BIY AD

20 Temmuz 2010 Salı

Nowitzki Dünya Şampiyonası'nda Yok

2009 sonbaharında geleceğini açıklamıştı Nowitzki sözde. Almanya basketbol federasyonu da "Bize Wild Card verilirse Nowitzki gelecek, bundan şüpheniz olmasın" demişti. Almanya'ya Wild Card verildi. Ama Nowitzki kararından döndü. Türkiye'de forma giymeyecek Alman yıldız. Bir yıldır "Nowitzki varsa ben de varım" diye ortalıkta dolanan Kaman'ın da bu karar sonrasında gelmeyeceğini düşünüyorum turnuvaya.

Eee o zaman baştan "Nowitzki yok" deseydiniz ya kardeşim. Wild Card'ı Dominik Cumhuriyeti'ne vereydiler. Biz de FIBA Americas'da fırtınalar estiren takımı izleme şansını elde etseydik. Kim ne yapsın Nowitzki'siz Almanya'yı?

Tabii 2012 Olimpiyatları için eleme niteliği taşıyan Eurobasket 2011'de yerini alacakmış Nowitzki, bu turnuvayı biraz daha anlamsız bulmuş. Bu gidişle düzenlenen turnuvaların sıklığı gözden geçirilecek herhalde. Her sezonun ardından yazın milli takıma katılmak zorunda hisseden oyuncular (özellikle de NBA oyuncuları) bir süre sonra bu tempodan hem yoruluyorlar, hem de sıkılıyorlar. Arada bir yazı kendilerine ayırmak istiyorlar, sonra biz de yıldızsız turnuvalar izlemek zorunda kalıyoruz. Özellikle Eurobasket 2009 ve bizim düzenlediğimiz 2010 Dünya Şampiyonası çarpıcı örnekler olarak göze çarpıyor...

6 FARKLI FIKIR:

Adsız dedi ki...

hiçbiri gelmesin bari. iptal edilsin de kurtulalım. bu nedir yav. sanki zimbambwe'de hazırlık şampiyonası yapılıyor. ben hayatımda bu kadar ayağa düşmüş bir basketbol şampiyonası daha hatırlamıyorum.

Adsız dedi ki...

hakikaten de dominik gelseydi keşke. al horford, ariza, garcia, villanueva filan gelirdi de onları izlerdik.

Adsız dedi ki...

bi de bu zamana kadarki en iyi turnuva olacak diyolardı. dileyelim de bu turnuva da güney afrika 2010 gibi "yıldızlardan çok takım oyununun ön plana çıktığı" bir turnuva olsun bari.

Adsız dedi ki...

Hakikatten ne bu saygısızlık ya...

Adsız dedi ki...

lan birisi çıksın da ikna etsin şu denyoları yeter lan finaller için bilet aldık o kadar biz mi oynayacağız maçlarda??Ama her sene sonunda milli takım olması da ayrı bir saçmalık gerçekten 2 yılda bire inmesi lazım kesinlikle

Çağrı dedi ki...

avrupa şampiyonalarının 2 yılda bir düzenlenmesi tam bir saçmalık onun da 4 yılda bir olması gerekir ..