BIY AD

9 Haziran 2010 Çarşamba

Buzzzzzzz Gibi

Maç yazısı için tık'layınız.

Fisher'ı övdük ama şu boş zaman diliminde ikinci maçta Finaller tarihinin en iyi üçlük performansını sunan Ray Allen'a da değinmem gerekiyor. Bu sabaha karşı resmen ve adeta buz kesti Ray Allen. 8'de 0 üçlük, 13'te 0 toplam şut isabetiyle oynadı. Hele önceki maçtaki performansıyla kıyasladığımızda, komik ve inanılmazdı. Bu Ray Allen'ın kariyerinde 10 şutun üzerinde deneyip isabet bulamadığı ilk maç oldu. Düşünün artık ne kadar kötü bir günündeydi. Bir şut daha kaçırsa NBA Finalleri tarihine geçecekti 2 maç üst üste. 14'te 0 olsa en çok şut denemesinde bulunup isabet sağlayamanlar listesine (Chip Raiser ve Dennis Johnson'ın yanına) girecekti. Hatta Garnett'in hücum faulü olmasaydı şu anda Ray Allen'ın tarihi rekorundan sonra kötü anlamdaki tarihi rekorunu konuşuyor olacaktık. Nitekim bomboş turnikeyi kaçırmıştı Allen ancak Garnett'in hücum faulü (veya Gasol'ün süper atlayışı) sağolsun Ray Allen paçayı yırttı.

Belki Fisher onu ikinci maça oranla çok daha iyi kovaladı ve birçok şutta rahatsız etti. Ancak Allen 13 şutunun yaklaşık olarak yarısında boştu ve rahat atışlar buldu ama bunları da değerlendiremedi. Maçtan sonra Doc Rivers ilk çeyrekte Allen'ın uyluğuna aldığı darbeden dolayı etkilenmiş olabileceğini söylemiş. Allen'a kötü şut performansı sorulduğunda ise hiç bu konuya girmemiş bile, sadece "Artest'ten yediğin diz etkiledi mi?" diye sorulduğunda "Canım acıdı" demiş. Onu bahane göstermek yerine Lakers savunmasını övmüş. Bana da sanki rahat hareket edemiyor ve özellikle de şutlarında yeterince zıplayamıyormuş gibi geldi. İşin ilginç yanı Doc Rivers maça tutunup tutunamayacaklarını belirleyecek olan en kritik hücumda o ana kadar 12'de 0'la oynayan Ray Allen'ı kullandı. Ondan sonra da Fisher noktayı koydu zaten.

Ray Allen öyle bir oyuncu ki, 4. maçta çıkıp 15'de 11 ile oynayabilir. Eli inanılmaz düzgün ve baskı altında neredeyse hiç ezilmiyor. Her şuta maçın başında attığı ilk şutmuş gibi bakıyor. Zaten o yüzden bugüne kadar hiç 10'un üzerinde şut atıp 0'da kaldığı olmamıştı 14 yıllık kariyerinde. Şunu görmüş olduk ki, serinin x-faktörü Ray Allen olacak. O eğer Lakers'ın kendisini Fisher'la savunmasını cezalandırırsa Celtics önemli bir avantaj elde ediyor. Sonraki maçta en çok dikkat edilecek eşleşme bu olacak herhalde.

3 FARKLI FIKIR:

PIERREMANU dedi ki...

Bana da sıçrayışında bir problem varmış gibi gelmişti. Ama inanılır gibi değil. Maçın sonlarında Garnett'in faullü perdeleme yaptığı pozisyonda, bomboş turnikeyi bile kaçırdı.

gay prof. dedi ki...

Büyük maçların küçük oyuncusu diyoruz dinleyen yok:) Bir maç eli tuttu diye göklere çıkarıldı alın işte sonucu lakers burdan vermez seriyi en kritik maçtı bence.

LexLuthor dedi ki...

Aslında Ray Allen'in bu maçta geçen maça göre daha az atacağı tahmin edilebilirdi. 2. maçın ikinci yarısında Derek Fisher ciddi olarak iyi savunmuştu Allen'i ve 2. yarıda da sadece 1 üçlük atabilmişti Allen. Bu maçta da aynı savunmayı (belki de daha da iyisini) yaptı Fisher. Tabii sadece Fisher'in savunması Ray Allen gibi bir adama 0/13 attıramaz. Ray Allen'da gerçekten kötü bir günündeydi.