BIY AD

15 Haziran 2010 Salı

John Wall Wizards'da, Arenas Nerede?

Wizards draft'a katılacak oyunculardan sadece John Wall'u kampına davet edip çalıştırdı. Başka hiçbir oyuncuya bakmayacaklar bile. Aynı şekilde Wall da diğer takımların çalışmalarına katılmadı. Yani resmi olarak açıklanması yasak olsa da, Wall'un ilk sıradan daha yeni el değiştiren Wizards tarafından seçileceği kesinlik kazandı.

Takımın yeni sahibi Ted Leonsis taraftarlara Arenas'ı yeniden kabullenmeleri, kucaklamaları için mesaj verdi. Arenas iyi oynayıp takım da iyi giderse (şu kadroyla pek mümkün değil) taraftarlarla belli bir oranda barışacaktır. Ama tabii sorun şu; Arenas takımda kalacak mı? Bana göre kalmamalı ve kalmayacak. Çünkü Flip Saunders hücumu tamamen Wall'un üzerine kuracaklarını açıkladı. Bu da Arenas'ın şutör guard'a kayacağı ve elinde yeterince top tutamayacağı anlamına geliyor. Aslında şutör guard'a kayması ilk bakışta problem değilmiş gibi gözüküyor, çünkü kendisi oyun kurucu vücuduna hapsedilmiş bir şutör guard esasında. Yanılmıyorsam kolejde de şutör guard oynamışlığı vardı, bir maçta duymuştum galiba. Ama NBA'de oyun kurucuları bile savunmakta zorlanan ve savunma yapmaktan hoşlanmayan Arenas, kendisinden daha yapılı ve 6-7 santim uzun şutör guard'lara karşı ne yapacak? Bunun yanında yıllardır 24 saniyenin ortalama 12'sinde falan topu elinde tutan bir adam tamamen catch and shoot tarzında bir rol nasıl oynayacak? Perdelerden çıkıp topu yakalayıp direk şuta kalktığı çok oluyordu eskiden de, hadi diyelim bu görevi becerebilecek bütün maç boyunca ama top elinde çok az kalacağı için mutlu olacak mı? Bunlar büyük soru işaretleri.

Bence Wizards'ın yapması gereken en temiz iş, Wall'u tek başına bırakıp Arenas'ı mümkünse bir genç ile 1-2 draft seçim hakkı karşılığında göndermek olacak. En olmadı Arenas'ınkinden az buçuk daha iyi bir kontrata sahip ama daha düşük kalitede bir oyuncu alınabilir farklı bir pozisyona. Wall'u hem parkede hem de dışarıda Arenas'tan uzak tutmaları minimum risk içeren bir senaryo olur... Zaten raporlara göre, ligdeki tüm takımlarla Arenas için konuşuyorlar.

5 FARKLI FIKIR:

Adsız dedi ki...

onu bunu bilmem de bu çocuğu arenas uğruna harcarlarsa wizards yönetimine yazıklar olsun bu çocuktan çok şey bekliyorum.

LexLuthor dedi ki...

"En olmadı Arenas'ınkinden az buçuk daha iyi bir kontrata sahip ama daha düşük kalitede bir oyuncu alınabilir farklı bir pozisyona."

Şu cümle üzerine aklıma nedense Hido geldi. Böyle birşeyin olma ihtimali var mı?

hoopshype dedi ki...

Bosh'un Raptors'da kalma ihtimalinin çok çok düşük olduğu düşünülürse Toronto'nun Bosh sign&trade i ile koparabileceği oyuncunun niteliği Hido'nun geleceğini yakından ilgilendiren bi faktör olacaktır..-ben Warriors'a yakın olduğunu düşünüyorum hido'nun-
ayrıca Arenas'a da kolay kolay hiç bi takımın kapılarını açacağını sanmıyorum hani seneye kontratı bitiyo olsa belki ama o kontratla bu kafa yapısıyla heralde NBA'de takası en zor olan oyuncu şu an kendisi...

Adsız dedi ki...

Sanki Arenas, az buz bir oyuncuymuş gibi yorumlar var. hayret ediyorum.

tolga dedi ki...

tabiki az buz bir oyuncu. adam 2-3 yıldır hiçbirşey yapmıyor ve kontratının bitmesine 4 yıl var yıllık alacağı parada ort. 20M$ zor takas ederler onu..... toronto'nun elinde zaten 3 tane playmaker var. hedo ve calderon'un ikisini birden takaslamadan arenas hiçbir işlerine yaramaz kaldı ki bu da imkansıza yakın birşey.belki 3-4 takımın dahil olduğu büyük bir takas olabilir.