BIY AD

2 Nisan 2010 Cuma

Grizzlies Israrla Deniyor

Neyi? Genç uzunlarına, özellikle de Hasheem Thabeet'e bir öğretmen tutmak istiyorlar. Sene başında Kareem ile anlaşmaya çalışmışlardı ancak Kareem bu teklifi kanser olduğu için reddetmek durumunda kalmıştı. Ama her işte bir hayır vardır derler ya, belki de Kareem'i alamamaları Memphis'e büyük fayda sağlayacak. Çünkü şimdi Dikembe Mutombo'yu yaz döneminde asistan olarak tutmayı planlıyorlarmış. O da Thabeet ile ilgileniyormuş ve ona yardımcı olmak istiyormuş. Herhalde Thabeet için Mutombo'dan iyi bir öğretmen bulunamazdı.

Bir kere en başta ikisi de Afrika doğumlular (Thabeet - Tanzanya ve Mutombo - Demokratik Kongo Cumhuriyeti gerçi ben Mutombo'yu Zaireli olarak tanıdım lise yıllarında). Yine ikisi de basketbol oynamaya geç yaşlarda başlayıp ardından Amerika'ya kolej okumaya geldiler. Yani geldikleri köken ve yaşadıkları şeyler yakın diyebiliriz bir anlamda. İnce fiziklerine ve 2.20'ye yakın boylarına, Thabeet'in hücumdaki hamlığına ve defansta potansiyel olarak boyalı alanı karartma ihtimaline baktığımızda NBA tarihinde en çok benzediği oyuncu Mutombo diyebiliriz. Yani Thabeet dünya üstünde kendisine en çok şeyi öğretebilecek, onun yolunda gittiği zaman başarıyı yakalayabileceği bir öğretmen bulmuş olabilir. Tabii Grizzlies Mutombo'yu ikna edebilirse.

Ben hala onun bir Mutombo olmasını beklemiyorum kesinlikle, ne de olsa bahsettiğimiz adam NBA tarihinin en iyi defansif pivotlarından biri, belki de birincisi. Thabeet'in blok sezgisi ve takipçiliği fena değil ancak ayakları son derece ağır. Ama Mutombo'nun yolunda ilerlerse, bu ligde tutunup saygı duyulan pivotlardan biri olma potansiyeline sahip Thabeet kağıt üstünde. Yalnız kolejde izlediğim birkaç maçına göre ve NBA'de izlediğim kadarıyla ben yine de bu potansiyelini gerçeğe dönüştüreceğine %100 inanmıyorum.

Ayrıca Marc Gasol'ün sakatlığı sebebiyle sezon sonuna kadar dinlendirileceğini ve Thabeet'in önemli dakikalar alacağını söyleyeyim.

4 FARKLI FIKIR:

Adsız dedi ki...

zaire, demokratik kongo cumhuriyetinin 1971 den 1997'ye kadar resmi ismiydi.

sabonis dedi ki...

ben de ondan dolayı belirttim ya bu detayı zaten =)

Adsız dedi ki...

evet bir daha okuduktan sonra bende anladim, pardon. :)

Lebowski dedi ki...

demokratik kongo bilgisi için teşekkürler