BIY AD

4 Nisan 2010 Pazar

Bucks Buraya Kadar

Suns'ın 10 civarı farkla geride olduğunu görünce, "Açayım bakayım Bucks ne yapıyor?" dedim. Henüz 6-7 dakika geçmişti ki, Bogut sakatlandı. Hem de izleyince, içinizi fena yapacak, kolay kolay bakamayacağınız bir şekilde... Sağ kolunun üzerine düştü ve dirseği yerinden çıktı. Oden'ın dizini hatırlayanlar vardır, onun gibi dirsek bölgesinde bir boşluk varmış gibi gözüküyordu. Önce kolunun kırıldığı zannedildi, sonra dirseğinin çıktığı açıklandı ve bu da "iyi haber" olarak lanse edildi. Daha önce hiç görmediğim ve duymadığım bir sakatlık olduğu için biraz araştırdım, en az 6 haftada iyileşen bir sakatlıkmış ve hatta tamamen iyileştiğinde bile dirseğin bükülebilme açısı 10-15 derece kadar daralabiliyormuş. Bu sonuç, oyununu bile etkileyebilir, çünkü daha çok kullandığı sağ dirseğinden sakatlandı Bogut (sol hook'ları da etkili ayrı). Yani belki de kırılsaydı daha iyiydi...

Başlıkta "Bucks buraya kadar" dedim ancak takımın playoff'a kalamaması için şunun gibi mucizevi gelişmeler olmalı: Bucks'ın kalan 6 maçtan en fazla 1 galibiyet alabilmesi, Bulls'un 6 maçta en az 5 galibiyet elde etmesi ve Raptors'ın da 7'de 6 yapması gerekiyor. Yani kısacası başlıktaki bahsettiğim şey playoff'larla ilgili. Artık hiçbir şanslarının olmadığı söyleyebiliriz. "Sanki daha önce sürpriz yapma şansları vardı da" diyenleri duyar gibiyim. Esasında evet vardı. Bu sezon gösterdiği çıkış ile NBA'in en iyi 2. pivotu haline gelen bir adamdan bahsediyoruz. Ayrıca bu oyuncunun takımı NBA'in en iyi savunma yapan takımlarından biriyken ve playoff'lardaki en önemli kıstas savunma iken, Bucks'ın bir şansı vardı. Hawks ile Celtics'e karşı normal sezonda 1-1 olduklarını unutmayalım. En azından 2 maç alıp bize zevkli bir seri izlettirmeleri büyük bir ihtimaldi. Şimdi ise Bogut'suz süpürülmezlerse kendilerini şanslı saymalılar. Ne de olsa Skiles'ın defansif sisteminde kendini bulan ve boyalı alanı çok iyi kapatan Bogut, hücumda ise boyalı alandan 1'e 1 oynayarak, özellikle hook'larıyla durdurulamaz bir şekilde sayı üretiyordu. Hatta ikili sıkıştırmalar da çekmeye başlamıştı bu sezon.

Yazık oldu, hem de çok. Amare'ye de buradan soruyorum "Bowen bilerek benim ayağıma vurdu düşüp çok kötü sakatlanabilirdim. Bowen pislik bir adam" derken iyi ama smaca giden bir adamı havada itmek (her ne kadar hafif bile olsa) son derece normal öyle mi? Tabii Bogut'un eli kayıyor ve ondan düşüyor ama bunda Amare'nin de etkisi olduğunu düşünüyorum hafif itmiş olsa bile. Buyrun video:


Link

15 FARKLI FIKIR:

Adsız dedi ki...

off bu nedir içim kalktı ya,yakıştıramadım hiç amare'ye

Adsız dedi ki...

içim parçalandı bağırışlarına lanet olsun ya

Bitcoin Türk dedi ki...

İlk replaye baktıktan sonra çok kötü oldum. Sonra o düşüş bölümünü yayına getirmediler gerçi ama çook feci düşmüş. Umarım çabuk iyileşir ve yeniden sahalara döner.

FıRat dedi ki...

Bucks'tan süpriz bekliyordum atlanta veya boston karşısında. Ancak artık süpürülmekten başka yapabilecekleri bişey yok. Normall sezonun son haftasında ve playoff yaklaşırken Ersanın süreleri sezon ortalamasının üstüne çıkacaktır. umarım iyi bir tecrübe olur onun için. Tekrar geçmiş olsun Bogut.

Unknown dedi ki...

içim parçalandı...
Amare yi çok sevsem de böyle terbiyesizlikleri vardır arada..
şeref yoksunu Amare..

Absürd dedi ki...

Amare'nin pek suçu yok gibi burada itiyior ama öyle ağır bir itekleme değil ancak beline geldiği için dengesi bozuluyor bogut'un eli'de terliyse kayıp düşmüş, çok çok kötü gerçekten kırılmış gibi gözüküyor umarım basketbolunu etkileyecek hasarlar bırakmaz, bu sezon çok domine etmişti çünkü pota altını.

kurkoc dedi ki...

