BIY AD

21 Temmuz 2010 Çarşamba

Amare ve Robin Lopez Dünya Şampiyonası'nda Yoklar

Öğleden sonra Amare'nin kontratının sigortasından kaynaklanan bir poblemden dolayı milli takımda forma giymesinin tehlikede olduğunu yazmıştım. Amare'nin sol dizinden yaşayacağı kariyerini tehdit edecek sakatlıklar sigorta tarafından karşılanmayacaktı. Böyle istisnai sigorta dışı kalan durumlarda NBA takımlara oyuncuları milli takıma göndermeme hakkını tanıyor. Knicks de bu hakkını kullandı.

Şampiyonada Amare'nin böyle bir sakatlık geçirme bir hayli düşük olsa da, gerçekleşirse Knicks'in bir hiç uğruna ödeyeceği miktar 100 milyon dolar. Dile kolay. Anlayışla karşılamak lazım. Hani lazım, lazım olmasına da, bir yıldız daha kaydı şampiyonadan. Hoş savunma yapmıyordu falan ama sonuçta Amerika'nın güvendiği önemli oyunculardan biriydi. Kalan uzun rotasyonuyla şampiyonluğa ulaşmaları çok zor gözüküyor...

Bir başka yıldız(!) Robin Lopez de, playofflar'ın büyük bölümünü kaçırmasına neden olan bel sakatlığı nedeniyle affını istemiş milli takımdan. Aslında bir sorunu, ağrısı vs yokmuş ama tedbirli davranmak istemiş Lopez. O gelmese de olur, daha yetenekli olan ikizi geliyor en azından.

Ayrıca David Lee de bugünkü antrenmanda sağ elindeki bir parmağından sakatlık geçirmiş. Henüz kesin bir bilgi yok ama parmağı çıkmış diye okudum 1-2 yerde. Kontrol için San Francisco'ya gitmiş. Daha ciddi birşey yoksa takıma dahil olacakmış tekrardan.

0 FARKLI FIKIR: