BIY AD

2 Nisan 2010 Cuma

1 Nisan'dan Notlar

Günün hayvan performansları:
Dün ikinci yarıda kopup giden maçta Orlando adına coşan isim 17 sayı 20 ribaund 5 blokla Dwight Howard olmuş. Birkaç maçtır 20’li sayılarda gezinip sonralardan tekrar düşüşe geçen Lewis bu maçta sadece 6 top kullanıp 6 sayı atabilmiş. Şimdi maçları kazanıyorlar ama playofflarda ona ihtiyaçları var. Bakalım Lewis de Hidayet’e ihtiyaç duyacak mı? Neyse ki bu maçta Carter 19, Nelson 14 ve en önemlisi Pietrus 24 sayı atıp Dallas’ın bunlara karşılığı olmayınca galibiyet yüzü gören ekip 97-82’lik skorla Magic olmuş.

Batı yakasında öyle bir çekişme var ki ikincilik, hatta birincilik mücadelesi veren Denver geçenlerde birkaç maç kaybedince 5. sıraya düşmüştü hatırlarsanız. Bu da zorlu Portland karşılaşmasını çok daha önemli kılıyordu ve bu sınavdan başarıyla geçmeyi başardılar evlerinde. Carmelo 21’de 10’la 25 sayıyla oynarken Billups da 13’te 6’yla 21 sayı göndermiş Portland potalarına ve istatistik kağıdına 6 da asist yazdırmış. İkilinin dışında Nene’nin 22 sayı 5 asist 5 ribaundluk etkili oyunu, Andre Miller’la ilk yarıda oyuna tutunmayı başaran Portland’a fazla gelince maçı kazanan ekip 92-109’luk skorla Denver olmuş.

Boşa kürek çekenler:
24 sayı onun ortalaması ve 22’de 9 şut isabeti iyi sayılmaz ama takımından yardım gelmese de Dirk yine işini yapıp takımını bir yere kadar ayakta tutmaya çalışmış. İkinci yarıda Terry’den yardım gelse de Mavericks yine dayanamayıp 74-58 geriye düşmüş bitime 10 dakika kala. Son çeyrekte Barea’dan 16 sayı gelmiş ancak o da farkın azalmasına neden olabilmiş sadece.

Günün X-faktörü:
Pietrus Dallas maçının ikinci çeyreğinde öyle coşmuş ki kimse durduramamış, takımının ilk 14 sayısının 13’ünü kendisinden gelmiş. Üçlük çizgisinin gerisinden de 6’da 6’yla oynamış. Bu konuda Magic zaten takım olarak biraz uçmuş, 24’te 14’le üçlük atmışlar ve onlar böyle atınca karşılarında durmak imkansız olmuş haliyle. Kısacası Fransız oyuncu 8 şutundan sadece birini kaçırarak 24 sayıya ulaşmış, Dallas galibiyetinin bir numaralı nedeni olmuş. Playofflarda geçen seneki gibi birkaç maçta böyle performanslar bekliyorum ben kendisinden.

Takımını baltalayanlar:
Fernandez'in son zamanlarda ne çok yönlülüğünden ne de enerjisinden iz yok. Bu maçta da 8 şut kullansa da sadece birinde isabet bulabilmiş İspanyol oyuncu. İki asisti iki de ribaundu var. Bir an önce formunu bulup gereken katkıyı yapması gerekiyor çünkü ara sıra coşan Webster ve Bayless’ın da kötü oynadığı maçlarda takımının ona ihtiyacı var.

Aynı maçta Roy da hiç isteneni verememiş. 14 sayısının 7'sini serbest atışlardan bulsa da 13'te 3 şut yüzdesi felaket. Geçen Denver maçında da 14'te 3'le şut atabilmişti sadece. Yine de Lakers'la eşleşirlerse onlardan bir sürpriz bekliyorum ben.

5 FARKLI FIKIR:

Adsız dedi ki...

Roy'da Denver maçlarında şut performansı açısından dökülüyor. Yenemiyoruz bu adamları.

Dan Dirik dedi ki...

teşekkürler bu arada roy gözümden kaçmış, ekleyeyim

Panda dedi ki...

...maçı kazanan ekip 92-109’luk skorla Portland olmuş.


sanırım burada klavyeniz sürçmüş :)

Dan Dirik dedi ki...

evet kendimi alamamışım yine, her yazının olmazsa olmazı :P

Adsız dedi ki...

birdman her b.ku blocklıcam derken yine, kendini sakatlamış. talihsiz tabi, değinmediysen hatırlatmak isterim. videosuda var