BIY AD

23 Temmuz 2010 Cuma

İspanya'nın Kadrosu

En büyük kozları Pau Gasol yok ama geri kalan herkes duruyor:

Fernando San Emeterio, Fran Vazquez, Sergio Llull, Víctor Claver, Ricky Rubio, Marc Gasol, Alex Mumbru, Rudy Fernandez, Jose Manuel Calderon, Felipe Reyes, Jorge Garbajosa, Juan Carlos Navarro, Carlos Suarez, Rafa Martinez, Pablo Aguilar.

15 kişilik kadro 12'ye inerken herhalde sonda yazdığım 3'lü elenecek. Geri kalanların tecrübesine, yeteneğine bir laf edilemez. Belki büyük Gasol yok ama küçüğü de önemli bir pivot, bu unutulmamalı ve her geçen gün kendisini geliştiriyor. Kısacası taş gibi takım geliyor Pau'nun yokluğuna rağmen. Fotoğrafı bilmeyenlere de hemen ufak bir açıklama yapayım: Pekin'de düzenlenen 2008 Olimpiyatları öncesi İspanya takımının şirinlik, sempatiklik adına çektirdiği bir fotoğraf. Tabii ırkçı bir yaklaşım olduğu iddiasıyla Çinliler tepki göstermişti. İspanyollar da "biz çok masum bir şekilde, sempatik bir fotoğraf çektirmiştik sadece" diye kendilerini korumuşlardı. İçlerinden biri de çıkıp "Yahu yanlış anlayabilirler" dememişti yani fotoğraf çekiminde. Hoş bana göre de sempatik ve bunu ırkçılığa çekmekte bir anlam bulmuyorum. Ama tabii İspanya milli takımı böyle tepkilerin geleceğini düşünmeliydi önceden.

Neyse, son dünya şampiyonu ünvanını korumak için geliyorlar ve bunu başaracak güçleri kesinlikle var. Ah bir de şu kaliteli takım kendini her pozisyonda yere atıp faul almaya çalışmasa, bütün dünya tarafından çok daha fazla sevilecek. Ama tabii o imkansız, kanlarında var...

4 FARKLI FIKIR:

Adsız dedi ki...

İspanya maçları saha dışında kazanmaya çok alışmış.Bir takım ancak bu kadar sahtekar olur.Bu sene de delirtecekler bizi anlaşılan.

ako dedi ki...

çinlilerde kirli sakal ve uzun yağlı saç kombinasyonuyla foto çektirip intikam alabilirler:)

gasol olmadan finalde yunanistanı yenip şampiyon olmuşlardı japonyada.

Onur dedi ki...

Dünya Kupasından sonra bu kupayıda alırlarsa. İspanya bayağı karizma yapar

Adsız dedi ki...

Gerçekten rakipler ve hakemler için korkutucu bir kadro! Turnuvanın "floopping şampiyonluğu" için banko adayım İSPANYA!