BIY AD

23 Temmuz 2010 Cuma

Spurs'den Jefferson'a Garip Kontrat

Richard Jefferson serbest oyuncu piyasası başlamadan bir saat kadar önce kontratındaki 15 milyon dolarlık son sene opsiyonunu kullanmadığını açıkladığında herkes çok şaşırmıştı. Hatta Jefferson'ın, deli olduğu konusunda fikir birliği vardı çok büyük çoğunluğun. Ne de olsa Spurs'ün beklentileri açısından hayal kırıklığı yaratan hatta pek çok kişiye göre rezalet bir sezon geçirmişti. 15 milyon dolardan vazgeçip nasıl bir kontrat almayı planlıyordu ki? Meğerse ne çakal, ne şeytan bir oyuncuymuş Jefferson. Resmen geleceği görüp kararını vermiş. Niye mi? Spurs ona 4 yıllığına tam 39 milyon dolar verdi de ondan. Diyecek birşey bulamıyorum. Tamam belki lüks vergisi nedeniyle 8 milyon dolar civarı bir paradan kurtarmış olabilir Spurs, Jefferson'ın opsiyonunu kullanmamasıyla ama bunu "Gel biz sana o zaman 40 milyon ödeyelim" diyerek mi ödüllendirdiler yani?

Hep yaptıkları mantıklı işler nedeniyle övdüğümüz Spurs yönetiminden bu sefer akıllara sığmayan bir kontrat geldi. Gerçi geçen yaz da Spurs'ün yaptığı hamleler bir sürü otorite tarafından beğenilmişti, sonuç hüsran oldu. Bakarsınız bu sefer de çılgın bir şekilde eleştirilecek olan bu kontrat güzel bir meyve verir. Yok canım ben de inanmadım yazarken... Geçen sezonki Jefferson'a yıllık 10 milyon dolar? Oyununun %90'ını atletik yeteneklerine borçlu olan ve 30 yaşındaki bir adama 4 yıllık 40 milyon dolar değerinde kontrat? İki sezon sonra Jefferson şimdikinin yarısı kadar zıpladığında ve ayakları yavaşladığında ne olacak?

Jefferson'ın bu kontratı alacağını öngördüğü gibi, Popovich ile Buford da Jefferson'ın gelecek sezon %40 ile üçlük atacağını görmüş olmalılar. Kariyeri boyunca set şutörü olmak hariç herşeyi yapan bir adamın tek ümit veren yanı Bucks'da geçirdiği sezon... Başka türlü Spurs hücumuna oturması pek mümkün gözükmüyor. Parker, Ginobili ve Duncan'dan pek fazla kullanacak top kalmıyor Jefferson'a. Bire bir oynaması için kalan 3-5 pozisyonda da zaman da Richard Jefferson, 30'una geldiği için eskisi gibi adamını geçemiyor. Bu yeteneği fundamental'ı yerine tamamen atletik yeteneğine bağlı olduğu için, geri gelecek gibi de gözükmüyor.

Bence Spurs'ün uzun süredir verdiği en kötü kararlardan biri. Scola'ya 2-3 milyon vermemek için bedavaya Rockets'a göndermelerini de hala unutmuş değilim.

4 FARKLI FIKIR:

Batu dedi ki...

Bu sene az vergi ödemek için önceden anlaşılmış olabilir, en azından benim fikrim bu.

Adsız dedi ki...

muhtemelen son sene kontratını kullanma, sana uzun süreli sözleşme verelim diye önceden anlaşmışlardır. yoksa dediğin gibi akıl mantık dahilinde değil, hele ki şu sezondan sonra.

Dan Dirik dedi ki...

demit

Adsız dedi ki...

Spurs birseyler yapmak zorunda idi ve mecburiyetten biraz boyle yaptik.Simdi Kadromuz yaslaniyor ve o eski dominant goruntude degiliz.Ama hala big 3 bizde.Bunun ustune rotasyonada klas bir iki ekleme yaptik.Bir de yillardir skor bulamadigimiz 3 numara mevkisine Jefforsani yerlestirdik.Duncan iyice elden ayaktan cekilinceye ve Parker olasi bir takasta gidinceye kadar saglam bir kadro kurmak zorundaydik ve elimizden geldigince bunu basardik.Yoksa Ginobiliye verilen kontratta belki fazla ama su 2 senede yapabileceklerimizin maksimumunu yapmak zorundayiz.Ondan sonraki surec istesekte,istemesekte rebuildinge gidecek.Rebuildingden onceki son durak bunlar. Basardigimizi basaririz.Basaramassakta problem yok.Canlari sagolsun.4 sampiyonluk gosterdiler,varsin azicik cefasinida cekelim:)