BIY AD

31 Mart 2010 Çarşamba

30 Mart'tan Notlar

Günün hayvan performansları:
Gün geçmiyor ki Indiana Pacers bir anlamsız galibiyet daha almasın. Hayır tabii bırakıp yenilsinler demiyorum ama şu son günlerdeki kazanma hırsları iyice gözüme battı. Bu sefer de Sacramento'ya karşı 95-102’lik skorla evlerinde yenilgi yüzü görmemişler. Granger 20’de 13’le 33 sayı atarak takımını yine taşımış. Ayrıca 33 sayının 25’i ikinci yarıda gelmiş. Sacramento’da Evans’ın döndüğü ve 17 sayı 10 asist 7 ribaundla oynadığı maçta Landry, Murphy’le yaşadığı pozisyonda birkaç dişini daha kaybetmiş. Sonradan dönmüş oyuna cengaver ama bir sonraki Kings maçında oynayamayacakmış, geçmiş olsun kendisine.

Nash önderliğinde Chicago deplasmanından alınan galibiyetin en skorer oyuncusu 19’da 10’la 27 sayı atan J-Rich olmuş. Mart ayına iyi başlasa da biraz yavaşlamıştı o da, onun arada böyle patlamalar yapmasına playofflarda Suns’ın ihtiyacı var. Skor açısından ona yardımcı olan diğer isimler 22 sayı 10 asistle Nash ve 21 sayı 11 ribaundla Amare. Skor eşitken Nash doğru yerde Frye’yi bulunca 40 saniye kala 3 sayılık üstünlük Suns’a geçmiş. Ardından Rose’un basketine cevap veren yine Grant Hill’e boş pozisyonda asisti yaparak smaçla bitirmesini sağlayan Nash olmuş. Chicago’nun buna karşılığı Rose’un yanlış üçlük tercihiyle gelince maçı kazanan ekip 111-105’lik skorla Suns olmuş.

Boşa kürek çekenler:
Elton Brand 18’de 11’le 22 sayı atmış (ve ilginçtir ki faul çizgisine gitmemiş), Iguodala 12’de 9’la 21 sayı 8 asist 7 ribaundla müthiş bir maç çıkarmış ama Philadelphia evinde bu maçı da kazanamamış. Herhalde sezonun onlar için özeti bu olsa gerek. Karşılarındaki Thunder’ı da küçümsediğimi sanmayın tabii ama geçen seneki zayıf doğuda 8. oldukları seviyede bile oynayamıyorlar ne yaparlarsa yapsınlar. Bu sefer Durant ve saz arkadaşlarına 111-93 skorla yenilmişler. Kevin Durant’in 17’de 8’le 26 sayı 10 ribaundu, Westbrook’un da 12’de 3’le kötü şut atsa da 14 asisti ve çok nadir göreceğimiz tek top kaybı bulunuyor.

Rose söylediği gibi çabalayıp maçı yakın tutsa da mağlubiyete engel olamamış. 16’da 7’yle 23 sayısı ve 10 asisti var. Flip Murray de ona 23 sayıyla yardımcı olmuş ama Nash’in yönetimindeki Suns onlara fazla gelmiş. Ayrıca maçta Kirk Hinrich bileğini burkup ayrılmak zorunda kalmış onu da belirteyim.

Blatche bu berbat Washington kadrosuyla güzel rakamlara ulaşabiliyor ama maçı kazandırma konusunda aynı başarıyı gösteremiyor. Bu sefer de 23’te 13’le 31 sayı atmış, 10 da ribaund almış ama bu sefer de kaybetmişler. Bu üst üste 16. yenilgileri oldu ama Wizards takımının takaslarla bu sezonu zaten geride bırakmak istediklerini düşünürsek şaşırılacak bir şey yok.

Günün X-faktörü:
Chase Budinger işlerin çok kötü gittiği Wizards’a karşı hem kariyer rekoru kırmış hem de maçı kazandıran isim olmuş. 13’te 9’la 24 sayısı var, 6 da ribaundu. Maç son ana kadar yakın seyretse de son çeyrekte 13 sayısı olan Budinger, şansın da yardımıyla orta mesafeli bir kritik bir basket atıp, 11 saniye kala Boykins’in kaçan üçlüğünün ribaundunu da alıp takımına kazandırarak galibiyeti getirmiş.

Bizimkiler:
Uzun zamandır skor açısından biraz suskun olan Ersan, bu sefer 26 dakikada attığı 20 sayıyla takımının en skorer ismi olmuş. 8 de ribaundu var. Maçın epey erken koptuğunu belirtmek gerek ama elindekileri bulduğu fırsatlarda sergilemesi güzel bir şey ama 5’te 1 isabet bulduğu üçlük çizgisindeki aktifliğini biraz daha azaltsa daha iyi olacak sanki. Bu maçı izlemediğim için kesin bir yargıya varamayacağım ama pek çok boş üçlük imkanı bulsa da bazen zor atışlar deneyebiliyor. Bucks’a bir diğer ekstra katkı da Stackhouse’dan gelmiş, 10’da 7’yle 16 sayısı var. Salmons 12’de 3’le sadece 9 sayı üretebilse de Milwaukee’nin bu maçı kazanması (Clippers’a karşı da olsa) onlar için önemli.

2 FARKLI FIKIR:

Ömer dedi ki...

Bu sefer de Indiana’ya karşı 95-102’lik skorla evlerinde yenilgi yüzü görmemişler.

Burada bir yanlis var sanki :) Bu arada Pacers'in baya bir geriden geldigini de belirtmek lazim. Ilk yari 10-15 sayi farkla yeniklerdi sanki bir ara.

Nash'in Bulls macindaki oyunuyla, Raptors'a bir Kanadali olarak yaptigi yardimi da es gecmiyoruz. Seviyoruz seni, seviyoruz $ik $ik..

Adsız dedi ki...

bu landry yine "birkaç" dişini mi kaybetmiş!! bu adam yakında takma dişe geçer artık bu ne ya kaçıncı diş bu...