BIY AD

4 Mart 2010 Perşembe

Bornova'nın Tyler Smith'i ile Larry Hughes'un Benzerliği

Bir basketbol sitesini dolaşırken farkettim, Bornova'nın yeni transferi Tyler Smith'in haberinde oyuncunun yakın plan resmini koymuşlardı. Smith'in gözünün altındaki dövme dikkatimi çekti: 2 damla gözyaşı... Bunu gördüğüm anda NBA'de Larry Hughes aklıma geldi. Onun da sol gözünün altında aynı dövmeden bulunmakta.

2006 yılının playoff'ları sırasında Hughes'un kardeşi doğuştan gelen bir kalp rahatsızlığı nedeniyle, 20 yaşında hayata gözlerini yummuştu. Hughes bu haberin üzerine playoff sırasında takımından ayrılarak ailesinin yanına gitmişti. 10-15 gün kadar sonra takıma geri döndüğünde sol gözünün altında iki damla gözyaşı dövmesi vardı. Kardeşi için sürekli yas tuttuğunu ve onu andığını simgeleyen bir dövme.

Gözyaşı damlalarını gördüğüm anda Tyler Smith'in de hikayesinin benzer olduğunu tahmin etmiştim, ufak bir araştırmayla bunu doğruladım. Onun da babası 2007 sonbaharında kansere yenik düşmüş. Smith Babasının son dakikalarında yanında olmayı başarmış ve o günden beri gözyaşı damlalarının kalıcı olduğunu gösteriyor dövmesiyle. Ayrıca oğlunun ilk söylediği kelimeleri duyamadığı ve yürüdüğü ilk günü kaçırdığı için boynuna "Sacrifice" yani "fedakarlık" yazdırmış. Son olarak da ilginç bir not: Tyler Smith'in oğlunun adı Amare'ymiş, bildiğimiz Suns uzun forveti Amare Stoudemire'dan esinlenilmiş.

Kısacası Larry Hughes ve Tyler Smith'in benzerliği sonsuza kadar akacak olan iki adet gözyaşı damlası...

0 FARKLI FIKIR: