BIY AD

8 Nisan 2010 Perşembe

Düşünceli Mike Brown ile Bencil Avery Johnson

Cavaliers iki gün önce Raptors'a karşı maça çıkarken, sezonu Lakers'ın önünde bitirmesi zaten garantiydi. Buna rağmen Mike Brown, sağlıklı olan as oyuncularını (başta da LeBron'u) oynatmıştı ve Cavs maçı kazanarak Raptors'a playoff yolunda bir darbe vurmuştu. Hem de maçtan önce LeBron "Birinciliği garantiledik, dinlenmek istiyorum" demişti. Şimdi koç Mike Brown, oyuncularını dinlendirmeye karar vermiş ama bir istisnayla: Bu geceki Chicago Bulls maçı hariç. Çünkü onlar, iki gün önce Cavs'in yendiği Raptors ile bir playoff yarışındalar ve Brown onlara karşı yedek oyuncularla çıkmanın Raptors'a haksızlık olacağını düşünüyor. Elbette doğrusunu yapıyor Mike Brown, bu ince düşüncesi için tebrik ve takdir ediyorum.

Belki de Brown, bundan 3 sezon önce Mavs'in başına gelen olaydan korkmuştur. Hatırlatma yapayım konuyla ilgili. 2007 sezonunun sonlarına doğru Mavs tarihinin en iyi sezonunu geçirip NBA birinciliğini (yanlış hatırlamıyorsam) garantilemişti ve playoff'ların 8. sırası için mücadele Clippers ile oynayacaktı. Avery Johnson maçta bütün aslarına görev vermişti ve Mavs Clippers'ı mağlup etmişti. Mavs birkaç maç sonra ise Clippers'ın Batı'daki son playoff kontenjanı için yarıştığı Warriors ile maça çıkacaktı. Avery Johnson'dan ilginç bir karar geldi, aslarını oynatmayacaktı. Mavs o maçta sahaya yedeklerini sürdü ve Warriors'a yenildi. Warriors bu sayede Clippers'ın önünde playoff'lara girdi. Esasında birinciliği garanti olan Mavs, 8. sıra için Clippers yerine, çok da ciddiye almadığı Warriors'ı seçti bile diyebiliriz. Zaten Clippers da fair-play'e uymadıkları için bol bol eleştirmişti Mavs'i diye hatırlıyorum.

Ama Clippers'ın ahı çok fena tuttu. Playoff'ların ilk turunda NBA tarihine geçen bir sürpriz sonuç ortaya çıktı. Warriors sezon içinde 3 kere (biri yalandan) yenerek süpürdüğü, eşleşmede açık ara favori olan Mavericks'i 4-2'lik skorla mağlup ederek ikinci tura kalmıştı. Sonraki turda yanılmıyorsam Utah Jazz, Warriors'ı 4-1 ile mağlup etmişti ve konferans finalinde San Antonio'nun rakibi olmuştu. Yani Warriors'ın gücü nedense, sadece NBA'in en iyi istatistiğine sahip takımına yetmişti. Bunda Warriors sisteminin Mavs'e ters gelmesinin yanı sıra Clippers'ın ahının etkisine inananlardanım ben. Gerçekten çok sevinmiştim Warriors turu geçtiğinde.

Etik davranmayanın sonu böyle olmalıydı ve oldu da. Cavs ve Mike Brown ise doğrusunu yapıyor. Bir kez daha tebrik ediyorum...

9 FARKLI FIKIR:

Ömer dedi ki...

Helal olsun Mike Brown'a. Gecmisinden dolayi sevmedigim Carter'dan dolayi Magic ve takimca sevmedigim Celtics'i tutmayacaktim Dogu'da. Boylece bizi eleseler dahi -play-off'a kalirsak tabii- Cavs'i destekleyecegim Play-off'un geri kalaninda. Yuru be Brown..

Adsız dedi ki...

Bence Mike Brown güzel bir marketing örnegi sergilemiş. Karşısından her ne olursa olsun ne yapacağı pek belli olmayan bulls yerine lopped gibi yumuşak bir raptors'ı tercih edecektir, heleki bosh'da sezonu kapatmışken.

KskHyTr dedi ki...

Jelibon raptors doğru şeçim tabiki...

EsKenes dedi ki...

Lebron'u hiç sevmem, hareketleri yapmacık ve antipatik gelir bana. Türkiye'ye de sudan bahaneler öne sürerek gelmeyeceğini açıkladıktan sonra duyduğum antipati iyice büyüdü. Geçtiğimiz günlerde, istersem her sene sayı kralı olurum ama bu benim için o kadar da önemli bir şey değil tarzında bir şey söylemişti. Şu an Durant sayı krallığında zirvede ve Lebron'un onu yakalayabilmesi için üst düzey performanslar sergilemesi şart. Şimdi çıkıp kalan maçlarda hayvan gibi atar ve sayı kralı olursa açıkçası şaşırmam. O'nun karakterine yakışan bir hareket olduğunu düşünürüm.

Adsız dedi ki...

toronto o kadar berbat gibi bir takım ki cavs onlara karşı paf takımıyla çıksa yinede çaktırmadan yenilmeyi beceremezlerdi o yüzden bari bulls'a tam kadro çıkalım demiş.

xaxa dedi ki...

bencillik olduğu doğrudur fakat playoff'lar taktik savaşıdır. aynı takımla en azından 4 maç oynamak zorundasınız. bu sebeple ilk turdan en az yorulacağı, önemli oyuncularını sakatlıktan en iyi şekilde koruyabileceği takımı seçebilmesi, yanlış birşey olarak değerlendirilemez.

Ender dedi ki...

toronto artık warriors'la eşleşse, faforim warriors olur.

Adsız dedi ki...

walla warriors playoffa çıkabilse zaten bence çok can yakar...
cavs bu macı playoffun ilk maçı gbi görmeli ve yenmeli şikago'yu sonra çok başı ağrır

Ömer dedi ki...

Yaziklar olsun Cleveland...