BIY AD

13 Temmuz 2010 Salı

Big Al Utah'ta

Serbest kalan oyuncusu Boozer'ı Bulls'a kaptıran Utah Jazz, Bulls ile takas üzerinde anlaşarak Boozer'ın kontratı kadar büyük bir takas istisnası almıştı. Şimdi de bu takas istisnasını, Kosta Koufos'u ve ilerideki draftlar'dan iki ilk tur seçim hakkını Minnesota'ya göndererek, Boozer'ın yerine Al Jefferson'ı koydular. Harika bir takas Jazz açısından bence. Defalarca belirttim blog'da, Al Jefferson çok beğendiğim bir oyuncu.

Zaten başkalarına ihtiyaç duymadan, tek başına pozisyon yaratarak skor üretebilen oyunculara her zaman ayrı bir saygı duyarım. Al Jefferson da böyle bir isim. Bunun yanında Boozer'a göre daha iyi bir savunmacı ama karşılaştırdığımız isim Boozer yani. Yoksa Jefferson da en iyi ihtimalle vasattır bu konuda. Boozer'a göre en önemli artısı biraz daha blok tehdidinin olmasıdır. Yoksa savunmada bilgisi zayıftır bir uzuna göre. Ribaund sezgisi ve box-out konusunda Boozer'dan daha zayıf olması sebebiyle, o konuda da biraz dezavantajı var ama yine de yeterlidir. Hücumda ise boyalı alanda ufak çaplı bir Hakeem tadında ayak hareketleriyle, fake'lerle, ilginç atış stiliyle sağlam skor üretir. Deron ile beraber oynayınca daha da rahatlayacak haliyle. Ancak Boozer'un ona karşı belki de en önemli avantajı şutlarıydı. Al Jefferson'ın ise orta mesafe şutu kesinlikle güvendiği bir silah değil, tam tersi vasatın altında. Halbuki kıyasladığımız Boozer, boş bırakıldığı zaman NBA'in en iyi orta mesafe şut atan 3-4 uzunundan biri oluyor. Bu noktada farklı hücum setleri çizmesi gerekecek Sloan'un, o da nasıl olacaksa? Hepi topu 8 tane hücum setiyle oynuyor Utah kaç senedir...

Neyse kısacası bundan iyisini bulamazdı Utah. Jefferson belki son senelerde sakatlıklarla boğuşuyor ama sağlığına tamamen kavuştuğunda NBA'in önemli skor opsiyonlarından biridir bana göre. Seviyelerini korumak, playofflar'dan uzaklaşmamak adına çok iyi bir hamle. Bir başka açıdan baktığımızda belki de maksimum veya ona yakın bir kontrat vermek için gelecek sezonu bekleseler daha iyi olabilirdi. Sonuçta bu kadronun şampiyonluğa oynayamayacağı belli, Kirilenko'nun kontratı bitince Deron ve Millsap ile yeniden yola çıkabilirlerdi. Onlar yarışta kalmayı tercih ettiler. Bakalım bu sezon Kirilenko'yu takas edecekler mi? Çünkü takas etmemeleri halinde önümüzdeki yaz pek fazla hemle de yapamayacakları için, takım olduğu gibi kalacak ve herkes güçlenirken yerlerinde sayacaklar. Yani Kirilenko'nun devasa kontratını elden çıkarıp çıkaramayacakları (bu kadar büyük bir kontratı takas etmek de zor iş) biraz belli edecek Utah'ın geleceğini.

Ama ne olursa olsun, günü kurtarıp, playofflar'a kalmak ve eline önemli bir skor opsiyonu geçirmek adına önemli bir takas. Dediğim gibi Kirilenko yerine de 1-2 önemli parça alabilirlerse Jazz daha da güçlenebilir.

Timberwolves tarafında, Kahn'ı tebrik ediyorum. Zaten konu hakkındaki fikirlerimi yazmıştım daha önce. Bedavaya önemli bir boyalı alan skor opsiyonunu vermek... Harika bir iş çıkarıyor Kahn. Gidip alnından öpeceğim. Bari elindeki takas istisnasını, bir yıldız almak için kullansa. O zaman biraz kurtarır durumu ama Kahn'dan bahsediyoruz.

