BIY AD

9 Nisan 2010 Cuma

NBA - Where Caring Happens


Link

İki gece önceki maçta Carmelo Anthony kafasını Durant'ın karnına çarptıktan sonra yerde baygınlık geçirmiş. Ama kimse oralı bile olmamış. Blog'a bir okur yorum yapmıştı ancak sadece bayılma anını izlemiştim, bu uzun videoyu o sırada bulamamıştım. Sonra da hafta içinin yoğunluğu nedeniyle bakamamıştım.

Önce Thunder tarafından başlayalım. Yerde öyle hareketsiz yatan bir oyuncu varken "Aman aman ne güzel, hemen 5'e 4 iken sayı bulalım" diyerekten topu oyuna sokup, koştur koştur hücum alanına geçen Nick Collison'a buradan selamlarımı yolluyorum. Ardından Nuggets hücuma geldiğinde topu alıp potaya gitme çabasında JR Smith'e selamı çakalım. Ulan... Kendi takım arkadaşın 30 saniyedir olduğu yerde hareketsiz bir şekilde yatıyor, görüyorsun ve umursamaz bir şekilde turnike atmak peşindesin. Hatta yetmiyor steps yaptıktan sonra "Bak işte ya Carmelo yüzünden oldu, adam gelmiş burada yatıyor" diye Carmelo'yu gösteriyorsun. Sana ne dense az be Smith. Eşşek sudan gelinceye kadar dövmek lazım herhalde...

Son olarak da tabii ki en büyük suçlu: Hakem üçlüsü... Oyunun başlamasına izin vererek ve durdurmayarak büyük bir skandala imza atıyorlar. Allah korusun ya başına ciddi birşey gelmiş olsaydı Carmelo'nun? Çocuklarla, yardıma muhtaçlarla NBA'in ne kadar yakından ilgili olduğunu ve onların gelişiminde ne kadar büyük katkı payı olduğunu biliyoruz. Ama şurada NBA'in kendi oyuncusunu korumaması / önemsememesi de büyük bir ironi oluşturmuş gerçekten. Büyük rezalet bence.

Bu arada biraz da gülelim: Maçtan sonra Carmelo "Takım doktoru bilincimin tam olarak yerinde olup olmadığını anlamak için ayları tersten saymamı istedi ama ben bunu normalde de yapamıyorum" demiş =)

21 FARKLI FIKIR:

Sheed dedi ki...

hakem topu thunder oyuncularına vermiş 'oyunu başlatın' diye, "yok biz almayalım" mı deselerdi?

1- hakem
2- swish
3- (belki) mola almayan dantley

burada "selam yollanabilecek" isimler.. adres şaşmış..

doktoradamsangelyanima dedi ki...

doktor bilinci açıkmı diye kontrol etmek için ayları geriye doğru saymasını istemiş carmeloda onu normalde bile yapamıyorum demiş. cidden bi deneyince zor birşey. :D

Adsız dedi ki...

önce hakeme, sonra jr smith'e.. ben hayatımda bu kadar kepaze bir sahne görmedim. adam yerde yatıyor napıyorsunuz lan?

sabonis dedi ki...

@sheed: valla adresin şaştığı yok. benim fikrim bu. Orada yerde 15-20 saniyedir hareketsiz yatan bir adam dururken, topu oyuna sokmam ben mesela. Seni bilemem. Zaten hakemler net olarak 1 numaralı suçlu burada, o ayrı. Ama Collison'ı es geçmem...

@doktor: ahah güzel onu da ekleyeyim. sağol.

Unknown dedi ki...

Galiba J.R. Smith bırakın gebersin o giderse onun toplarını da ben kullanırım diyordur içinden.

Unknown dedi ki...

Melonun açıklamaları hakkatten çok hoş ve düşününce de zor valla. Ama her şeye rağmen bu tam bir kepazelik. Orada adam yerde yatarken hakemler o maçı başlatarak bence en büyük hatayı yaptılar, ikincisi ise tüm oyuncular, sadece birine yüklememek lazım. Orada hepsi oyuna devam ediyor. Özellikle de denverlı oyuncular. Cidden dili arkasına falan kaçsa, Allah korusun, daha beteri de olabilirdi.

