist yapmış. 9 sayıda kalmış. Mbah a Moute'nin defansında bunalmış diye düşünüyorum.

İş başı:
Raptors defansı yine iş başı yapmış. Asıl Bucks'a karşı değil yarın Hawks'a karşı test vereceklerini düşünmüştüm ama yanıldım. Bucks %43 ile üçlük, %53 ile de saha içi isabeti bulmuş. Ayrıca 24 asist yapmışlar. Sonuç olarak son periyodda 34 olmak üzere, yenilen toplam 117 sayı.

Günün X-faktörü:
Marcus Thornton kenardan gelerek 13'te 8 ile 20 sayı. Bravo. Devin Brown'dan ilk 5'teki yer kapacak gibi sanki. Ayrıca Hornets'a da ayrı bir tebrik 13/25 isabetle üçlük attıkları için gece boyu. Yine de son saniyede Paul'ün turnikesiyle zar zor kazanmışlar ligin en kötü 2. takımına karşı.

Günün önemsizi:
Chase Budinger 8 dakikada, 5 kere saha içinden, 2 kere de serbest atış çizgisinden isabet bulamamış. Her bir istatistiğinde de 0 görüyoruz. Baya efektifmiş.

Günün sürprizi:
Cavs 85 - Rockets 95... Ariza ile Brooks toplam 53 sayı, 8 rbaund ve 8 asist üretmişler. Shaq ise ilginç bir şekilde 2/8 isabette kalmış.

%33-%23 ve 16:
Sırayla Jazz'ın saha içi-üçlük yüzdeleri ve asist sayısı. Lakers defansı beklediğim gibi fazla gelmiş. Formdaki Boozer bile 5/16 isabet ile 11 sayıyı ancak bulmuş. Maç yakın giderken, son çeyrekte 6 sayıda kalmış Jazz. Artık nasıl bir savunmaysa Lakers'ınki. Geçen gün Bucks'ın 11 dakika boyunca sayı bulamadığı süreç bile gölgede kaldı. Yeşil formalar yaramamış kesinlikle. Lakers 10'da 10 yaptı, Gasol ile 9'da 9 oldular...

2 FARKLI FIKIR:

Dan Dirik dedi ki...

Utah dünkü maçın son çeyreğinde 6 (yazıyla altı) sayı atmış. Altı. Nası yani?

sabonis dedi ki...

onu belirtmemişim yazıda, sağol