11 FARKLI FIKIR:

AKON dedi ki...

Bence Boozer'dan daha yararlı bir oyuncu olacaktır Al Jefferson..belki onun kadar şutör değil ama Boozer'a oranla daha savaçvı bir oyuncu..

mucho dedi ki...

miami'nin müthiş başarısından sonra yapılan en iyi transfer utahtan geldi bence.Kendilerini tebrik ediyorum. Bu arada bonner spurs'la tekrar anlaşmış resmi siteleri açıkladı.Miamiye gidebilse çok ekmek yerdi kendisi.

mucho dedi ki...

Bu arada David Lee golden state'e gitmiş 6 yıllık 80m dolar alacakmış. Bu haberi neden vermediniz anlamadım. Yazılan birçok isimden daha önemli bir oyuncu. kaynak CNN ve Sportsillustrated

mucho dedi ki...

Gene aynı kaynaklara göre Q-Rich orlandoya gitmiş. valla ben onların yalancısıyım.

Hobareeyy dedi ki...

Boozer iyi sayı atıyordu ama defansta tam bir karadelikti, Jefferson değişik tarz olsada Boozer'den daha skorer üstelik blok'da yapar.Savunmadada Bozar kadar delik açamayacağına göre Utah her şekil karda.

Adsız dedi ki...

ilgauskas miami'ye gitmiş. si.com'da haberi vardı. doğruysa onla ilgili yazı bekliyoruz

Unknown dedi ki...

Utah yine aman play of oynayacak bir takım olsunda trübünler dolsun para gelsin gerisi önemli değil takaslarından birini daha yaptı..Gasol kazığından beridir en kazık takaslardan biri.
NBa de eli yüzü düzgün 5 center dan biriydi al jef. Boozer ın hücumunu kapatırken bloklarıyla da az da olsa bir savunma katkısı verecektir.Uzun zamandır hep kaybeden takımlarda oynaması onu biraz törpülemiştir..Şimdi kazanmak isteyecektir o da..

Krienkoya da acaba Ny atlarmı..TAm sistemlerine uygun bir oyuncu..

Adsız dedi ki...

"miami oldu oldu, 1 sene sonra nba olmayacak zaten" geyikleri nedir yahu?? hayır lokavt nedir biliyoruz, 99 da yaşadık da "kesin olmayacak kesinnn" tavırları ne yani nedir bu asla çözülmez gibi görünen sorun bu sefer? kısa bi yazı yazarsan sevinirim.

Adsız dedi ki...

sloan mehmet okuru 4 numaraya çeker artık zaten 4 gibi oynuyodu da daha dışarıdan oynar rebo istatistiğide artar biraz memonun. minnesotayı da ayrıyeten tebrik etmek lazım üzerine takım kurulacak oyuncuyu neredeyse bedavaya gönderdiler.

Adsız dedi ki...

david kahn bu kadar bedduanın altından zor kalkar. takımı sf-pf-pg mevkilerine yığdı, ilginç işler peşinde. birde minnesota'nın elindeki kontratların en pahalısı 5 md'la michael beasley'e ait ki nba'de başka örneği yok bunun. yani full mid level kontrata sahip oyuncu bile yok.

Adsız dedi ki...

eh yıllardır bedavaya gasol diye ağlayan utah seyircisi de konuşamaz artık =)
bu al de ne şanssız insan 2 kere bedavaya takım değiştirdi.
bu arada jazz rajaylada anlaştı.
yıllardan beri kobe den gerek playofflarda gerek reg season da işkence görüyorlardı,sonunda kobenin karşısında az çok durabilicek bi adam aldılar.
ama 06-07 deki kobe raja karşısında zorlanırken son 3 senenin sürekli doğru hareketleri yapan kobesi bell e karşı eskisi kadar zorlanmaz diyorum.
son olarakda bi lakers taraftarı olarak miamiden çok utah&chicagodan çekinmeye başladım.
utah eşleşmede lakers a sorun çıkartabilicek tek takım,chicagoda lakers frontcourtuyla eşleşebilcek tek takım gibi duruyor.
miami tüm boş adamları toplasa bile bu 2 takım kadar sorun çıkartamaz lakers a.
bide energy solutions arenayı düşününce offf ki ne offf =)