BIY AD

1 Aralık 2009 Salı

30 Kasım'dan Notlar

Ersan faul problemine girmiş ve hatta 6 faul alarak da oyun dışı kalmış ama parkede olduğu süre içerisinde gayet efektifmiş. Son 2 maçta olduğu gibi yine hücum ribaundlarını toplamış Ersan, tam 4 tane almış. İlginç birşey dikkatimi çekti: NBA'de Ersan ile aynı süreleri alıp ondan çok hücum ribaundu alan sadece Roy Hibbert, Carl Landry ve Chuck Hayes var. Maça dönecek olursak, sürpriz bir şekilde oynayan Bogut'un 22 sayı, 15 ribaund, 3 top çalma ve 4 blok yaptığına dikkat çekmek lazım. Bucks'ın maçı kazanmasındaki 1 numaralı etken olmuş. Bulls'da ise Luol Deng yine uzun forvet pozisyonunda bol bol dakika almak zorunda kalmış ve 22 sayısının yanına 14 ribaund eklemiş. Maçın son saniyesinde Brad Miller, boş bir orta mesafe şutu değerlendiremeyince yenilmişler.
Dalembert'in 19 ribaund 3 blok 3 top çalmalık sapık performansına ve Elton Brand'in kenardan gelerek yaptığı 21 sayı 10 ribaundlık katkıya rağmen 76'ers, Terry'nin son saniyelerdeki basketiyle Mavs'e yenilmiş ve üstüste 7. mağlubiyetini almış. Dallas'ta Kidd, Philly'nin ipini çekmiş. 22 sayı 6 ribaund 11 asist 3 top çalma ve 2 blok yapmış. New Jersey Nets yıllarından aklımıza kazınan istatistikler... Bu maç herhalde Mavs formasıyla 20'yi geçtiği 4-5 maçtan biri oldu diye tahmin ediyorum.
Marc Gasol şom ağızların kurbanı olmuş Grizzlies - Jazz maçında. Şurada son 8 maçta %80'e yakın bir yüzdeyle attığını söylemiştim bu maçta 1/5 isabet bulabilmiş sadece. Gay ve Conley'nin sakatlıkları sebebiyle oynamadıkları maçta Boozer'ın 24 sayı 15 ribaund 7 asisti ile Brewer'ın 25 sayısı Memphis'e fazla gelmiş. Mehmet ise göğüs ağrıları sebebiyle az dakika almış ve sadece 5 sayıyla oynamış.
Sadece Monta Ellis diyorum... Warriors, Pacers'ı farklı yenerken Monta 45 atarak bu sezon kariyer rekorunu yeniden kırmış oldu. Hayvansın Monta. Karşısında Lakers'ı bulmadıkça herhalde sezon sonuna kadar 40 atmaya devam edecek. Lakers'ı çıkarınca son 4 maçta bulduğu sayılar: 34-37-42-45 ve %55 civarı bir şut yüzdesisyle. İnanılmaz oynuyor. Pacers'da Dahntay Jones hala skorer kimliğini sürdürüyor ve ben hala Pacers'ı izlemedim 2 maçlarını edinmeme rağmen. Var mıdır bu adamın bütün bu sayıları nasıl attığını açıklayacak birisi?

5 FARKLI FIKIR:

muyek dedi ki...

Allah rizasi Ersana birisi su coraplarini dizine kadar cekmemesini soylesin. Tarz mi yapiyor ya da kendini k. Abdul Jabbar falan mi saniyor bilmiyorum ama gercekten olmuyor. Iyi guzel de oynuyor bu sezon diceksiniz taka taka buna mi taktin , takmadim ama gercekten estetik olarak cok kotu gozukuyor. Ersan birak James Posey ceksin corabini be birader sen yapma :)

Maximus dedi ki...

Dalembert asıl sapıklığı son saniyede yapmış:))

Unknown dedi ki...

pota altında ezilmiş gibiler gerçi. bulls'un uzunları ribauntları yemiş. gerçi istatistiklere tam bakamadım.

@muyek

ersan uzun zamandır çoraplarını öyle yapıyor. hatta milli takımda bir ara oğuz da yapıyordu. sanırım altyapıdan kalma bir uğur. ayrıca uzun çorap iyidir. yapmayın, etmeyin herkes bana da diyor öyle:))

Ömer dedi ki...

Monte Ellis Turk tribunlerinin vazgecilmesi "icimdeki ...... aski bambaska"yi soyluyormus gibi olmus bu fotoda :D

PIERREMANU dedi ki...

Ben yakıştırıyorum Ersan'a çorapların vaziyetini. Bence böyle iyi.