BIY AD

1 Nisan 2010 Perşembe

Kobe'yle LeBron Kapıştı, Kazanan Biz Olduk

Dün gece LeBron'un Milwaukee maçı öncesi 2010'da Türkiye'deki Dünya Şampiyonası'na gelmeyeceğini söylemişti. Ancak yaklaşık bir saat önce Cleveland Plain Dealer'da çıkan bir habere göre bugün, dün söylediklerini yalanlarcasına açıklamalar yapmış LeBron:

"Kobe'nin katılacağı bir şampiyonada, onun kazandığı madalyanın benim koleksiyonumda eksik kalması gibi bir ihtimali göz önüne alamam. Onun katıldığı her yarışmada ben de olmalıyım. Kobe 2010'da Türkiye'ye gidiyorsa şundan emin olabilirsiniz ki ben de kadroda olacağım. Eğer bu sezon NBA finallerine de kalabilirse ben onu orada bekliyor olacağım" demiş. Bunun üzerine Kobe'ye dönmüş gazetenin muhabirleri ve ilginç bir tepkiyle karşılaşmışlar:

"LeBron ben katılırsam gidecek diye bir durum söz konusu değil. Eğer o 2010 Dünya Şampiyonası'na katıldıysa, ben ona yardım etmek için milli takım kadrosunda bulunacağım. Çünkü biliyorsunuz Olimpiyatlar'da ve Dünya Şampiyonası'nda daha önce LeBron bensiz katıldığında bronz madalya alabilmişti sadece. 2008'de ise ben katıldığımda ne olduğunu gördük. Televizyon başında ülkemin bronz madalyada kalmasını görmek beni çok hüzünlendiriyor o yüzden LeBron Dünya Şampiyonası'na gidiyorsa ben de kesinlikle orada olacağım. NBA Finalleri konusunda ise benim çenem değil yüzüklerim konuşuyor zaten. Finale kadar çıkabilirse karşısında kimi bulacağını çok iyi biliyor LeBron" demiş Kobe. Adeta ders vermiş cevaplarıyla ve inceden laf sokmasıyla.

Valla ne diyelim. Muhteşem bir haber. Kendi aralarında tatlı bir şekilde atışırken aynı zamanda ülkemize gelmek için birbirlerine gaz vermeleri ve şampiyona kadrosunda olma ihtimallerinin artması bizim için değer biçilemez bir gelişme. Umarım bu ikiliyi hem NBA Finalleri'nde hem de Türkiye'deki kadroda görürüz.

Devamı için tık

26 FARKLI FIKIR:

kobe_senin_allahına_kurban dedi ki...

"NBA Finali konusunda ise benim çenem değil yüzüklerim konuşuyo zaten. Finale kadar çıkabilirse karşısında kimi bulacağını çok iyi biliyor LeBron"

senin açıklamalarına kurban oliyim be. lafı koymuş.

Ömer dedi ki...

Bu adamlarin arasi cok iyiydi yahu. Kac kez roportajlarina denk geldim birbirlerine ovguler yagdirdiklari. Hepsi mi yalanmis yani? :/

Ömer dedi ki...

Bu adamlarin arasi cok iyiydi yahu. Kac kez roportajlarina denk geldim birbirlerine ovguler yagdirdiklari. Hepsi mi yalanmis yani? :/

twilost dedi ki...

bence 2si de finale çıkamasa daha hoş olur :)

Gençer Başeğmez dedi ki...

kobe iyi laf sokmuş. lebron süpürüldüğünü hatırlamıyor herhalde 2007de. ama lakers da tat vermiyor son 2 haftadır. Cleveland önce boston ya da orlandoyu elesin de sonra batıdaki rakiplerini değerlendirsin. Dallas orlando finali bekleyenlerdenim. bu gece de bu 2 takımın maçı var, kaçmaz.

Adsız dedi ki...

hahaha inanılmaz vermiş ayarı kobe. ikiside buraya gelsin ama isteriz.

