BIY AD

2 Mart 2010 Salı

1 Mart'tan Notlar

Fazla vaktim olmadığı için bugünün notları biraz kısa olacak.


Günün hayvan performansları:
Nowitzki’den 50’nin üzerinde yüzdeyle 27 sayı 13 ribaund 1 top çalma 2 ribaund. Dirk’e göre normal rakamlar ama takım olarak çok yorgundular ve Charlotte gibi yıpratıcı bir rakibe karşı geriden gelerek iyi iş çıkarmışlar. Caron Butler’ın 22, Terry’nin de 20 sayısı var. Takıma Haywood ve Butler’ı kattıklarından beri 7 maçlık galibiyet serileri var, aldıkları tek malubiyet ise takas sonrası yaptıkları ilk maçta gelmişti.

Rockets'da Kevin Martin de Aaron Brooks da 16 şutta 28 sayıya ulaşarak Raptors'a karşı alınan galibiyetin baş mimarları olmuşlar. Zaten maç daha ilk çeyrekten itibaren Rockets hakimiyetindeymiş, zorlanmadan 116-92 kazanmışlar maçı Houston'da.

Boşa kürek çekenler:
Hornets'in süpriz çaylaklarından Marcus Thornton 7'de 6 üçlükle (toplamda 19'da 12) 30 sayı atıp, 7 de ribaund alarak takımı adına elinden geldiğince direnmiş ama Spurs'e karşı yeterli olamamış. Hill ve Duncan'ın toplam 45 sayısıyla kazanmış San Antonio. New Orleans'ın diğer çaylağı Collison da 15 asist 10 sayıyla double double'a imza atmış ayrıca.

Takımı baltalayanlar:
Yine Knicks defansı. Maçı izlemedim ama NBA TV'nin Box Score ekranından gördüğüm kadarıyla Cleveland, 4. çeyreğe girerken 100 sayıya ulaşmıştı, üstelik Knicks'le arasındaki fark 30'du. O saatten sonra Cleveland bırakmıştır zaten ama maç yine de 93-124 bitmiş. Cleveland'da öne çıkan biri yok, takım olarak %56'yla şut atmışlar, ribaundlarda zavallı Knicks'i neredeyse ikiye katlamışlar (60'a 31) ve güle oynaya kazanmışlar elbette. New York cephesinde tek gülen, o karmaşanın içinde 21 sayıyla kariyer rekoru kıran Bill Walker olmuş.

OJ Mayo maçın hiç bir bölümünde arkadaşlarına yardım edemedi ve saçma top kayıplarıyla daha da bir baltaladı. Ayrıca maçın en kritik anlarında 3 kere gittiği serbest atış çizgisinden her seferinde 2'de 1'le dönerek yarım hücum etmelerine neden oldu. Maçı 10'da 3'lük şut performansıyla 9 sayı ve 4 top kaybıyla tamamladı.

Günün X-faktörü:
Portland'ın ilk yarıda topa hakim olmada zorluk çektiği maçın her bölümünde katkısı olan isim Nicolas Batum'du. 11'de 7 şutla 21 sayıyı buldu Fransız oyuncu, aslında bunu 18 saysak daha doğru olur çünkü son üçlüğünü maçın bitiminde potaya sallamıştı. Yine de maçın kazanılmasında belki de en büyük faktördü, tüm yaptıklarına ek olarak Andre Miller'ın kötü pasında topu çalarak potaya yönelen Mayo'nun Memphis'e ufak da olsa bir umut vereceği turnikesini blokladı ve ardından Roy'a faul yapılınca Portland'ın galibiyeti kesinleşmiş oldu.
Maçı özet geçmek gerekirse, ilk yarıda Portland çok hücum ribaundu verip gereksiz top kaybı yaparken 3. çeyrekte bu durum tam tersine döndü. Trail Blazers oyuncuları, ilk yarının tamamında attıkları 41 sayıyı üçüncü çeyreğin sonunda 82'ye çıkardılar. Son çeyrek durum biraz daha normale döndü ancak Memphis skor üretmede çok zorlanınca maç Portland galibiyetiyle sonuçlandı.

Bizimkiler:
Hidayet yine 5'te 1'le 4 sayı 1 asist 1 ribaundla etkisiz kalmış ancak daha da kötüsü maçın ikinci çeyreğinde bileğinden sakatlanarak oyundan çıkmak zorunda kalmış. Tekrar sahaya dönmüş bir ara ama ikinci yarıda büyük ihtimalle zaten yenilecekleri için dakika almamış. Umarım ciddi bir sakatlık değildir, hatta umarım geçen sene playofflarda olduğu gibi sakatlıktan sonra açılır. Zira Toronto taraftarı başka türlü affedecek gibi değil Hidayet'i.

Mehmet yine skor yönünden istenilen katkıyı veremese de (12'de 4'le 10 sayı) 6'sı hücumdan 13 ribaund çekmiş olması sevindirici. Ben takip ederken maçı Clippers baya rahat bir şekilde önde götürüyordu, son çeyrekte Utah baya yaklaşmış ama Clippers vermemiş yine maçı; 104-108 kazanmışlar.

1 FARKLI FIKIR:

Unknown dedi ki...

Dallas Maverickse değinmek istiyorum. Dirk Nowtizki hayranlığımın aşırı derecede olmasından dolayı Dallası tutmasam da yıllardır izlerim,lanetli Warriors serisinden sonra 2006 da yakalanan hava sona ermişti,ama bu takaslarla Mavs bence Batının en büyük favorilerinden. Sırf Lakersın adı var diye Mavsi küçümsememek gerek. Batı Finali sürpriz olmaz