BIY AD

1 Nisan 2010 Perşembe

LeBron: Dünya Şampiyonası'nda Yokum

Dün geceki Bucks maçından hemen önce "Çok çok yoğun biraz yaz geçireceğim." demiş. Yanlış anlamayın yani, yoğunluğunun nedeni kendisine muhtemelen takım arayacak olması ve yazın çekeceği film... Bu nedenle "Şu anda çok şüpheli gözüküyor. 2010 Dünya Şampiyonası'nda herhalde oynamayacağım. Bu yaz parkeye çıkmadan önce vermem gereken bir sürü karar var. Eğer vaktim ve oynama şansım olsaydı, seve seve ülkemi temsil ederdim. Ama ondan önce yapmam gereken bir sürü şey var." demiş.

Bu yaz serbest kalacak yıldız oyunculardan bazılarının milli takımı reddetme ihtimallerine blog'da daha önce değinmiştim. Keza Wade de hala söz vermiş değil bu konuda. Ancak LeBron'un açıklamalarıyla ilgili milli takım forumlusu Jerry Colangelo şunları demiş: "Kafasına göre milli takıma katılmayan oyuncular 2012'de Londra'da düzenlenecek olan Olimpiyatlar'da yer alamazlar. Geçmişte de böyle oldu, yine aynı şey geçerli olacak ve istisnai durumlar yaratılmayacak. Ancak bu konuları konuşmak için henüz erken, Playoff'lar bitsin, temmuz gelsin o zaman bakacağız."

Öncelikle film çekeceği için 2010'da buraya gelmemeyi seçecekse çok yazık. Bize yazık yani onu canlı izleyemeyeceğimiz için. Onun smaç yarışmasına "Katılacağım kesinlikle" dedikten sonra bu sözünü tutmamıştı. Çok isterim ki bu sefer de "2010'da yokum" dedikten sonra gelsin çatır çatır oynasın İstanbul'da... LeBron'un üzerine Wade de gelmezse zaten takımdaki en heyecan verici 3-4 oyuncudan ikisi olmayacak demektir. Amerika milli takımı bana göre net favori olmaktan da çıkar, İspanya ile yaklaşık olarak dengeye gelirler. Bu iki oyuncu Amerika'nın diğer takımlarla arasındaki kalite farkını yukarı çeken en önemli faktörlerden ikisi çünkü. 2012'de de yer almama ihtimalleri belki onları ikna edebilir bu sene Türkiye'ye gelmeleri için...

Haydi LeBron yine sözünden dön de, bu sefer seninle dalga geçmek ve eleştirmek yerine sevinelim.

5 FARKLI FIKIR:

agopist dedi ki...

Abdi İpekçi'de iki kere maç yaptı. Hatta ilk maçın öncesinde davul eşliğinde dans bile etti. Ben kanlı canlı izledim. İzleyemeyenler üzülsün:)

Unknown dedi ki...

Bence gelmesede ABD yine şampiyon olur.O olmasa Durant gelir Brandon Roy gelir.

KskHyTr dedi ki...

Amaan ne üzüldük lebron gelemiyor diye:))

lebron_kalk_git_memleketine_aq dedi ki...

kobe gelsinde gerisi kolpa..

Adsız dedi ki...

kobe ve wade gelsin sürekli birebir oynasınlar.