BIY AD

28 Şubat 2010 Pazar

27 Şubat'tan Notlar

Başımıza taş yağacak:
Bir kaçı Boston'a da düşer de akıllarını başlarına getirirler belki. Hakkında bir yazı var aşağılarda ama Nets’in Celtics’i Garden’da yendiğini tekrar belirtmek istedim.

Günün hayvan performansları:
Zach Randolph, 31 sayı 10’u hücumdan 25 ribaundla hayvan nedir bize ve eski takımına bir kez daha göstermiş. Knicks karşısında olunca değeri biraz düşüyor ama yine de müthiş bir performans. 13’te 11 serbest atışı da atlamayalım.Tabii bol skorlu maçta tek başına değilmiş, Gay’in 27 sayı, Gasol’ün ise 25 sayı 13 ribaundluk katkısı var.

Maçın yarısında izlemeyi bıraktığım için Deron Williams’tan daha iyisini bekliyordum fakat 35 sayı 13 asistte “kalmış”. Kalmış diyorum çünkü ilk çeyrek istatistikleri 20 sayı 7 asist mi neydi. Tek şut kaçırmıştı ilk çeyrekte, maçı 17’de 13’le kapatmış. Zaten maç iki takım adına da anormal bir yüzdeyle oynanıyordu. İkinci çeyrekte bu durum biraz normale dönmüş gibiydi ama ben gittikten sonra Utah aynı hızla devam etmiş, 67.5 gibi saçma ötesi bir yüzdeyle kapamışlar maçı. 133 sayıyla sezonun en yüksek miktarına ulaşmışlar tabii ki böylece. 36 asist yapmış Utah takım olarak.

Nicolas Batum, sadece 29 dakikada neredeyse triple-double yapıyormuş. 16’da 11’le 31 sayı, 7 asist ve 7 ribaund gelmiş Fransız oyuncudan. Daha da dikkat çekici olan 8’de 5’le üçlük atması. 3 tane de top çalması var ek olarak. NBA kariyerinin en iyi performansı, zaten ribaund hariç saydığım istatistiklerin hepsi kariyer rekoru. Kenardan İspanyol Rudy Fernandez de 18 sayılık bir katkı yapınca Minnesota’ya karşı galibiyet pek zor olmamış, maç 110-91 Portland lehine bitmiş.

Danny Granger 21’de 10’la 30 sayı 8 ribaund 4 top çalma yaparak bugünün dikkat çeken bir diğer ismi olmuş. Takımının lideri olarak hiç asist yapması yine de kabul edilemez. Bu sefer bir süredir istediği süreleri alamayan Dahntay Jones da yardım etmiş takımına 17 sayıyla ve Chicago’yu kendi sahalarında 100-90 geçmişler.

Boşa kürek çekenler:
Kevin Martin daha ilk çeyrekten başlamıştı işe, maçı da 13’te 9’la 32 sayı gibi çok iyi bir performansla bitirse de karşısındaki takımda işler biraz normal ötesi gidince takımına galibiyeti getirememiş onun bu oyunu.

Derrick Rose çoğu zaman olduğu gibi yine takımının skor yükünü üstlenerek 14’te 9 şut yüzdesiyle ve 12’de 9 serbest atışla 27 sayı atmayı başarmış takımı adına. Indiana hücumlarına engel olamayınca tabii maçı kaybetmişler. Ayrıca bitime 3 dakika kala Earl Watson’la dizlerini çarpıştırınca oyundan çıkmak zorunda kalmış. Çok ciddi olmadığı söyleniyor.

Geçen maç olduğu gibi bu sefer de Al Harrington’dan güzel bir performans gelmiş Knicks cephesi için. 18’de 11’le 31 sayısı, 4 ribaundu var. David Lee’den de 21 sayı 7 ribaund gelmiş fakat savunma yapmayınca bu istatistikler galibiyete dönüşmüyor. Ayrıca T-mac dizindeki ağrıdan dolayı ikinci yarıyı yine oynayamamış, maçı da 3’te 0’la sayısız bitirmiş.

Günün X-faktörü:
Anthony Tolliver, kenardan gelip 19 sayı 14 ribaund 5 asistlik performansıyla takımının 14 sayı geriye düştüğü maçı kazanmasını sağlamış. Sayı kısmı normal de ribaund ve asist istatistikleri etkileyici Tolliver için, ikisi de kariyer rekoruymuş zaten.

Takımı baltalayanlar:
Benim baktığım bölümde baltalıyordu en azından, Chalmers 21 dakika oynamasına rağmen 10’da 3’le şut atıp 4 top kaybı yapmayı başarmış. 1 top çalma ve 2 asisti var sadece. Heat’in çok şeyler beklediği bu genç oyuncudan bunları görmek onlar için üzücü olsa gerek.

Bizimkiler:
Ersan ilk yarıda 4’te 3’le oynuyordu ben bakarken. İkinci yarıda pek süre alamadığı gibi sayı da atamamış, yine de sayılarını maç ortadayken yapması daha iyi görünüyor. 6 sayı 7 ribaundla bitirmiş kendisi maçı. Miami’de Wade olmayınca diğer oyuncular bir yere kadar dayanabilmişler, Bucks’ta da Stackhouse bile uyanınca galibiyet zor olmamış.

Mehmet benim izlediğim bölümde çok iyi değildi ama takımına ayak uydurup sonradan o da açılmış, maçı 11’da 6’yla 17 sayı 8 ribaund 3 blokla bitirmiş. Utah adına böyle özel bir gecede de olsa ondan normal performansını görmek güzel, umarım ileride de bunlardan bolca görürürz.

0 FARKLI FIKIR: