BIY AD

5 Aralık 2009 Cumartesi

4 Aralık'tan Notlar

Efendim New Jersey Nets'in galibiyet kutlamalarına katıldığım için bu yazıyı geç yazabiliyorum, kusura bakmayın. Dünyanın dört bir yanında olduğu gibi İstanbul'da da büyük bir heyecanla yapıldı kutlamalar. Geç oldu ama boş geçmeyelim yazmış olalım günün notlarını...

Günün hayvan performansları:
Chris Paul'ün oynayacağı kesin değildi hatta ben 1-2 maç sonra döner diye düşünüyordum. Ama çıkıp oynadı ve ne oynamak... 16 sayı, 6 ribaund, 15 asist, 8 top çalma, 1 blok... 8 top çalma nedir ya. Dalga mı geçiyorsun Paul? Maçın sadece 3-4 dakikalık bir bölümünü izledim ve bu kısa sürede Paul'ün 2 top çaldığını gördüm. Hornets 98-89 ile kazandı.

Chris Bosh 13/25 isabetle 31 sayı gönderdi Wizards potasına. Ayrıca 16 ribaund 4 asist ve 2 blokla oynadı. Geçen maç onu iyi tutan Haywood'a "O 1 maçlıktı" mesajı verdi. Çoğu pozisyonda içeri penetre ederek ve Haywood'dan kurtularak sayıları buldu. İçeride de delicesine savaştı Wizards uzunlarıyla ve onlara karşı üstünlük kurdu.

David Lee 18 sayı 17 ribaund 4 asist ve 3 top çalmayla oynadı. Saha içi isabet oranı ise 7/9. Galibiyeti getiren adam olmuş Atlanta'ya karşı. Tabii Josh Smith'in 2 teknik faul alıp atılmasını da unutmayalım...

Kevin Garnett utanmasa şut bile kaçırmayacaktı. 11 şutundan sadece 1'inde isabet bulamadı. Ayrıca şut derken, hakikaten kullandığı çoğu top uzak mesafeli boş atışlardı. 23 sayı, 8 ribaund, 3 asist ile oynadı. Bunun bir numaralı nedeni Jeff Green'in Perkins ve Pierce'a yardıma gitmesiydi. Bu iki oyuncuyu savunamadılar gece boyu. Zaten koç Brooks'un Garnett-Perkings-Rasheed 3'lüsüne karşı maç kopana kadar Etan Thomas'ı kullanmamasına anlam veremedim. Bana göre saçmalıktı. Thunder pota altı yol geçen hanına döndü.

Carlos Boozer karşısında Hibbert-Foster-Murphy üçlüsünü görünce azmış ki ne azmış. 35 sayı 13 ribaund 2 asist. %67 ile oynamış üstelik. Harika.

Günün şanslı hayvan performansı:
Bu adam Kobe tabii ki. Çünkü şans faktörü olmasa, boşa kürek çekenler kısmına alacaktık kendisini. Önce Wade'in 2'de 1 atmasının ardından, abuk subuk, hem yana hem geriye doğru çekilerek attığı üçlük potalı olarak girdi ve Lakers maçı 1 farkla kazandı. Maçta 4/9 ve 12/18 isabetle faul atan Jermaine-Wade ikilisinin bu kötü yüzdeleri mağlubiyeti hazırlamış.

Boşa kürek çeken:
Arenas 34 sayı ve 3 asistle oynarken, maçı uzatmalara taşıyan orta mesafe şutu ve üstüne uzatmalarda beraberliği sağlayan üçlüğü de attığını söyleyeyim. Ama Calderon'un asistiyle gelen Hedo'nun zor şutu, maçı Raptors'a kazandırdı.

Kevin Durant 36 sayıyı 13/19 isabetle üretti ve 5 ribaund çekti ancak mağlubiyete engel olamadı. Koca takımda ona 1 tane bile yardımcı çıkmadı. Westbrook iyi gibi gözüktü ama top kayıpları ve abuk subuk şutlarıyla aslında yarardan çok zarar bile getirdi diyebilirim.

Günün dengesizleri:
Al Harrington bu efendim. 17 dakikada 25 sayı atan Harrington, maçın geri kalanında sadece 2 sayıyla oynadı. Bu nasıl bir dengesizlik gerçekten...

Earl Boykins ikinci çeyreğin ilk 6 dakikasında tam 11 sayı buldu. Yanıyordu resmen. Ancak çok çabuk söndü ve maçı sadece 14 sayı ile tamamladı.

Başımıza taş yağacak:
Chris Duhon... Bu maçta 25 sayı 10 asist ile oynamış üstelik 10/16 isabetle. Bugüne kadar %28 ile şut atan biri için hiç fena değil. Ayrıca bundan önceki 3 maçında toplam 24 sayı ürettiğini de eklemek gerek. Bravo Duhon, sonunda düzgün bir performans geldi...

Bizimkiler:
Hedo'ya önce hakkını verelim: Uzatmalarda takımına maçı kazandıran adamdı. Ama 4. çeyreğin son saniyesinde, maç berabereyken gidip üçlük atan bir oyuncuyu eleştirmeden geçemezdim. Bu nasıl bir mantıktır Hedo? Neden üçlük? Delirdim ekran başında. Niye penetre yok? Yasakladı mı koç Triano? Gerçekten saçmalıktan başka birşey değil bana göre...

Üzülüyorum valla Ersan'a. Diğer maçlar arasında Ersan oyundayken sıkça Bucks maçına dönmek istedim. Ama yok her Bucks maçını açtığımda Ersan'ı faul sayısı artmış olarak bench'te görüyordum. 4-5 pozisyon hariç izleyemedim bu nedenle.

Günün sürpizi:
Mavericks'in deplasmanda da olsa Grizzlies'e 98-82 kaybetmesi... %35 ile şut atmaları bunu açıklıyor zannedersem. Nowitzki de sadece 22'de 7 isabet bulup 16 sayıda kalmış. Diğer tarafta Zach Randolph 24 sayı 15 ribaund ile oynamış.

Günün komiği:
Danilo Gallinari sağ kolu ağrıdığı için oynamamış dün gece. Eh geçen sene 28 maçta attığı toplam şut sayısından (125) daha fazla üçlüğü (127) 19 maçta atarsan tabii ki kolun ağrır Gallinari...

Bu kadar maç olan bir günde illa kaçırdığım ilginç istatistikler vardır. Paylaşın lütfen gözünüze çarpanları.

3 FARKLI FIKIR:

Dan Dirik dedi ki...

İstatistik değil de... Josh Smith'in aldığı iki teknik faul'ün sebebi kaçırdığı boş smaçtı bana kalırsa. İki tekniği de kısa süre sonra sinirden hakeme itiraz ettiği için aldı üst üste. İlk defa bu kadar aklı başında bir sezon geçiriyordu doğrusu, üzüldüm bunu yapmasına.

İstatistik olarak da Zach Randolph'un 15 ribaundunun 9'ü hücum. Kağıt üzerinde çok iyi ribaundcu olan Dallas'ın bu sezon böyle geçen ilk maçı değil. İzlemedim ama sanki bir süre sonra boş verme varmış gibi.
Ben Wallace da 8 şut kullanarak 11 sayı atmış, bu sezonluk hayvan performans diyebiliriz onun için :P

onder dedi ki...

selam can dun raptors maci ile ilgili turgay demirel roportaji ve hedo videosunu maile attim.umarim begenirsin.

Adsız dedi ki...

ulan bu Arenas harcanıyor Washington'da. Galatasaray'a gelse kümede kalırız yeminlen.