BIY AD

29 Mart 2010 Pazartesi

Triano: Hedo Sağlıklıydı Ben Oynatmadım

Türk medyasında kalıplaşmış bir soru vardır ya "Ne olacak bu X'in hali?" diye, aynı şey bu sezon Toronto Raptors ve Hidayet için de geçerliydi. Savunma yapmayan, takım oyunundan uzak, tamamen şuta dayalı, Bosh hariç istikrarlı bir tane bile oyuncusu olmayan Raptors Doğu konferansının vahim durumundan faydalanarak playoff'a kalacak gibi gözüküyor bu konuya daha sonra değineceim. Asıl olay şu: Dün gece Raptors, playoff yolundaki rakiplerinden Heat'e karşı çok önemli bir sınava çıkarken koç Jay Triano'nun kafasında ilginç bir plan vardı: Hidayet'i oynatmamak. Amacını da maçtan sonra gazetecilerin zorlaması sonucu açıklamış: "Mesaj vermek". Bunun nedeni sorulduğunda ise yanıtı şu olmuş Triano'nun: "Sağlıksızdı."

Hedo birkaç gün önceki Denver maçında hastalığı yüzünden forma giyememişti. Ancak aynı gün içerisinde Hedo Toronto'da dışarıda eğlenirken, başka insanlarla sosyalleşirken görülmüş. Bu ne kadar doğrudur, konuyla ilgili kanıt niteliği taşıyan fotoğraflar çıkmadan veya Raptors tarafından doğru kabul edilmeden birşey dememiz mümkün değil. Nitekim Raptors kulübü de bu konuyu derinlemesine araştırıyormuş. Ancak olay çok çok büyük bir ihtimalle Hedo'nun oynatılmamasıyla bağlantılı. Hedo böyle birşey yaptıysa zaten bunun affedilir yanı yok. Profesyonel bir oyuncu maç oynayamayacak kadar hasta olması halinde ya evinde oturup dinlenip iyileşmeye bakacak, ya da dışarı çıkıp eğlenecek gücü varsa, çıkacak 15-20 dakikada takımına ne verebiliyorsa verecek.

Eğer bu yedek kalma olayı sadece Toronto'nun kötü, umursamaz, sıfır savunmalı oyunuyla alakası olsa, öncelik Hedo değil Calderon'da veya hatta Bosh harici bütün ilk 5'te olmalıydı diye yazmayı planlıyordum. Çünkü haberin başlığını ilk okuduğumda "Bakın düzgün oynamazsanız kenarda oturursunuz" mesajının verildiğini düşündüm. Hatta Hedo'nun oturtulmasını nedenini ona tepkili olan taraftara bağlamıştım kafamda. Ancak haberin devamını okuyunca, yukarıdaki hikaye çıktı karşıma.

Kısacası Hidayet eğer böyle bir harekete imza attıysa, hem Toronto hem kendi açısından durum oldukça vahim. Umarım o raporlar asılsız çıkar. Yoksa, bu sezon playoff'a girmeleri bile tehlikedeyken (gerçi girseler de Cavs veya Magic'e karşı ne yapacaklar orası ayrı konu), Bosh'un ayrılması için yepyeni ve son derece geçerli bir bahanesi daha olur. Bu da Toronto'nun sonu olur, ta ki draft'tan yeni bir Bosh bulana kadar. Hedo da herhalde kafasını taştan taşa vurur "Ben niye Blazers'a gitmedim diye". Gerçi kendisinin bu muhtemel hatası olmasa bile Bosh çok büyük ihtimalle ayrılacakmış gibi gözüküyor. Ortalama iki günde bir "Kimsenin gözünde ateş göremiyorum, savaşarak oynamıyoruz." şeklinde açıklamalar yapıyor.

19 FARKLI FIKIR:

Adsız dedi ki...

Sabo bu kez olay türk basınına kadar düştü;

http://www.haber7.com/haber/20100329/Hidayet-Turkoglu-neden-oynamiyor.php

Bence Toronto yönetimi Hido'ya kumpas kuruyor.Yoksa aynı gece hatta pekçok gece diğer oyuncularında gece klübüne gittiğine eminim. Toronto'da birileri tüm faturayı Hido'ya kesmeye çalışıyor. Oysa ortada olan şey Toronto'da Bosh dışında berbat bir kadrosu olduğu gerçeği.

Ben hala Hido'ya kızgınım; senelik 600K dolarlık fark için değer miydi, neden Blazers'e gitmedin Hido?

Ozzyy dedi ki...

Toronto'nun geçmişi ortada,NBA'ya girdiğinden beri draftlarda bir sürü kalite oyuncu al ama şampiyonluk adına hiç bir zaman doğru parçaları bir araya getireme.Toronto şampiyon olmak istemiyor bence.Bosh büyük ihtimal başka takıma gider bu yaz.Gitmezse aptaldır zaten.

Hedo'da umarım kendini toparlar zira geçen sene övgülerle dolu yazılar yazılan basketçimiz için artık pek hoş şeyler konuşulmuyor.Gerçi o zaten Portland yerine Torontoyu tercih ederken bundan sonra başarıdan ziyade rahatlık ve para istediğini kanıtlamıştır.Şuana kadar gösterdiği performans ve basına yaptığı açıklamalar bunu kanıtlıyor sanki.

Sheed dedi ki...

- koçun kararı daha ziyade oyuncularına mesaj verme yönünde mi algılanmalı, yoksa sağlık durumundan dolayı mı alındı bu karar?
- her ikisi de.

- vermek istediğiniz mesaj neydi?
- sağlıklı olmadığı.

