BIY AD

16 Haziran 2010 Çarşamba

Perkins 7. Maçta %99 Yok


Link

Henüz maçın başında Bynum'la girdiği ribaund mücadelesinde sağ dizi burkulan Perkins maçı terketmek zorunda kaldı. Zaten onun yokluğunda ribaundlarda rakibine ezilen Celtics fark yemekten kurtulamadı. Gerçi sadece Perkins'in yokluğuna da bağlamamak lazım bu yenilgiyi. Lakers çok daha fazla istedi ve geçtiğimiz maçlara göre hem daha iyi oynadılar hem de daha iyi mücadele ettiler. Gasol ile Artest kader maçında beklentilere yanıt verdiler. Özellikle Gasol'ün sünger yumuşaklığından tahtaya terfi etmesi şaşırtıcıydı. Artest'in de tabii bulduğu şut isabetleri önemliydi. Celtics onu riske ediyordu bugüne kadar ama cezayı kesti bu sefer.

Her neyse Perkins'e dönelim. Aslında bana göre Perşembe gecesi oynaması imkansız Perkins'in. Ama ufak bir açıklık bırakmak lazım, ondan %99 dedim. Normalde diz burkulmaları en az iki haftadan başlar. Perkins bir de "pop" sesi duyduğunu söylemiş. Çok kereler yazdığım gibi, bu en kötü haberlerden biridir, kopma/yırtık olduğuna işaret eder. Bir de videoda bacağına ağırlık hiç veremediğine baktığımda oynamasına ihtimal vermiyorum.

Şimdi bu durumda Rasheed ile Glen Davis'in üzerine büyük bir yük biniyor. Eğer Rasheed'in sırtı 25-30 dakika arasını kaldıracak vaziyetteyse aslında çok etkilenmez Celtics Perkins'in yokluğundan. Çünkü Rasheed aldığı kısıtlı sürelerde gösterdi ki hala istediği zaman NBA'in iyi savunma yapan pivotlarından biri olabiliyor. Gasol'e bazı pozisyonlarda kan kusturduğuna şahit olduk. Ancak işte sırtının ne durumda olduğu ve ne kadar konsantre olacağı şüpheli (evet 7. maç bile olsa Rasheed'in full konsantre olacağına %100 güvenemiyorum). Onun dışında Glen Davis kenardan gelip 15 dakikada takımına enerji verme görevini harika yerine getirirken şimdi 25'lere çıkması halinde boy dezavantajı ne kadar fazla ön plana çıkacak? Rasheed bütün sene yattı, playofflar'da arada sırada oynayası geldi, işte şimdi aldığı bütün parayı 7. maçta hakedebilir. Öbür türlü Lakers daha avantajlı duruyor.

1 FARKLI FIKIR:

Adsız dedi ki...

Walla değil perkins 2000li yılların shaq ı olsa bu lakersı durduramazdı bu gece tır gibi geçtiler bostonun üstünden şampiyonluk hayırlı olsun.