BIY AD

30 Mart 2010 Salı

2010 NBA World Champions: New Jersey Nets

Baksanıza garibim Lopez nasıl seviniyor. Nasıl bir stres vardı kim bilir. Helal olsun aslan parçalarına.

Tarihin en kötü takımı olmamaya oynayan New Jersey Nets, 4-5 gün kadar önce evinde üst üste aldığı Sacramento ve Detroit galibiyetleriyle 9 galibiyete ulaşmış ve tarihin en kötü takımı olmaktan kurtulmuştu. Ancak hala 72-73 Philly'si ile beraber bu ünvanı paylaşma ihtimalleri vardı. Bir ay önce Celtics'i yendikten sonra dün de Spurs'e karşı kazanarak ikinci büyük sürprize imza atarak 10. galibiyetlerini aldılar ve tarihte kara bir leke olarak anılmaktan kurtuldular. Gerçi Parker ve Manu gibi en önemli 3 oyuncusundan ikisi yoktu San Antonio'nun ama yine de Nets'e karşı kaybetmeleri garip.

Sonuç olarak Nets'in kazanmasına sevindim, bu kadroyla kesinlikle haketmiyorlardı tarihin en kötü 2 takımından biri olmayı. Üzülüyordum onlar maç kaybettikçe. Önümüzdeki yaz büyük yıldızlar için son derece iyi bir şans diye görüyorum ben Nets'i. Saf başarı isteyen bir oyuncunun Knicks yerine tercihi Nets olmalı bana göre.

10 FARKLI FIKIR:

EsKenes dedi ki...

Nets üst üste galibiyetleri alıp büyük bir yükten kurtuldu. Şimdi sırada Warriors var, sene başında Don Nelson'ın efsane Lenny Wilkens'i geçip ligin en çok kazanan koçu olması için yalnızca 24 galibiyet almaları yeterliydi. Şu an 21 galibiyetleri var ve yalnızca 9 maçları kaldı. Seneye Don Nelson takımda kalacak mı belli değil, bu yüzden bir an önce rekoru kırmak isteyecektir önümüzdeki yıla sarkmadan. Fikstürüne baktığımda imkansız da değil bu rekorun gelmesi. KNICKS, @RAPTORS, @WIZARDS, @CLIPPERS, @T'WOLVES kazanabilecekleri maçlar. Nets yaptıysa Warriors neden yapamasın.

tolga dedi ki...

draft'dan jwall, fa'dan amare ve de harris'i takaslayıp iyi bir 2-3 numara alırlarsa gelecek yıl çok iş yaparlar.

LexLuthor dedi ki...

sevinmek adamın hakkı. bu sezon 10 kez sevinebildiler olsun o kadar :)

Adsız dedi ki...

Bende Nets adına sevindim. aslında bulundukları durumun gösterdiği kadar kötü bir takım değiller. Harris ve Lopez gibi iki değerli parçanın yanına koyacakları Amare ya da Bosh'la seneye rahatlıkla play-off yapacaklardır.

Unknown dedi ki...

rahatlıkla po yapmak biraz iddaalı bir beklenti olmuş..
Bosh lu torontonun netsten pek eksiği olmadığını düşünürsel ve hallerini dşününce..

Ama nets bence gelece adına Chi den miami den daha potansiyelli bir ekip.

BrookLopezFan dedi ki...

Harbiden şampiyonluk sevinci gibi olmuş zıplayıp hoplamışlar. helal olsun 10 galibiyet aldılar sonuçta ama bu takımın iyi bi çekirdeği var bu yaz yapılacak sağlam hamleler iyi bir takım haline getirebilir nets'i.

Salih Burak Özder dedi ki...

New Jersey 10.galibiyetini alarak en kötü takım rekorunu egale etmekten kurtuldu. Bu genç kadro adına sevindim. Birçok defa son saniye basketleriyle kaybetmişlerdi ve açıkçası böyle bir rekora ortak olmayı haketmiyorlardı bana göre.

Adsız dedi ki...

@artçı bana göre harris ve lopez calderon bargnani'den birkaç gömlek ya da en iyisi ceket diyelim üstün oyuncular. Bosh'u bu adamların yanında oluşturacağı sinerjiyle şuanda ki kızlar takımı raptors'ın durumunu kıyaslaman çok yanlış.

Unknown dedi ki...

Ben kıyaslamıyorum da diğer parçalarda işte toronto daha iyi demek istiyorum..Yani harris lopez tamam da gerisi? Torontonun diğer parçaları dha iyi totalde yani..Bende lopez inbosh tan iyi olduğunu düşüyorum ayrıca.. hatta ileri gidiyorum lopez mi bosh mu derseniz lopez derim ..He türlü de tartışmaya açarım bunu..
Bosh oyunun tek yönünü oynayan sadece istatistikle göz boyayan uzun iverson dur sadece..
öyle İstatistiklere oynayıp ta sonra da süper star muamelsi görmesi açıkçası canımı sıkıyor.. lebronla wade le adı bir arada geçiyor gülüyorum bazen..
lopez le takas bile etmem bosh u ben..

Adsız dedi ki...

@artçı tamam işte bende takım oyunu içindeki bosh'u hayal et diyorum sana şuandakini değil. Magic'deki Hido'yla Raptors'da geçtikten sonraki Hido'nun Bosh üzerinden türevini al. Ya da öyle birşey işte yani Hido'da Toronto'ya gidişle oluşan değişimin tersini Bosh'unda ordan ayrıldığında olumlu olarak yaşayacağını düşünüyorum. Amacı ve geleceği olan bir takımda Bosh takım oyunu içinde çok daha verimli oynayacaktır.