BIY AD

3 Aralık 2009 Perşembe

Kobe En İyiler Tarafından 1 Numara Seçildi

Efendim Sporting News, 107 kişiden oluşan bir gruba sormuş: "Sizce Bugün NBA'deki En İyi 50 Oyuncu Hangileri?" diye. Bu 107 kişiyi kimler oluşturuyor? Hall of Fame üyeleri, büyük ödül kazanan kişiler, yöneticiler, aktif oyuncular, koçlar ve basketbol uzmanları. Listenin altında ufak tefek yorumlar iliştirdim, liste uzun olduğu için sıkılıp geçenler olabilir, söyleyeyim dedim.

1. Kobe Bryant, SG, Lakers
2. LeBron James, SF, Cavaliers
3. Dwyane Wade, SG, Heat
4. Dwight Howard, C, Magic
5. Tim Duncan, PF, Spurs
6. Chris Paul, PG, Hornets
7. Kevin Garnett, PF, Celtics
8. Dirk Nowitzki, PF, Mavericks
9. Carmelo Anthony, SF, Nuggets
10. Paul Pierce, SF, Celtics
11. Steve Nash, PG, Suns
12. Deron Williams, PG, Jazz
13. Tony Parker, PG, Spurs
14. Brandon Roy, SG, Trail Blazers
15. Yao Ming, C, Rockets
16. Shaquille O’Neal, C, Cavaliers
17. Pau Gasol, PF, Lakers
18. Chris Bosh, PF, Raptors
19. Amare Stoudemire, PF, Suns
20. Chauncey Billups, PG, Nuggets
21. Kevin Durant, SF, Thunder
22. Manu Ginobili, SG, Spurs
23. Jason Kidd, PG, Mavericks
24. Tracy McGrady, SG, Rockets
25. Joe Johnson, SG, Hawks
26. Derrick Rose, PG, Bulls
27. Ray Allen, SG, Celtics
28. Gilbert Arenas, PG, Wizards
29. Ron Artest, SF, Lakers
30. Vince Carter, SG, Magic
31. Danny Granger, SF, Pacers
32. Baron Davis, PG, Clippers
33. Devin Harris, PG, Nets
34. Ben Gordon, SG, Pistons
35. Al Horford, C, Hawks
36. Carlos Boozer, PF, Jazz
37. Nene, C, Nuggets
38. Rajon Rondo, PG, Celtics
39. Andre Iguodala, SG, 76ers
40. Josh Smith, PF, Hawks
41. Rudy Gay, SF, Grizzlies
42. Hedo Turkoglu, SF, Raptors
43. Lamar Odom, SF, Lakers
44. Shane Battier, SF, Rockets
45. Elton Brand, PF, 76ers
46. Richard Jefferson, SF, Spurs
47. O.J. Mayo, SG, Grizzlies
48. Charlie Villanueva, PF, Pistons
49. Michael Redd, SG, Bucks
50. Andrew Bynum, C, Lakers


Her seçimi tek tek eleştirecek halim yok, zaten çoğuna katılıyorum. Ama dikkat çekici olanları yazacağım.

- Eğer NBA'de bugün derken gerçek anlamıyla bugün kastediliyorsa, Shaq'ın orada işi yok, 20'lerde olmasını beklerdim herhalde. Fakat tam tersi kariyerleri göz önüne alınıyorsa da Shaq'ın kesinlikle daha yukarıda (hatta ilk 3'te) olması gerekiyor.

- Al Jefferson ile Monta Ellis'in de listede olmadıklarını görünce şok oldum. Özellikle Al Jefferson'ı herhalde ilk 30'a bile koyabilirdim ben. Belki patladığı sezonda canlı maçlarını izlediğim için özel bir sevgi besliyor olabilirim kendisine.

- İyi bir çaylak yılı geçiren Rose'un da mesela Ray Allen ve Vince Carter'ın önünde olmasını abes olarak nitelendiriyorum izninizle.


- Aynı şekilde Mayo'yu da görünce şaşırdım. Çaylakları (yani sadece tek senelik kariyeri olanları) yazarken biraz daha tereddüt edilmesi gerekiyor bana göre.

- Ayrıca Villanueva oraya nasıl girmiş şaşırdım.

- Hidayet'in de 42. sıradan yer bulması kendisine gerçekten gurur verici. Magic'teki oyunuyla ilk 50'ye girmeyi haketti bence.

- Bundan 2 sezon önce anket yapılsa ilk 20'de kendisine yer bulacak olan Elton Brand'in de listeye zar zor girmesi ilginç bir detay. Geçirdiği sakatlıklar ve şu anki form durumunu göz önüne alınca ilk 50'de yer alması bile başarı.

İlk sıra için Kobe 62 oy alırken, LeBron 34, Wade ise 11 almış. Diğer ikilinin yanında Wade'in 11 oy alması başarı bana göre. Ayrıca LeBron'un Kobe'ye biraz daha yakın olmasını beklerdim.

Hangi takımdan kaç oyuncu seçilmiş:

5: Lakers
4: Celtics, Spurs
3: Hawks, Pistons, Rockets
2: Cavaliers, Grizzlies, Jazz, Magic, Mavericks, Nuggets, Raptors, 76ers, Suns
1: Bulls, Bucks, Clippers, Heat, Hornets, Nets, Pacers, Thunder, Trail Blazers, Wizards
0: Bobcats, Kings, Knicks, Timberwolves, Warriors

Hangi pozisyondan kaç oyuncu seçilmiş:

Oyun kurucu: 11
Şutör guard: 12
Kısa forvet: 11
Uzun forvet: 10
Pivot: 6

Bu arada buyrun efenim, işte 107 kişilik oylayanlar listesi:

Gene Banks, Rick Barry, Elgin Baylor, Butch Beard, Walt Bellamy, Travis Best, Otis Birdsong, Muggsy Bogues, Jeff Bower, Bill Bradley, Terrell Brandon, Allan Bristow, Dee Brown, Hubie Brown, Mike Brown, P.J. Brown, Marcus Camby, Rick Carlisle, Bill Cartwright, Tyson Chandler , Phil Chenier, Doug Christie, Archie Clark, Jim Cleamons, Wayne Cooper , Bob Cousy, Dave Cowens, Mike D’Antoni, Don Delaney, Joe Dumars, Mike Dunleavy, Mark Eaton, Craig Ehlo, Mario Elie, Gar Forman, Harry Gallatin, Dick Garmaker, Mike Gminski, Cliff Hagan, John Hammond, Tim Hardaway, Tom Heinsohn, Rod Higgins, Bob Hill, Lionel Hollins, Bob Houbregs, Bailey Howell, Eddie Johnson, Marques Johnson, Bobby Jones, George Karl, Steve Kerr, Bob Kurland, Frank Layden, Tim Legler, Ronnie Lester, Earl Lloyd , Donyell Marshall, Bob McAdoo, Rodney McCray, Dick McGuire, Brad Miller, Earl Monroe, Daryl Morey, David Morway, Tracy Murray, Tom Nissalke, Norm Nixon, Kevin O’Connor, Will Perdue, Geoff Petrie, Bob Pettit, Randy Pfund, Scot Pollard, Gregg Popovich, Kevin Pritchard, Jack Ramsay, Frank Ramsey, Arnie Risen, Oscar Robertson, Scotty Robertson, Jimmy Rodgers, John Salley, Flip Saunders, Charlie Scott, Bill Sharman, Purvis Short, Jim Spanarkel, Steve Stipanovich, Ed Stefanski, Rod Thorn, Jay Triano, Kelly Tripucka, Jack Twyman, Dick Van Arsdale, Kiki Vandeweghe, Stan Van Gundy, Dick Vitale, Chet Walker, Bobby Wanzer, Mark Warkentien, Slick Watts, Bill Wennington, Jerry West, Lenny Wilkens, Pat Williams, Brian Winters

13 FARKLI FIKIR:

kurkoc dedi ki...

Oylayanlar içerinde Scot Pollard ın olması ilginç..

kurkoc dedi ki...

Oylayanlar içerinde Scot Pollard ın olması ilginç..

oz01 dedi ki...

Bir kaç yıl içinde LBJ nin en iyi olmasını bekleyebiliriz.

Adsız dedi ki...

En iyiler mi ? m.jordan yok, magic johnson yok dr. j yok, kim var ............ :))

sabonis dedi ki...

daha ne olsun canım, bundan iyisi şam'da kayısı =)

Holycan dedi ki...

Shawn Marion yok, charlie v var.
sarhoşken oy vermişler sanırım :)

Marcus Camby yok.
Iverson şu an yine aktif oldu, kendisi yok.

PIERREMANU dedi ki...

Kobe ile LeBron arasında bu kadar oy farkı olmasının benim basketbol anlayışımda izahı yok. Bence tartışmasız LeBron'dur 1 numara. Fatih Terim'in "Ben önce Hamit'i koyarım ilk 11'e gerisini diğerlerinden seçerim" lafındaki gibi düşünmeden 1'e LeBron'u koyarım, diğerlerini sonra sıralarım. He gönlümün bir numarası Ginobili'dir o ayrı.

reverdy dedi ki...

bence iki abartı seçim 33. sıra devin harris ve 35. sıra al horford. özellikle horford ne oynadı da 35. sırada anlamadım.

Major dedi ki...

kriter neymiş acaba. tmac de çok yükseklerde şuanki performanslara göre. hem artest niye vince carter'ın üstünde anlamak güç. yoksa artest, vince carter'dan daha iyi oyuncu mu?

Semih. ~ dedi ki...

aynen sıralama biraz cacık olmuş. bakıyorm billups roy un 5 6 basamak altında yani neye göre kime göre sıralama, heleki kidd sürünüyor bende merak ettim şimdi.

L dedi ki...

bu listenin kaale alınmaması için çok bakınmaya gerek yok. 5. sırada olay bitiyor. nba'in yıldız yaratma politikası gerçekten harika. kim başındaysa bu projenin, getirelim direkt memleketi kurtarsın. dayı iyi çalışıyor baksana, 5 sene sonra tüm zamanların en iyileri listesi yapılsa, oraya da 3'ten sokacak kadar pohpohlarlar abiyi.

Mehmet Dinler dedi ki...

Şu anki durumlarına göre bakıyorsak Brand'in, T-Mac'in, Shda ne işi var? Bu adamlar listedeyse ıverson niye yok? madem kariyerine de bakıyorsunuz Iverson ilk 10'dadır yani.

Dan Dirik dedi ki...

J-Rich'i nerede hani?