BIY AD

31 Mart 2010 Çarşamba

Topkek Çalmaktan Top Çalmaya

4-5 gün kadar önce Ball Don't Lie'da çıkmıştı. Belki hala görmeyenler vardır.

Ron Artest'in Chicago yıllarında söylediği bir sözü çıkarmış bir gazete. Kariyerinin başı dahil her döneminde iyi bir savunmacı olan ve aynı zamanda çok top çalan Ron Artest 2001 yılında bir maçta 7 top çalınca muhabirler dayanamayıp sormuşlar: "Nasıl bu kadar çok top çalıyorsun?" diye. İşte Artest'in bombastik cevabı:

"Zamanında marketten çok fazla topkek çaldım ve bu işte kendimi çok geliştirdim. Günde yaklaşık 4 tane çalıyordum. Markette ağır ağır hareket etmeniz gerekir, yoksa çaldığınızı anlarlar. Bu deneyimler beni NBA'e hazırladı." Tabii Artest'in asıl çaldığı kek Little Debbie marka ama top ve topkek uyumu olsun diye öyle çevirdim. Her neyse, Artest'e bu söyledikleri hatırlatılınca "Yok artık yemiyorum onlardan. Sağlığınızı kötü etkiliyor." demiş.

Ancak ve ancak Trevor Ariza'nın ayaklarıyla ve ayak parmaklarıyla konuşmayan bir adamdan topkek ile top çalmayı ve defans yapmayı bağdaştırmasını beklerdim. Helal olsun. Kafasının ilginç bir şekilde çalıştığını bir kez daha kanıtlıyor bu tarz açıklamaları Artest'in. Normal olmadığı kesin ama işte sizi güldüren hafiften tatlı bir deli. Yeter ki parkede sinirlendirmeyin...

3 FARKLI FIKIR:

Artest4DPOY dedi ki...

bu adamın düşünce sistemine hayranım.

EsKenes dedi ki...

Küçük çocuklar anne babasının dikkatini çekmek için türlü hareketler yapar ya, Artest'inki de aynı. Her hareketi her demeci dikkat çekme, farklı olduğunu ispat etme çabası amaçlı. Karakteri daha oturmamış belli ki.

Gençer Başeğmez dedi ki...

düz mantığa dayalı röportajları çok dikkatli etüd edilmeli. bu adam çok zeki :D