Adsız dedi ki...

bişey sormak istiyorum. nbade normal sezon 14 nisanda sona eriyor sanırım. playofflar nisanın kaçında başlıyor

stickman dedi ki...

ahahaa şaka gibi ya :D videoyu izlemeden önce yazıyı okudum ama ben çok hızlı gelişen bi olay sanmıştım. huahuaha valla şaşkınlıktan gülüyorum :D adam orda yatıyoda kimsenin umrunda değil ya :D smith steps yapmasa peridu bu şekilde bitirirlerdi valla bunlar. smith'in carmelo'yu gösterirken de, alın bunu burdan ya... dediğini duyar gibi oldum ben.

bu arada ayları sondan başa saymayı bende denedim. hakkaten olmuyor.

BAYKUŞ dedi ki...

Playofflar 18 Nisan'da başlayacak.

lange dedi ki...

collison steps yerine carmelo'ya 3 saniye calinmasini bekliyo galiba oyle bi hareket yapiyo

Sheed dedi ki...

@sabonis: "topu oyuna sokmam" olayı profesyonel dünyada pek olurlu bi seçenek değil açıkçası.. otorite sahibi hakemse ve bi eşeklik edip oyunu başlatmışsa bu eylemin sonuçları ancak ve ancak onu bağlar, sorumluluğunu collison, westbrook taşımaz.. hakem melo'yu -bi şekilde- inandırıcı bulmamış (savunacak değilim), bu konuda ısrarcı olsa ve topu oyuna sokmayan collison'a teknik çalsa, OKC topu kenardan sokup sayı bulacakken potasında faul atışlarından yediği sayılarla maçı kaybedip can pazarı haline gelmiş konferansta bu mağlubiyetle 8. sıraya düşüp lakers tarafından süpürülse, melo'nun 3 dakika sonra gayet zinde bi biçimde oyuna devam ettiği ve kimilerince paul pierce damgası yediği bu ortamda collison'ın sezon sonunda senden alacağı takdir veya "özel alpay özalan fair-play ödülü" collison'ı kurtarmaz.. hakemin ardından denver oyuncularına yüklenilebilir, top takımına geçince mola istemeyen dantley'e de.. fakat gereğini yapan thunder oyuncuları suçlanıyorsa bu masum bi görüş değildir sadece, adres şaşmıştır.. bu da benim görüşümdür..

sabonis dedi ki...

bir kere, bütün oyuncular hatalı ama oyunu başlatan adam hepsinden biraz daha hatalıdır bu da collison'dır.

ikincisi yete oturarak protesto etsin veya hakemin üstüne yürüsün diye yok. sadece hakeme Carmelo'yu göstermesi bile yeter iyi niyet için. Ama o Denverlı oyuncular kendi sahalarına dönmemişken çakalca sayı bulmanın peşinde. Bu da kötü niyeti gösterir.

üçüncüsü de hangi teknik faul? en kötü ihtimalle topu eline alıp 5 saniye bekler, top Denver'a geçer ki bir üst paragrafta dediğim şeyi yapması bile yeterli olurdu. Topu alıp 5 saniye beklesin demiyorum.

Collison'ın iyi niyetini tartan, masum bir görüştür kısacası benimkisi.

Sheed dedi ki...

ben olurlu olduğunu düşünmüyorum, teknik almasa da 'possession'ı rakibe veriyor senin önerinde.. yakın geçen maçta kritik bi eşik olabilir..

"hakeme carmelo'yu göstermesi" olayını anlamadım.. 2 metrelik bi kütle yerde kollarını açmış yatıyor, 3 hakem = 6 göz bunu görmeye zaten yeterince muktedir.. hakem öyle bi karar veriyor -kararın net biçimde yanlış olduğunu başlangıç noktamda belirttim- ve bülent yıldırım edasıyla denver yarı sahasına doğru yöneliyor yani inandırıcı bulmuyor.. ne yazık ki yapabilecek fazla bi şeyi yok collison'ın.. topu denver'a verecek olsa denver koçunun mola almaya niyeti yok, onu da tecrübe ediyoruz, varsayımsal konuşmanın anlamı yok..

görüşüne saygı duyuyorum fakat ortada iyi niyet terazilerini çıkarmayı gerektirecek bi durum görmüyorum OKC oyuncuları adına.. istenirse melo'nun iyi niyeti sorgulanabilir.. hakemlerin niyetinden emin değilim ama zeka seviyelerini ölçmek yersiz olacaktır, pek parlak bi sonuç verecek gibi gözükmüyor..

