BIY AD

14 Haziran 2010 Pazartesi

He's Not Mike

Evet Celtics taraftarına katılıyorum, Kobe bence de kesinlikle Michael Jordan değil ama ona en çok yaklaşan oyuncu diyebilirim benim izlediklerim arasında... Dün gece de yine gösterdi bizlere bunu. Maç koptuktan sonra "Ya tutarsa" diye salladığı üç tane üçlüğü çıkarırsak, 24'te 13 isabetle 38 sayı üretti Celtics savunmasına karşı. Hele üçüncü çeyrekte çıldırarak attığı 19 sayı muhteşemdi. 19 olduğu an Isiah Thomas'ın balon gibi şiş olan bileğine rağmen attığı 25'i geçeceğini düşündüm Kobe'nin. Ama sonra iki tane üst üste zor şut kaçırdı ve duruldu zaten çeyreğin son 2 dakikasını da dinlenerek geçirdi. Ama Jordan'dan sonra "Ne yaparsanız yapın atarım, beni durdurmanız mümkün değil" şeklinde en net mesaj veren oyuncu oldu bana göre Kobe. Yine de bu performansı Garnett ile Pierce'ın günlerinde olmaları nedeniyle boşa gitti. Özellikle Pierce'ın harika şut attığını söylememiz lazım. Tabii Bynum'ın dizinin durumu pek iç açıcı değil Lakers adına, Gasol de sertlik karşısında yılınca yine boyalı alan üstünlüğü (ribaundlar hariç) Celtics'e geçti. Lakers'a kolay sayı fırsatı vermediler boyalı alandan, kendileri ise bol bol turnike attılar. Bu da maçı kazanmalarını sağladı.

Şimdi Celtics avantajlı duruma geçti. Staples Center'da kafadan bir rakam atarak, kaba bir hesapla 4 maçta 1 kazanabildiklerini varsaysak bile (ki aslında daha yüksek) %50 ihtimalle şampiyon olacaklar demek bu. Kısacası iki maçın birini kazanmaları son derece olası. Kobe çıkıp 60 atmadıkça veya Gasol sertliğe yanıt verip 20-10 tutturmadıkça veya Artest mucizevi bir şekilde 7'de 6 falan üçlük atmadıkça Lakers'ın işi iyice zora girdi diyebiliriz.

3 FARKLI FIKIR:

Adsız dedi ki...

lakers son 2 maçta gasol öncesi, kobe'nin 30-40-50 sayı attığı ama takımın konferans yarı finalini zor gördüğü döneme döndü.

Adsız dedi ki...

bu celtics hakkaten bünyesindeki her oyuncuyu 1seviye yukarı iten büyüye sahip bi klüp. bigbaby, perkins'i filan gectim hıyaragası naterobinson bile faydalı oynuyo. zaten bence paul pierce bile hayatta finals-mvp olcak bi oyuncu deil ama işte büyü burada. lakers'ta ise artest-odom gibi adamlar bile sönük kalıyo, illa skor katkısını kastetmiyorum.
ne biçim bi seridir ya rayallen rekor kırdıktan sonra 3maçtır üçlük sokamadı...

motörkafa dedi ki...

dediğim gibi celtics son iki maçı aldı.bu yorumu yayınlarsınız artık