KskHyTr dedi ki...

Lebrona bu ayar uzun süre yeter sanırım:)

Adsız dedi ki...

bu da sabonis'in takipçilerine 1 Nisan şakası heralde. Çok saçma açıklamalar bunlar...

Adsız dedi ki...

bariz 1 nisan şakası

PIERREMANU dedi ki...

Kobe de 2007 finalindeki LeBron'un dilinin bir karış dışarı çıkmasına neden olan takım gibi ekiplerde oynasaydı bok kazanırdı yüzüklerini. He LeBron da kaşınmamış mı, kaşınmış. Saçmalayıp kaşınırsan, kaşırlar ve milletin ağzına sakız olursun işte böyle.

Dodosuke dedi ki...

lebrona kobenin oynadığı ve yüzük kazandığı takımları verin , yüzük kazanamasın ondan sonra konuşursunuz.Kobe lakersın kötü zamanlarında ne yaptı ? 81 attı helal ona gezegenin en iyisi.Lebron ne yaptı ? O adi takımı finale çıkardı.Of ezik lebron anca istatistik kasar , finale çıkarması önemli değil o istatistikleri artsın diye oynuyor takım oyunu oynamıyor , şahsi o bıraksın oynamasın bu oyunu.

Nedir bu "ayarı verdi" , "lafı koydu" , "yüzüğü yok ezik" tavırları.Her zaman en iyiden nefret edilir , o 99 tane iyi hareket yapsa 1 tane yaptığı kötü hareket hemen tartışılır.Siz de devam edin , o gitgide yüceliyor.

Yeter artık ya her gün aynı saçma sapan yorumları okumaktan sıkıldım.

Dodosuke dedi ki...

Adam yenilince elini sıkmaz kabahat , trash talk yapar kabahat.Eric gordon-demar derozan-nate robinson gibi adamların isimleri açıklandıktan sonra katılmamaya karar verir , sponsoru istemedi , yenilecekti,korktu denir.Sayı atar şahsi olur , assist yapar istatistik kasıyo derler , blok vurur goaltending , turnike atar steps çalmıyolar zaten derler.(zaten her sayısı steps ne turnikesi ben de ilahi yani)

Ama basketbol tanrısı Kobenin yaptığı her hareket nizamidir.Ne steps yapar , ne dirsek atar , ne faul yapar.5 kere pivot ayağını oynatır işte kobe işte clutch bu derler , Lebronun clevelandı finale çıkardığı zamanki ayarda bi kadroyla paslaşmaz , adamlara şans vermez , saygı duymaz , bütün hücumları kendi kullanır ama haklıdır , çünkü o kobedir atar.O basketbol tanrısıdır , çünkü onun yüzüğü var ona laf söylenmez.

Biraz basketboldan uzaklaşın , bir süre başka şeylerle uğraşın iyi gelir.Sezon sonunda görüşürüz artık.

KskHyTr dedi ki...

@dodo
Sakin ol dostum nedir bu lebron savunması böyle çemkirdin bize:) kim üzdü seni bu kadarda doldun böyle... tamam en büyük lebron başka büyük yok:) yeterki senin psikolojik durumun iyi olsun dostuum banane kobeden lebrondan:)
Sanırım seni zorla bloglara sokup zorla yorumları okutuyorlaki bence bu büyük bir işkence:) Sana bunu yapanları esefle kınıyorum dostum yanındayız;)...

outlawtorn dedi ki...

valla ince sokmamış lafı, yapıştırmış direkt bi şekilde.. :)

Adsız dedi ki...

dodo sen uçmuşsun maşallah. lebron aradı bak şimdi, sakin olsun ben onu alıcam yanıma diyo

Dodosuke dedi ki...