Asphalt Monkey dedi ki...

Carmelo'nun yerinde olsam sanirim hakem ve rakip oyunculardan önce kendi takimindakilerin vurdum duymazligina dellenirdim. Oyunu durdurmadiklari gibi adamin yattigi yere dogru zorlayip sayi bulmaya calisiyorlar, hepsi bir yana oyun durduktan sonra bu adama ne oldu diye merak edip de uzaktan dahi olsa bakmiyorlar. Hepsi ayri telden caliyor.

sabonis dedi ki...

@sheed

en başta ben sonuncu yazdığım tercih edilmeli demedim. özellikle de belirtim hatta bunu. sadece teknik faul olmayacağını söyledim.

"Carmelo'nun birşeyi var galiba" diye göstermesinden bahsediyorum Collison'ın. Nuggets oyuncularının geride kaldığını görüp hücuma koşturan bi adamın iyi niyetine inandıramaz kimse beni.

melo'nun hangi iyi niyeti sorgulanabilir ama ben onu anlamadım. adam bayılmış dünyadan haberi yok ama kötü niyetli olabilir?

LexLuthor dedi ki...

tam anlamıyla kepazelik. böyle şey görmedim. bu durumda maçı oynatan hakemler, değil basketboldan insanlıktan bile anlamıyorlar kanımca. collison'ı hakem kadar suçlu görmüyorum açıkçası, hakem olaya inanmamış ve oyna diyor. jr smith ise tamamen saçmalamış. hakemlerden bile fazla hatası var kanımca.

ayrıca hakikaten carmelo'ya 3 saniye çalınmalıydı :P

Unknown dedi ki...

beyler hayırdır aranızda baska bi olaydan bi husumet mi var diss fln atın olmadı :D bu arada meloyla smithn arasının son toronto macında son top icin bozuldu diye okumustum yahoo'da sakın ondan olmasın:))smith bi nevi kus beynile intikam fln alıo :))

Dodosuke dedi ki...

Bazı yorumları okurken gerçekten hayrete düştüm , insanlığımdan utandım.

Yerde yatan carmelo yerine en nefret ettiğim oyunculardan biri bile olsa dünyada "Morality" yani ahlak diye bir kural var.

Eğer sen nba düzeyinde , orayı hakedecek bir oyuncu olduysan , profesyonelliğini bir kenara bırakıp yerde yatan adamın sağlık durumu ile ilgilenmen lazım.Bu senin insanlığın ile alakalı bir durum.Her ne kadar dünyanın en profesyonel platformunda bile olsan , insan sağlığı bunların hepsinden önemlidir.

Bunu eğer hakem atlıyorsa , oyuncu olarak sen atlamayacaksın , "başlatmıyorum oyunu yerdeki adamın durumu ciddi olabilir" diyeceksin.Kimse sana "burası muhteşem profesyonel bir ortam , burda adam bile ölse biz oyuna devam ederiz , o yüzden bilmem kaç dolar ceza veriyoruz yaptığın bu olay yüzünden" mi diyecek ?

Profesyonelliğin de sınırları var , bu kadar duyarsız olmayalım.

Adsız dedi ki...

Accayip yorumlar okudum bende. Collison thunder sekizinci olursa bunun altından kalkamazmış falan. İnsan olmamanın altından kalkabiliyorsa onunda altından kalkardı yaw.

Sheed dedi ki...

"insanlık ölmüş, yazık" tadındaki yorumlarınızı okumak insanlığa inancımı bambaşka bi seviyeye taşıdı.. iyi ki varsınız..

Adsız dedi ki...

carmelo güneşleniyo sanmışlar heralde