BIY AD

5 Nisan 2010 Pazartesi

Vurursa Gol Olur, Vuruyor ... Aut


Link

Gece uyku tutmayınca Raptors maçına bakayım dedim. Son çeyrekte 15 sayıyla gerideydiler. Sony Weems'in savunmadaki çabaları ve Bosh ile Jack'in hücumdaki katkılarıyla olmadık bir şekilde oradan maça ortak olmayı başardılar son dakikaya girilirken. Turiaf ve Curry'nin serbest atışlarda yaşadıkları problemler farkın 3'e kadar inmesini sağladı. Ancak Don Nelson, Lenny Wilkins'i yakalamak uğruna (tamam eskiden de arada sırada yapıyordu) önde olmasına rağmen üçlük yememek için taktik faullere başvurdu. Nelson'ın izlediği yol az kalsın elinde patlayacaktı.

Bosh normalde yapılanın aksine serbest atışların ikisini de sokunca, Raptors'ın işi top çalmaya kalmıştı. Burada işin savunma tarafında maçın dönmesinde bana göre büyük katkısı olan Weems yine ön plana çıktı. Turiaf'ın pasını inanılmaz bir çabuklukla araya girerek kaptı, topla beraber dışarı çıkmak üzereyken de bakmadan arkasındaki Bosh'a mükemmel bir şekilde aktardı topu. Ancak o ana kadar müthiş şut yüzdeleriyle 42 sayı, 12 ribaund üreten, durdurulamadığı için devamlı serbest atışlar kullanan Bosh, iki saniye gibi uzun bir süresi varken topu çemberin sağından bırakmak yerine hemen zıplayıp atmak isteyince Turiaf onu rahatsız etti. Bu da Bosh'un çok kolay bir basketi kaçırmasına sebep oldu. Başlığı da zaten Bosh'a ithafen attım. Warriors pota altını bütün maç delik deşik ettikten sonra bu son pozisyonda tıkanması yakışmadı ve yazık oldu bütün maç yaptıklarına.

Gece, programda "Bir çuval incir" konusuna değinmiştim. Raptors hakikaten berabet etmiş olabilir işi... Şimdi sırayla Cavs, Celtics ve Hawks maçları var. Bulls ise bu dönemde Bucks (Bogut'suz), Cavs ve Nets ile karşılaşıyor. Bu dönemde Raptors'dan bir fazla maç kazanmaları halinde ayın 11'inde Air Canada Centre'da kıyamet kopacak: Bulls-Raptors maçında. Gerçi sonra Bulls'un Bobcats ve Celtics maçları var ama yine de önümüzdeki 4 maç sonrasında Raptors'ın önüne geçmiş olabilirler. Bogut'un sakatlığı Bulls'un playoff yapma ihtimalini arttırdı ancak hala Raptors biraz daha şanslı. Bosh önümüzdeki 3 büyük maçta kendisini affettirmeli ekstra bir galibiyet hediye ederek takımına.

6 FARKLI FIKIR:

LexLuthor dedi ki...

videonun 54. saniyesindeki sonny weems'in s.curry'ye şutu atarken yaptığı savunmaya dikkat :)

Adsız dedi ki...

pardon?
bosh niye kendini affettiriyor? adam daha ne yapsın. 5 top çalma, 23-20 serbest atış, 12 rebo ve 8'i hucum. 42 sayı. bu adam daha ne yapsın? bir tarafından ateşler saçarak potayı mı parçalasın? son yıllarda, kontratı alıp da üstüne yatan en antipatik oyuncu sıralamasında açık ara lider hidayet, warriors gibi bir takıma karşı bile hiçbir varlık gösteremedi. aaa! doğru ya, bütün suç triano'da... triano'nun tek suçu hidayet'i seçmesi.

motörkafa dedi ki...

Zaten Bulls u istiyordum play-offlarda iyi oldu.En azından performansını merak ettiğim ve izlemek istediğim iki oyuncu var bulls da.

Adsız dedi ki...

Kalmasınlar zaten playoff'a ne işleri var orda! Bosh ve Bargnani gibi jöle kıvamındaki bi sertlik seviyesindeki potaaltı ile nereye kadar?

...S.f.R... dedi ki...

Ya hidayet kötü, berbat sezon geçiriyor tamam da bargnani kullanmış 23 şut Bosh kullanmış 19 Şut (23 de serbest atış kullandıgına göre saysını düşünün) ee Hedo kullanmış 4 şut Dün maçın ilk yarısını izledim eline top deymiyor nerdeyse bir yolunu bulsa da kaçıp gitse şu takımdan.

KskHyTr dedi ki...

Bu maçta hidayet bilerek topta istemedi potayada bakmadı izlediğim kadarıyla... İpler koptu muhtemelen...