BIY AD

4 Aralık 2009 Cuma

3 Aralık'tan Notlar

Günün maçı:
Dün gecenin en izlenesi maçında Celtics beklediğim gibi Spurs'ü deplasmanda yenmiş. Üstelik 4/18 gibi kötü bir üçlük yüzdesine rağmen. Öteki tarafta Spurs'ün 2/16 üçlük ve 7/17 serbest atış isabeti Celtics'e yardımcı olmuş. Garnett'in 20 sayı 7 ribaund 5 asisti galibiyetteki en önemli unsur olmuş Rondo'nun 12 asistiyle beraber.

Uzunların toplamı kadar ribaund alan guard:
Wade oluyor bu cengaver. Takımındaki Jermaine O'Neal ve Beasley toplam 11 ribaund alırken, Wade 10 tane toplamış. Nene'nin ilk yarıdaki üretkenliğiyle, Denver rahat kazanmış.

Başımıza taş yağacak:
Radmanovic 20 sayı, 8 ribaund ve 6 asist yapmış maçta. Yok artık daha neler. Hani sayı ve ribaund olabilir de, toplam 5 maçta yapacağı asisti tek maçta yapması son derece şaşırtıcı.

14 maçta 1 serbest atış:
Bir başka detay ise Miami Heat'in 2/3 numarası Quentin Richardson'ın bu sezonun ilk serbest atışını kullanıp kaçırması olmuş. 14 maçta sadece 1 serbest atış? Bakmak lazım ama 25 dakika üzeri alıp 14 maçta çizgiye gitmeyen bir oyuncu var mıdır acaba tarihte?

Takımı baltalayan:
Monta Ellis 4-5 maçlık 'hayvani' performansından sonra ufak çaplı bir düşüşe geçti. Sadece 9/27 isabet ile 21 sayı ürettiği maçta aynı zamanda 9 topu da rakibe teslim etmiş.

LBL:
Günün hayvan performansını seçemedim ama Rockets'a maçı kazandıran Landry-Brooks-Lowry üçlüsüne değinmeden de geçmek istemedim. Landry-Lowry ikilisi bench'ten gelip toplam 33 sayı 12 ribaund 5 asist 3 top çalma ve 4 blok yapmışlar. Maşallah. Her takıma böyle bir bench lazım. Brooks ise 8/15 isabetle 25 sayı üretip yanına 8 de asist eklemiş. Rockets 23 tane top kaybetmese çok rahat kazanacakmış herhalde.

Boşa kürek çeken:
DeJuan Blair, Celtics'e baş kaldırmış adeta ama yetmemiş. O nedir gerçekten ya 9/11isabetle 18 sayı, 5 hücum 6 defans ribaundu ve 2 blok. O ve Duncan'ın sürüklediği hücum ribaundu üstünlüğüne rağmen (20'ye 2) Celtics kazanmasını bilmiş. Millsap gibi bu çocuğu da draft etmeyenler şimdiden kafalarını duvarlara vuruyorlar. Nazar değmesin inşallah.

Bu pota erişime kapatılmıştır:
Shane Battier 6 blok koymuş dün gece Warriors oyuncularına. 10 sayı 10 ribaund 4 de asistini unutmayalım. Az kalsın blokla triple-double yapıyormuş. Her takıma lazım adamlardan biridir Battier.

Yorumlarda unuttuklarımı yazan arkadaşlara teşekkür ediyorum.

8 FARKLI FIKIR:

Koray dedi ki...

Çok ilginç bir istatistik vardı quentin richardson bu sezonki ilk serbest atışını kullandı ve kaçırdı oda teknik fauldü.maç başına 28 dakika oynayan bir şutör için çok ilginc bir istatistik olsa gerek, şaka gibi hatta.

sabonis dedi ki...

daha çok şutör modunda takıldığından az kullanması normal de. 14 maçta 1 serbest atış da harikaymış gerçekten. güzel bir istatistik =)

Doğuş dedi ki...

golden state maçında bir taraftar sahaya girdi eheh :)

Adsız dedi ki...

Rockets benchi gerçekten sezon başından beri maşallah canavar gibi ariza'nın ortamı boş bulup allah ne verdiyse sallamasının açığını bu çocuklar(lowry-landry) kapatıyorlar hep ve artıkın yavaş yavaş ilk beşe yerleşmelerinin vakti yaklaşıyor gibime geliyor.

Dan Dirik dedi ki...

Hayvan performanslardan biri de 18 sayı 11 rebo 2 blokla Celtics'e direnen DeJuan Blair'den geldiğini eklemek isterim. En önemlisi bunları 21 dakikada ve garbage time dediğimiz kısımlarda olmamış olması tabii

Adsız dedi ki...

battier'in 6 blok yapması da ilginçmiş..

Ömer dedi ki...

Celtics@Spurs macinin son periyotunda bir ara hucum ribaund'larida 16-2 ustundu Spurs. Ve macin son saniyelerinde girmeyen sutun bile hucum ribaund'unu aldilar. Fecilerdi bu konuda ve Celtics cidden cok kotuydu ribaund konusunda. Ancak yine de yenmesini bildiler.

sabonis dedi ki...

teşekkürler arkadaşlar bu yorumlarınız için. bu tarz gözümden kaçan şeyleri ileride de dile getirirsiniz umarım. yer verdim hepsine.

sağolun.