şeklinde geçiyor basın toplantısında.. yani aslında mesaj verme kaygısı taşıdığını söylemiyor, ufak bi don nelson skeci hazırlamış gazetecilere.. yine de görünen köy bazen kılavuz istemiyor..

- So was the coach’s decision to more to send a message to your group, or because of his health?
”Both.”

- What was the message?
“He's not healthy.”

Adsız dedi ki...

hidayet-raptors sorunsalı gündeme getirdiğiniz için teşekkürler...

Adsız dedi ki...

Allahtan Raptors taraftarı değilim ama Hedo yüzünden adamlar Türk düşmanı olacak. Berbat bir sezon geçiriyor. Hiç sorumluluk almadan sağa sola top atarak; şiş yanmasın, kebap yanmasın senelik 10 milyonumu alayım şeklinde davranan bir terbiyesiz, şark uyanığı nazarımda. Kirilenko,Dampier gibi kontratçılar arasına hoş geldin Hedcrapo.

Adsız dedi ki...

Yıllardır NBA takip ederim bir oyuncuya bu kadar yüklenildiğini ilk kez görüyorum ve bunun sebebini çok merak ediyorum. Kanada'yı medeni bir memleket diye bilirdik biz ama artık bu noktadan sonra burnuma ırkçı kokular gelmeye başladı. Hidayet'e gelene kadar NBA'de aldığı kontratın hakkını vremeyen 100 tane oyuncu sayabiliriz ki hidayette öyle maksimum kontrat falan almış değil. Bu oyuncuların hiçbirine seyircisinin "aldığın paranın hakını ver hakkını" diye bağırdığına, yuhladığına şahit olmadım. Peki zaten doğuştan loser bir takım olan, kaybetmeye alışmış bir seyircisi olması gereken Toronto'da nedir bu Hedo-haterlık. Sanki şampiyonluktna başka dereceyi başarı saymayan Fenerbahçe seyircisi mübarekler, Hido'da Guiza. Takımlarının berbat olduğunu neden göremiyorlarda faturayı Hido'ya kesiyorlar. Calderon ve Bargnani Hido'dan fazla ne koyuyorlarda sahaya onlara canım cicim Hido'ya gelince Kel Mahmut oynuyorlar.

Xscape dedi ki...

http://sports.yahoo.com/nba/blog/ball_dont_lie/post/Hedo-Turkoglu-has-already-crapped-out-in-Toronto;_ylt=AoG_StFIrav9sjRU5jOGYOy8vLYF?urn=nba,230860

artik olay yahoo sports a tasinmis. olacagi buydu. tebrikler hedo.

Adsız dedi ki...

hido ile barg'in oyununu bir tutan adam bana göre basketbol bilgisi eksik adamdır. barg yüzünden bu sene toronto kaç maç kazandı.

Unknown dedi ki...

barg yüzünden maç kazanılmaz! kaybedilir.. önce türkçeyi kullanmayı öğren adsız!
2. si bargnani yüzünden kaybettikleri maçları sıralarsam bueada kazandırdıklarının 2 katını geçer emin ol..
Maçları iyi takip et istatistiklere bakma..

Adsız dedi ki...

şurda bargnani'yi hido'dan çok savunanları gördüm ya artık... Bargnani denilen adam 2.14 boyunda ama ne boyalı alan savunması yapabilir nede ribaunt alabilir. Hucumda ise eline gelen topu üçlük sallar tuttursa sana göre maç kazandırır diğer psikliklerini gizler. peki tutturamadığı 70 maç ne olacak.

KskHyTr dedi ki...

Ben sheed e katılıyorum o çok çok iyi biliyor:)

Adsız dedi ki...

burda kiytirik bir blogda yorum yazmasi ne kolay dimi

Adsız dedi ki...

burda kiytirik bir blogda yorum yazmasi ne kolay dimi

Adsız dedi ki...

kiytirik dedigin blogta vakit gecirmen senin bos biri oldugunu gosterebilir mi

Adsız dedi ki...

türkiyedeki en iyi bloglardan birine kıytırık denmiş hehe hiç güleceğim yoktu

Adsız dedi ki...

barg türk olsaydı, hedo italyan olsaydı bu yorumlar da 90 derece farklı olacaktı doğal olarak. biraz tarafsız olun, sonra tartışmalara katılın. hidayet hem kendini, hem türkleri rezil ediyor. kumpas falan kuruluyormuş diyenler var bir de. gören de zimbabwe süper ligi takımı sanacak toronto'yu. nba tarihinde kaç oyuncuya kumpas kurulmuş. iş, kanadalı şirketin oyununa kadar geldi. türk sporseverlerin bu kadar bilgi fakiri olduğunu öğrenmek gerçekten dumurluk bir hadise. çıkartın şu at gözlüklerini. ayrıca benim türkçeme dil uzatan arkadaş ; bu yaptığına "demagoji" deniyor ve ortaokul sıralarında yaptığında bile seviyesizlik kabul edilirdi.

Sheed dedi ki...

KskHyTr, eyvallah.. tarafımdan ironi 101 dersi açıldı, bekliyorum..

Adsız dedi ki...

Şimdi bırakın Barg yada Jose'yi. İkisinde de en azından takıma zararı olsa bile bir hırs bir ateş var. Hido'da bencil oynasın ama bazı maçlarda 3 şut kullanmış asisti yok e bu ne yani doğruyu yapmak hiçbirşey yapmamak değil basketbolda. Öyle bende oynarım. Hedo'dan Raptors taraftarının şikayeti bu oyun göstermiyor topu al yanındaki adama ver iş değil bu. Barg hiç olmazsa sallıyor üçlüğü ama bir çaba içerisinde olduğunu gösteriyor.

KskHyTr dedi ki...

Sheed herzaman üstadım şeref vermek isterim...