BIY AD

17 Haziran 2010 Perşembe

17 Haziran Playoff (NBA Finalleri) Programı

18 Haziran Cuma 04:00 (NTV) / Boston Celtics - Los Angeles Lakers

Kings'in Hawes ile Nocioni'yi gönderip Dalembert'i aldığını duyurayım arada, yarın geceye ufak bir değerlendirme yaparım, şimdi 7. maç havasını bozmayalım.

Dananın kuyruğu kopuyor. Sabah 7 civarında ya Celtics ya da Lakers oyuncularını sarmaş dolaş göreceğiz. Celtics bugüne dek finallerde 7. maça kaldığında hep kazanmış ve kupaya uzanmış, bunların 4'ü de Lakers'a karşı. Tabii bunlar tarihin tozlu sayfalarında kalmış zaferler. Bunların sonuncusu 84 yılında oynanırken, Rondo, Perkins, Glen Davis, Bynum gibi isimler henüz dünyaya gelmemişlerdi. O nedenle maçın sonucuna bu trendin pek etki edeceğini sanmıyorum. Ama bir gerçek var, Celtics kazanmayı biliyor. Bu arada Phil Jackson'ın da finallerde bugüne dek hiç 7. maç oynamadığını ancak playoff maçlarında 7. maçlarda 5-3 olduğunu aktarayım.

Neyse yeter bu kadar istatistik. Öncelikle bana göre Celtics'in bu maçta şansı ne kadar onu açıklayayım. Bir kere Rasheed ondan sezon başından beri beklenilen performansı %100 olarak sunmalı orası kesin. Asıl önemlisi bu maçta kendisini kontrol etmesine gerek yok, teknik faul alabilir gönül rahatlığıyla, çünkü bundan sonra maç yok. Perkins'in yokluğu esasında biraz Celtics'in elini kolunu bağlasa da, hücumda opsiyonları 4'ten 5'e çıkartıyor. Bu nedenle son maçta adeta sürklase olan Celtics hücumunun daha iyi işleyeceğini söyleyebiliriz. Zaten ortalama yaşı 30 olan bir takımın maç oynadıktan sonra 6 saat uçak yolculuğu yapıp ertesi gün maça çıkması kolay birşey değil. İlla ki yorgunluk vardı, bu sefer daha hazır olacaklardır. Keza yine Perkins'in sakatlığına karşı herhangi bir hazırlıkları yoktu, şimdi 2 gün de de olsa kafa olarak buna hazırladılar kendilerini. Stratejileri biraz daha değişti. Kısacası Celtics eksik olsa da bu maçın ucunda kupa var. Çıkıp delicesine mücadele edeceklerdir. Rivers da veteran oyuncularına yorgunluktan performanslarının düşeceği limitin sonuna kadar dakika vereceğini açıkladı zaten. Lakers kazanacaksa da 6. maç gibi rahat olmayacağı kesin. Hani bir yüzde vermem gerekise %55 Lakers %45 Celtics derim şu anda.

Lakers ise yapması gerekenler belli. Mümkün olduğunca topu içeri indirmeleri ve Gasol ile katkı verebildiği kadarıyla Bynum'ı kullanmaları gerekiyor. Bu ikili şampiyonluğa giden yolda inanılmaz önemliler. Kobe zaten Kobe. Artest'in ise bildiğimiz Artest'e dönüşeceğini düşünüyorum açıkçası. Final maçına şutlarıyla damga vurması beni şaşırtır. Pierce karşısında ise 5. maçtaki kadar aciz kalmayacaktır ama ben Pierce'ın iyi bir maç çıkarmasını bekliyorum.

Gerçi dün de birşeyler yazdım, şimdi de birşeyler kaladım ama daha önce değindim gibi bu seride her maç farklı bir hikaye, farklı bir senaryo oluşuyor. Çıkıp şimdi Nate Robinson 40 sayı atıp kupayı getirse şaşırmam, o derece yani (oha!).

Gece 04:00'da güzel güzel maçımızı izleyip keyif yapalım.

5 FARKLI FIKIR:

gay prof. dedi ki...

Pil ceksın 1-0 öne geçtiği hiçbir seriyi vermemiş hacılar bunuda yazın:)

KobeTai dedi ki...

47-0 phil jackson rekoru 48-0 olacak 4 saat sonra

motörkafa dedi ki...

çok güzel seri izledik iki takımda bu işin tecrübeyle olacağını gösterdi ligin en tecrübeli iki takımı finale çıktılar ve seri 7. maça kaldı.nefes nefese bir maç izleyeceğimizden şüphem yok umarım celtics kazanır.

calvin dedi ki...

murat kosova o kadar itici ki. sırf onu dinlememek için sesi kapattım. biz kaan kuralı bostonlu bilirdik ama o lakerslı, murat kosova da bostonlu gibi davranıyor. 1000 kere perkinsten bahsetti adam.

Asphalt Monkey dedi ki...

Lakers'a tebrikler, genel anlamda üzülsem de en azindan RonRon bir yüzük kazandigi icin seviniyorum onun adina...o kadar iyi savunma yapip o kadar cok hücum ribaundu veren Boston da ah vah demesin, hakkettiler yenilmeyi, maci koparacak firsatlar cok gecti ellerine ama o son darbeyi bir türlü indiremediler ...cok sevdigim Ray Allen'in son birkac mactaki hali ise gercekten rezaletti ve öyle de bitti