BIY AD

21 Temmuz 2010 Çarşamba

Barnes’a Salary Cap Engeli

Dün gece twitter hesabı üzerinden Toronto ile anlaştığını ve önümüzdeki yıl Kanada ekibinde görev alacağını söyleyen Matt Barnes’ın yazdıkları en azından şimdilik uygulamaya geçemiyor. Sebebi Toronto’nun MLE’ın yaklaşık 4 milyon dolarını offer sheet ile Kleiza için kullanacak olması. Yani, Barnes'a önerebilecekleri senelik 2 milyon dolar civarında bir para kalıyor. Toronto kanadından da Barnes’ınkine benzer bir açıklama gelmişti. Hadi oyuncu takip etmez gideceği takımın salary durumunu da takım da mı fark etmez? GM, NBA kulüplerinde neden var? Böyle bir durum nasıl göz ardı edilir, anlaşılır gibi değil.

Tabi, durum böyle olunca yüksek ihtimalle Barnes-Kleiza ikilisinden birini tercih etmek zorunda kalacak Raptors. Şahsi fikrim her ikisinin de Toronto adına fena performans göstermeyeceği yönünde. İkisi de geçtiğimiz sezonu son derece iyi geçirdiler ve Toronto gibi lottery’ye oynaması beklenen bir takımda iş yapabilecek kapasitedeler. Ama bu oyuncuların takıma katılması Toronto’ya sınıf atlatır mı? Bence kesinlikle hayır. Önce Bosh’ın gidişi sonrası üzerine takım kurabilecekleri bir isim temin etmeleri lazım. Ed Davis bu iş için en uygun oyuncu gibi görünüyor, ama onun da birkaç seneye ihtiyacı var.

2 FARKLI FIKIR:

Adsız dedi ki...

colangelo hakikaten gerizekalı. chris bosh'un takasından kazandıkları salary cap exception'ın bir kısmını bu imzada kullanabileceğini bile düşünmüş olabilir. yani oyuncuya veremeyeceğin bir parayı nasıl teklif ediyorsun. hadi s&t yapmak istesen orlando'nun da max önerebileceği miktar 2 md. neyse matt barnes'ın durumuna üzüldüm. yıllardır iyi performans göstermesine rağmen bir türlü sağlam bir kontrat yapamadı.

liquefied dedi ki...

Barnes bütün potansiyel şampiyonlardan teklif aldı neredeyse ancak parayı tercih etmek durumunda şu anda. Çünkü şu zamana kadar adam akıllı bir para kazandığını düşünmüyorum.