BIY AD

13 Nisan 2010 Salı

Bastır Clippers

Michael Jordan, Larry Brown'un başka kulüplerle görüşmesine izin verecekmiş. Brown için, Eddie Jordan'ı kovmasına kesin gözüyle bakılan 76'ers ile Clippers kapışacaklarmış söylentilere göre. Eminim eski takımı Philly'e dönmesini isteyenler çok sayıdadır ama keşke Clippers kapsa Brown'u. Clippers'ın 25 yılda 4 kere playofflar'a kaldığını ve bunların 2'sinin Brown'a ait olduğunu hatırlatayım. Clippers lanetinin üstesinden gelmişti zamanında. Şimdi de eline Clippers'ınki gibi taş gibi bir kadro verilirse niye yeniden onları bir playoff takımı haline getiremesin ki? Hele bu yaz Clippers'ın kadrosuna katacağı üst düzey bir oyuncunun daha olduğunu düşünürsek...

Öteki tarafta Holiday ve Lou Williams'ın, Brown'un elinde pişmeleri ve takımın istenilen seviyeye gelmesi zaman alabilir. Ayrıca Brown'un vazgeçmediği yarı saha oyununda Philly'li atletik genç oyuncular ne kadar verimli olurlar tartışılır. Hele Brand'in son 2 senedir ne halde olduğunu düşününce Brown'un seçimini Clippers'dan yana kullanması gerektiğini düşünüyorum. Clippers'a içten içe acımayla beraber sempati duyuyorum uzun süredir, kaliteli kadroya sahip olsalar da bir türlü başarı gelemiyor. Kulübün sahibi Sterling'in her türlü işe burnunu sokarak Clippers'ı batırdığı söyleniyor. Bari Brown gelsin, uzun süre sonra doğru bir hamle gelmiş olur Clippers'dan. Sadece kafasına esince oynayan Baron efendiyi de motive edip, kulağını çekebilecek nitelikte bir koç getirmiş olurlar. Bilmeyenler için Brown eskiden bir oyun kurucuydu ve bu mevkideki oyuncularıyla arasında zaman zaman gerilimli ilişkileri olmuştur. Buna en iyi örnek de Iverson'dır, bir zamanlar sürtüşseler de ve ünlü Practice olayı ortaya çıksa da, zaman ilerledikçe ikili arasında müthiş bir bağ oluşmuştur. Öte yanda Knicks'de yaşanan bir Marbury olayı var diyeceğim ama Baron, Marbury kadar deli değil. Gerçi kim onun kadar deli ki?

Normalde dedikodu üzerine pek yazmam ama birşeyler karalayasım geldi Clippers'la ilgili...

2 FARKLI FIKIR:

Absürd dedi ki...

Clippers'ın birde bu sezon oynamayan Blake Griffin gibi bir oyuncusu var sakatlığını tam atlatıp gelir ve drafttan alacakları oyuncuda o ayarda bir oyuncu olursa çok rahat playoff yaparlar iyi bir koç ile.

H.Y. dedi ki...

Birde Seattle'a taşınıp Supersonics efsanesini tekrar diriltseler :(