BIY AD

7 Nisan 2010 Çarşamba

Ödeşme (mi?)


Link

Olağanüstü bir maç oynanmış dün gece iki takım arasında. Durant ile Deron Williams maçı takımlarına kazandırmak için çekişmişler, bir o atmış bir diğeri... Deron 42 sayı ile kariyer rekoru kırarken 10 da asist yapmış. Durant ise 45 sayı, 7 ribaund ve 4 asistlik bir performans sunmuş. Sonunda uzatmalarda 1 saniye kala uzak mesafeli ikiliği sayıya çeviren Deron, galip gelen taraf olmasını sağlamış Jazz'ın. Tabii burada CJ Miles'ın son pozisyonda, o ana kadar 12'de 7 üçlük isabetiyle oynayan Durant'ın bileğine çok net vurduğunu ve faul yaptığını da söylemem gerek. İnternette biraz bakınayım dedim, bazı kişiler "Ama önce topa dokunuyor, öyle çok bariz bir faul yok, son saniyede çalınmaz böyle faul" şeklinde yorum okudum. Öncelikle bence Miles topa dokunmuyor. Durant'ın top elinden çıkmak üzereyken avuç içine veya bileğine vurarak şutun kısa düşmesine neden oluyor. Bloklanan topun eğrisi değişir, bunda ise sadece hızından dolayı potaya yetişmiyor. Jazz da Thunder'a karşı bu sezon 4-0 süpürülmekten kurtulmuş oluyor.

Bunu söyledikten sonra başlığa döneyim. Niye ödeşme? Bunun için 31 Aralık'taki Jazz-Thunder maçını hatırlatıyorum sizlere. Millsap'e çalınan saçma ötesi faulü hatırlayanlar olacaktır... Şimdi ise Utah'ta bariz bir faulü çalmadıkları için Thunder kaybetmiş oldu. Bir nevi ödeşti takımlar, eğrisi doğrusuna gelmiş oldu belki de. Ama tabii bir yanlış karar, diğer yanlış kararı düzeltmez, hele arasında 3 ay gibi uzun bir süre olan 2 ayrı maçtaysa bu kararlar... Şimdi bu son maç yüzünden Thunder belki de 8. olup Lakers ile eşleşecek ve ilk turdan playoff'lara veda etme ihtimali artacak. Belki de Utah, bu galibiyet sayesinde aşağıdaki 3 takım arasında tercih edeceği Blazers ile eşleşecek. Kısacası Batı'daki playoff sıralamasını etkileyecek bir yanlış karar. Kim bilir belki de bu maç sayesinde Thunder ile Jazz eşleşir ilk turda ve çok ilginç bir seri izleriz...

Pozisyonun baş kahramanı Durant ilk anda inanamamış herhalde düdük çıkmamasına. Ancak kısa bir süre sonda olayı idrak edince, onun gibi sakin ötesi, beyefendi, sessiz bir yıldız bile hafiften hakemlerin üzerine yürümüş. Haksız da sayılmaz. Aşırıya kaçmadıkça bu tarz bariz hatalarda hakemlere yanlış yaptıklarını göstermek, tepki koymak gerekli diye düşünüyorum.

5 FARKLI FIKIR:

Onur Aksoy dedi ki...

"Bloklanan topun eğrisi değişir, bunda ise sadece hızından dolayı potaya yetişmiyor."

kesinlikle katılıyorum,zaten şut atıldığı anda Westbrook'a dikkat edin,faul olduğuna o kadar emin ki anında dönüp hakeme bakıyo.

Ömer dedi ki...

Bu son saniyelerdeki olaylarda hakemlerin tekrar izleyip izlememesi neye bagli? Bu karar tekrar izlenemez miydi?

sabonis dedi ki...

faul var mı yok mu diye bakılamıyor. topun dışarı kimden çıktığına bakabiliyorlar veya şut saati, maç saati bittiğinde top elden çıkmış mı buna bakılabiliyor.

Adsız dedi ki...

Çok kötü bir karar. umarım play-off'da thunder'ın kucağına düşer jazz.

Adsız dedi ki...

abi bunu nası görmezler yaa! yuhh!