BIY AD

9 Haziran 2010 Çarşamba

8 Haziran Playoff (NBA Finalleri) Programı

9 Haziran Çarşamba 04:00 (NTV) / Los Angeles Lakers - Boston Celtics

İkinci maç hakkındaki görüşlerimi yazamamıştım burada kısa bir şekilde değineyim.

Öncelikle ribaundlara çok konsantre olmuştu Celtics, bunu devam ettirmeliler. İlk maçta verdikleri hücum ribaundları nedeniyle hiç hızlı hücuma çıkamamışlardı, transition'da bile fazla birşey üretememişlerdi. İkinci maçta ribaundları toplayınca, Rondo ile hızlı bir şekilde hücum alanına geçtiler pek çok defa ve bu da onların zaman zaman tıkanan hücumu için ilaç oldu. Yine aynı şekilde ribaundlara konsantre olup, box-out etmeleri lazım rakiplerini. Parkedeki neredeyse her oyuncu biriyle boğuşurken, Rondo bu sayede havuza düşen topları bir bir almıştı ikinci maçta ve bunları hızlıca hücum alanına taşımıştı. Ray Allen'ın son maçtaki gibi sapıtması gerekmiyor ama Fisher'ı cezalandırmalı, en az 15 sayı civarına çıkmalı.

Onun dışında ilk maçta boyalı alanı işin hücum yönünde domine eden Lakers, ikinci maçta resmen adım atamadı içeri. Belki de atmadı desek daha doğru olur. İlk yarıda çok sayıda faule maruz kalan Lakers oyuncularının ikinci yarıda özellikle içeri çok daha az girdiğini gözlemledim. Gasol'ün dış şutları girdikçe "Aman canım ne pota altına gidip itiş kakışın içine giricem" demesinin de payı vardı bunda. Biraz da Lakers unuttu uzunlarını beslemeyi tabii. İlk maçtakine yakın bir performans lazım hücumda Gasol'den. Savunmada zaten müthiş işler çıkardılar Bynum ile beraber. Bynum demişken beklenilenden çok daha iyi durumda olduğunu gösteriyor herkese. Kısacası Lakers kazanacaksa, uzunlarının boyalı alanda üreteceği sayılar en önemli faktör olacaktır.

1 FARKLI FIKIR:

Cengizhan TÜRKİŞ dedi ki...

Kendi yazdıklarımın çıkması çok hoşuma gitti gerçekten. Boston böyle bir takım işte. Birisi saçmalamazsa Lakers'ı yenemeyeceği belliydi. Aslında bu kez yine biri saçmaladı ama tersten :D Bravo Ray Allen