BIY AD

30 Mart 2010 Salı

Doğu'da Playoff'a Kalacak Son 2 Takım

Hedo olayıyla çalkalanan Raptors, dün gece bir sürprize imza atarak Bobcats'i deplasmanda mağlup etti ve çok kritik bir galibiyet aldı. Bunda Hidayet'in katkısı da fazlaymış. Maçta skor 48 dakika boyunca yakın gitmiş, ben sadece ikinci yarının başlarında 5 dakikasına bakabildim. Bir de sabah özetlerden, Bobcats'in maç sonunda harcadığı fırsatları gördüm. Raptors biraz da şanslıymış anlayacağınız. Çünkü bu maçı kaybetselerdi Bulls ile aynı galibiyet-mağlubiyet oranına düşeceklerdi. Şimdi iki takımın da geride kalan maçlarına ve playoff'a hangisinin kalabileceğine değineyim, hatta araya biraz da Charlotte katalım dün aldığı mağlubiyet nedeniyle. Heat'in ise gerek kolay fikstürü, gerek Chicago'dan 4 galibiyet önde olması, onu bu tartışmanın dışında bırakıyor. Önce fikstürler:

Charlotte (38-35)
Philadelphia
Milwaukee
@Chicago
Atlanta
@New Orleans
@Houston
Detroit
@New Jersey
Chicago

Raptors (36-37)
LA Clippers
@Philadelphia
Warriors
@Cleveland
Boston
@Atlanta
Chicago
@Detroit
New York

Bulls (35-38)
Phoenix
@Washington
Charlotte
Milwaukee
Cleveland
@New Jersey
@Toronto
Boston
@Charlotte

Önce tepedeki takımdan başlayayım: Bobcats. Bu yazıya dahil olmalarının sebebi, Raptors'a karşı eşitlik durumunda geride kalacak olmaları ve daha Bulls'a karşı 2 maç oynayacak olmaları. Bunların ikisini de kaybetmeleri durumunda bir anda kendilerini playoff dışında bulabilirler. Hatta birini kaybetseler bile Bulls ile aynı galibiyet sayısında bitirirlerse, geride kalabilirler. O nedenle bir sürpriz çıkabilir. Ama ben böyle birşey hiç beklemiyorum, o ayrı. Bucks-Hawks ve Bulls'a karşı verilecek olası fireler düşünüldüğünde sezonun sonuna doğru Hornets-Rockets-Pistons-Nets dörtlüsüne karşı en azından 3 galibiyet almaları lazım. Ben 9'da en az 5 galibiyet ve Bulls'a karşı en fazla 1 mağlubiyet bekliyorum onlardan: 43/44-39/38. Playoff dışı kalmaları büyük sürpriz olur.

Raptors eğer Bulls delicesine sakatlık yaşamasaydı (Rose, Deng ve özellikle de Noah) şu an playoff potasının dışındaydı. Ama geçmişe değil geleceğe bakalım. Eşitlik durumunda Bulls'a karşı avantajlı durumda olmaları çok kritik bir nokta. Ancak bir de büyük dezavantajları var, önümüzdeki 3 maça büyük stresle çıkacaklar. Çünkü ondan sonraki 4 maça baktığımızda Doğu'nun 3 baba takımıyla ve hemen ardından Bulls ile oynayacaklarını görüyoruz. Gerçi Cavs o maçta, bir ihtimal garantilemiş olabilir NBA birinciliğini ama öyle bile olsa hediye edecek değiller maçı. Hawks ve Celtics 3.'lük için kapışıyor olacaklar ve maça asılacaklardır. Buradaki 4 maçta 0 bile çekebilir Raptors. Bu nedenle önümüzdeki 3 maçın hepsini kazanmaları gerekiyor. Burada bir hatta iki maç kaybetmeleri, onları çıkışı olmayan bir girba sokabilir. Raptors gibi dengesiz bir takımın kaç maç kazanacağını tahmin etmek son derece zor: 41-41 diye bir tahmin yürüteyim.

Bulls'un kolay rakibi yok denecek kadar az. Sadece Wizards ve Nets ile oynuyorlar. Diğer maçlardan bir galibiyet bile çıkaramamaları mümkün. Tabii bu ekstra kötümser bir senaryo. Cavs'in Bulls'a karşı birinciliği garantilemiş şekilde maça çıkma ihtimali, Toronto'ya göre daha fazla. Ayrıca zor maçları içeride oynayacak olmaları da kısmen de olsa bir avantaj ancak ne olursa olsun 6 maçtan fazla kazanmalarını beklemek hayalcilik olur bence. 40-42 biraz fazla iyimser olsa da, mantık çerçevesinin çok da dışına çıkmayan bir tahmin olur herhalde.

1 FARKLI FIKIR:

hidayettambirloser dedi ki...

ben toronto'nun kalmasını isterim özellikle 8. olurlarsa ntv maçları alır cavaliers'ı izleriz bizde.