BIY AD

9 Nisan 2010 Cuma

NBA: Durant Haklı, Hakemler Hatalıydı

Üç gün önce Thunder-Jazz maçının son saniyesinde CJ Miles'ın Durant'a yaptığı açık faul hakemler tarafından verilmemişti. Bu da Thunder'ın muhtemel galibiyetini engellemişti. Ben de hakemlerle ilgili birşeyler çiziktirmiştim. NBA de Çarşamba gecesi bu konu hakkında şu açıklamayı yaptı: "6 Nisan gecesi oynanan Oklahoma City - Utah maçında hakemler son pozisyonda CJ Miles'ın, Durant'ın üçlük denemesi sırasında yaptığı faulü göremediler."

Böyle açık yanlışlarda NBA'in bu şekilde çıkıp hatayı kabul etmesi hoş bir detay. En azından bazı şeylerin farkında olduklarını gösteriyorlar. Hata olmaması zaten mümkün değil. Bir süredir bunu yapıyorlar. Benim hemen aklıma gelen iki örnek var: 2008 Playoff'larında Fisher'ın, Barry'nin üzerine çullandığı ve faul çalınmayan pozisyon ile 2009 Playoff'larında Antoine Wright'ın Carmelo'ya yaptığı taktik faulün çalınmaması ve ardından gelen Melo üçlüğüyle Nuggets'ın durumu 3-0 yapması... Bu sezon başka bir pozisyon daha vardı sanki ama hafızamı zorlamama rağmen aklıma gelmedi. Belki de yanlış hatırlıyorum.

Carmelo Anthony - Antoine Wright:

Link

Fisher - Barry:

Link

4 FARKLI FIKIR:

Onur Aksoy dedi ki...

ingilizcesi olanlar için:

http://www.nba.com/official/nba_statement_oklahoma_city_utah_game.html#?ls=iref:nbahpt1

KskHyTr dedi ki...

Yani bu pozisyonun tantanası çok uzun sürdü... Neredeyse her maçta o kadar eyyamcı kararlar varki erşan kartal gitse elit hakem olur nba de... Heleki hücüm oyuncusu bloğa gelen oyuncuya kendini çarptırmak gibi moda var tam skandal kararlar her maç en az iki kere oluyor kimsede hakemleri uyarmıyor...

KONVICT dedi ki...

Fisher'ın yaptığı faul değil. Açık ve net. Ben söylemiyorum, Kobe Bryant söylüyor.

oscar dedi ki...

ya bu nba'deki sacma ve yanli kararlar yuzunden nba'den sogudum. netten euroleague'yi takip ediyorum en azindan daha zevkli maclar oluyo boyle harlem sovu gibi sonu sacma sapan biten maclardan iyidir.