Bogut'ta keşke potada asılı kalmaya çalışmasaymış.O mesafeden zıplayıpta asılı kalmak biraz zor iş olsa gerek.En ufak bir müdahalede düşebiliyosun,ki bence Amare'de o ufak müdahaleyi yapmış.

oz01 dedi ki...

Videoya +16 felan koymanız lazımdı bence.Yok böyle bir düşüş yaa.İNsanın içi gidiyor resmen. Geçen sene ben de düşmüştüm böyle smaç yapayım derken.allahtan çok yüksek değildi de.Nasıl bir acı olduğunu iyi bilirim.Hatta hala zamam zaman dirseğimde kasılmalar hissediyorum.İnşallah kısa zamanda iyileşir.Bir de açık olmak gerekirse yazının ortalarında aklıma ersan gelmedi değil.Sonuçta Birisinin başına gelen kötü şey başkasına şans yaratabilir.Dolayısıyla ersan daha fazla süre alabilir ve kendini daha iyi gösterebilir.

Adsız dedi ki...

Amare'ye sövülcek bir durum yok, çok hafif dokunuyor. Bana çemberden elleri kayıyor ve o hızla dengesini sağlıyamıyor gibi geldi.

Adsız dedi ki...

bu boyutlarda bir adamin fastbreak esnasinda arkadan "hafifce" itilmesinin sakatliga giden yol oldugu tartisilacak bir olay bile degil. Amare'nin yaptigi iyi niyetli falan olamaz, dupeduz hayvanlik yapmis. yumusatmaya calismanin anlami yok.

KskHyTr dedi ki...

Gata üniversite takımındayken idmanda eğlencesine maç yaparken bizi çalıştıran koçumuzda bir arkadaşın üstünden şıçrayıp ona takılıp ters düşmüştü ve önkolu çıkmıştı...Ve bogutun kolundan fena bir şekilde dirsekten sallanıyordu kolu hepimiz tıp fakultesi öğrencisiydik ama şok olduk neyapacağımızı bilemedik derslerde dahi önkol çıkmasından pek bahsedilmez... Yerine takılması için ortopedi acilde sağlam bir uyuşturucu ardından kolu dışa doğru tüm güçle çekmek gerekiyor kendiliğinden yerine oturuyor dirsek...Uyuşturucuya rağmen koçun bağırışlarından önkolun yerine takılmasının çıkması kadar acı veren bir şey olduğunu tecrübe ettim...7-8 haftadan uzun sürmüstü o kolunu tekrar kullanması bağların ne kadar zedelendiğine bağlı bir durum.... Ve sabonisinde belittiği gibi kolunu eskisi gibi açamayacak önkolunu bogut uzun süre fizik tedavi alsa bile

Adsız dedi ki...

amare bogut zıplamadan itmiş hafif.adamın suçu yok hemen giydirmeyelim FD

PIERREMANU dedi ki...

Amare ne yapmış burda kendisine kızanlar açıklarlarsa sevinirim. Ufaktan dokunmuş ve tamamen talihsizlik nedeniyle sakatlanmış Bogut. Ben bi pislik göremiyorum, art niyet olduğunu da düşünmüyorum. Lüzumsuz faturalar kesmeyelim insanlara.

Unknown dedi ki...

saçmalama
ne demek çok hafif.. o halde bir oyuncuya kim dokunda düşer..belinden müdahale ediyor kafasını okşamıyor..
Eğer amare orada dokunmasa bogut en fazla sadece yere düşermiş ama amare ittirince dengesi bozuluyor ve potaya tutunamıyor..
,Hareketli ve ayakları yerden kesik bir adama parmak ucunlada dokunsan onda ittirme etkisi yaratabilir.

EsKenes dedi ki...

Amare'nin bu pozisyonda bence hiçbir kabahati yok, Bogut smacı uzaktan vurup çift elle çembere tutunmaya çalıştığından düşüyor. Böyle pozisyonlar sık sık oluyor baskette. Kaldı ki Amare'ninkine itme demek de bence yanlış olur, pozisyon gereği bir temeas var sadece. Bowen-Amare kıyaslaması ise hiç adil olmamış. Bowen'ın hangi hareketi ne amaçla yaptığı bellidir. Maksadı her zaman oyunu çirkinleştirmek, rakibi sakatlamak olmuştur, vukuatı onlarcadır ve güzelim basketbol sporunun yüz karasıdır. Bowen'ın ne olduğunu çoğu blog ziyaretçisi biliyordur zaten, bilmeyenler için de bi link atalım.

http://www.youtube.com/watch#!v=KubRIzcLIA4&feature=related