BIY AD

9 Haziran 2010 Çarşamba

2010 Dünya Şampiyonası Aday Kadromuz

Hidayet Türkoğlu - Toronto Raptors
Ersan Ilyasova - Milwaukee Bucks
Oğuz Savaş, Semih Erden, Ömer Onan, Ömer Aşık - Fenerbahçe Ülker
Ender Arslan, Kerem Gönlüm, Kerem Tunçeri, Sinan Güler - Efes Pilsen
Engin Atsür, Cevher Özer - Beşiktaş Cola Turka
Fatih Solak - Galatasaray C.C.
Cenk Akyol - Air Avellino
Evren Büker - Medical Park Trabzonspor


Ayrıca bunlara ek olarak 1-2 oyuncu Ümit milli takım'dan alınabilirmiş. Hatta oyun kurucu - şutör guard pozisyonlarını oynayan yabancılara da bakıldığı, bu konuda çalışmaların sürdüğü açıklanmış. Yaklaşık olarak Eurobasket 2009'daki kadromuz diyebiliriz. İzlememiş olsam da Avrupa'da fena bir sezon geçirmeyen Cenk Akyol'un alınmasını bekliyordum. Onun dışında Fatih Solak seçilmiş ancak büyük ihtimalle yine elenecektir daha sonra. Zaten elenmek derken. Bakıyorum da, 2 tane uzun pozisyonu için 7 oyuncu alınmışken, 3 kısa için 8 seçeneğimiz var. Herhalde en fazla bir kısa elenir kadro 12'ye düşerken, o bile olmayabilir.

Kadroda en dikkat çekici isim 1 senedir maça çıkmayan Kerem Gönlüm. Onun yerine Enes'i görmek isterdim açıkçası ama bunun gerçekçi bir istek olmadığının farkındaydım. O yüzden bir hayalkırıklığı olmadı. Ancak bir tehlike var bizi bekleyen. Bu kadar uzunun içinde Tanjevic, Ersan'ı yine 3 numaraya çekerse yandık ki ne yandık. Buradan Orhun Ene'ye ve Nihat İziç'e sesleniyorum (çok okuyorlardır ya blog'u), böyle birşey olmasına umarım izin vermezler. Ersan'ın 4 numarada 3-4 senedir neler yaptığı ortadayken onu sadece el üzeri üçlük atan bir 3 numaraya çevirmeyin... Onun dışında Ersan'ın oyunda olmadığı bölümlerde Kerem'in 4 numarada oynamasına bir itirazım yok. Nitekim uzunlardan hiçbiri dışarıya savunacak ayak çabukluğuna sahip değil.

3 FARKLI FIKIR:

gay prof. dedi ki...

Mazzam kadro gard pozisyonunda enderden forvette cenk akyoldan pivottada fatif solak ve semihten medet uman milli takımımız kesin şampiyon olcaktır. Tek korkum kobe gelirse finalde kalırız gelmezse kesin şampiyonuz.

Emre Erdogan dedi ki...

Kaya Peker milli takımı bıraktı mı? Yoksa Tanjevic'le bir sorun mu var aralarında?

Adsız dedi ki...

tanjevic'in egosu devrede yine..

Bkz: Serkan Erdoğan
Kaya Peker

Gitse de kurtulsak artık şu adamdan!!