@kskhytr

Bu çok yakın bir arkadaşımın blogu , normalde fazla yorum yazmam ama bazen böyle yorumlar gördüğümde dayanamıyorum.

calvin dedi ki...

dodo iyi coşmuşsun maşallah ama lebronun nba'de kayırıldığını artık marslılar bile biliyor. evet çok büyük oyuncu ama onu yücelten nba. her 10 turnikesinin 5i steps gerçekten. her 10 bloğunun da 4ü goaltending bunları tarafsız bakabilsen sen de görürsün.
lebronun o takımla finale çıkmasına gelince. detroiti tek başına elemiş olabilir ama lakersın ilk turda karşılaştığı phoneix gelseydi karşısına, hadi geçti 2. tur san antonio, nereye kadar gidebilirdi. mantıktan bahsederken bunları da düşünün.

Xscape dedi ki...

ya bunda sinirlenecek bi durum yok. kobe'ye de kobecilere de batiyor lebronun bariz daha iyi bi oyuncu olmasi. normaldir bu laflar ve yorumlar.

Adsız dedi ki...

haber çalarken la gencolarında yapılan habere atlanmış gibi geldi bana...1 nisan şakalarına atlamasınız mı...lebron'lu kobe'li yaptıgınız son haberı kaldırma sebebınız de bir başka yalan habere mı sazanlamınız

sabonis dedi ki...

haber çalarken? yahu gidin biraz bakın kim ne haber çalmış nolmuş ondan sonra gelin.

Adsız dedi ki...

Valla gerçek olsaydı da lebron'u görebilseydik Türkiye'de. Onun yerine Durant gelecek ama elbette onun boşluğu dolmayacak.

Dodosuke dedi ki...

@calvin

Tam anlamıyla top sektirmeyi bırakıp turnikeye girerken nbain 90%ının aslında nizami 2 adımdan fazla attığını ve nbade de avrupaya göre kuralların çok daha gevşek olduğunu bilinçli bütün basketbol seyircileri biliyor.Lebron gerçekten steps yapıp turnike atmadı mı daha önce , tabi ki attı.Ama bunu yapan sadece lebron değil , en önde o olduğu için en çok o tepki alıyor doğal olarak.Yaptığı 10 bloğun 4ü goaltending diyosun , bi ara bakalım bu sezon lebronun yaptığı 75 bloktan 4 tane goaltending bulabilecek misin.

Adsız dedi ki...

@dodo
bulamaz çünkü çalınmıyor. 75 block un %40ı goaltending ve faulden oluşuyor. belki daha fazla. hakemlere, emin değilseniz goaltending çalın denilen bir ligte hemde.

calvin dedi ki...

@dodo
bütün bloklarını bulursam memnuniyetle 20 tane gösterebilirim. clevelanda karşı fast breakte finger roll atılmaz oldu. çünkü lebron fingerrolu blokluyor. hani şu top havalanmadan direk potanın içine bırakılan turnike.

neyse çekememezliği bırakalım. lebron nba'in en büyük oyuncusu.

Dodosuke dedi ki...

Ben 75 tane bloktan 4 tane çalınmış gösterin demiyorum.

Adam 75 tane blok koymuş ve bunlardan en az 4 tane size göre goaltending olduğunu düşündüğünüz ve düdük çalınmadı dediğiniz blok gösterin bana diyorum.Lebron lige geldiğinden beri bütün maçlarının highlightlarını izleyen , maçlarının da en az yarısını canlı izleyen biriyim.Fingerroll dediğin şey top havalanmadan direk potanın içine bırakılmaz , adından da anlaşılacağı gibi parmaklarınla havaya doğru yuvarlarsın ve yükseldikten sonra inişe geçer.

Ben size goaltending çalınmayan gerçekten inişe doğru geçen 2 nizami olmayan bloğunu gösteririm , daha fazlasını bulamazsınız.

Dodosuke dedi ki...

Top havalanmadan direk potanın içine bırakılan bir turnike şekli ben basketbol hayatımda görmedim ayrıca , ona kısaca smaç deniyor.