BIY AD

28 Haziran 2010 Pazartesi

Milicic Üzerine Takım Kurmak !!

Darko Milicic'in takımda kalması halinde uzun rotasyonunda süre açabilmek için Al Jefferson'ı elinden çıkaracakmış Timberwolves. David Kahn açıkladı dün. Ayrıca takım olarak koşmak istiyorlarmış, lay lay lom basketbolu hoşlarına gitmiş. Al Jefferson buna uymayabilirmiş.

Şimdi. Milicic'e dakika verebilmek için Jefferson'ı elden çıkarmak? Nasıl yani? Canlı zafer purosu Milicic'ten bahsediyoruz. Ricky Rubio'nun yerinde olsam haberi duyar duymaz Wolves'a "Beni takas edin, yoksa gelmem Amerika'ya" diye ihtarnameyi çekmiştim. Bu nasıl bir mantıktır? NBA'in boyalı alandaki en önemli sayı tehditlerinden birini Milicic ve hızlı tempo için elden çıkarmak. Gerçekten dahiyane bir fikir. Boyalı alandan tamamen kendi başına pozisyon yaratarak 20 sayı ve üzerinde üretebilen uzunların sayısından Kahn'ın haberi yok herhalde. Ben size söyleyeyim, 10'u bulmaz kesinlikle.

Koy Jefferson'ın yanına Gortat tadında bir uzun, böylece Jefferson'ın savunmadaki eksiğini ört, zaten Jefferson defansif anlamda bir Boozer değil sonuçta... Yedek olarak da kenardan Love gelsin, tamam bir daha düşünme bile uzun rotasyonunu. Hatta Gortat bulamıyorsan Milicic ile dene bu formülü işte. Hem de Webster, Johnson gibi iyi şutörler katmışın takıma içerde Jefferson'a alan açacak. Ama yok illa bir değişiklik, ilginçlik yapılacak. Jefferson illa istemediği pozisyon olan pivotta kullanılacak. Hayır zaten Ryan Gomes'u da yollamışın, dakika paylaşımı açısından üstte saydığım üçlü problem yaşamaz. Darko 27 dakika alsa sanki olay çıkarak...

Valla gerçekten bu tarz kararları anlamıyorum. Hani ben Al Jefferson'ın oyununu beğendiğim için biraz taraflı bakıyor olabilirim bu karar. Fakat ne olursa olsun, yavaş yavaş zirveye tırmanacak bir takımda boyalı alandan skor üretecek yegane adamı yollamak nasıl bir mantıktır?

8 FARKLI FIKIR:

Adsız dedi ki...

david kahn drafttan önce, 4. sıradan seçim yapacağı için; bu işi daha fazla rezil edemem diye kendince espri yapıyordu. daha fazla rezil edebileceğini göstermiş oldu. birbirini tamamlayan 2 uzundan, hem de kaliteli olanını göndermek istemek? bu adamlar nasıl gm oluyorlar anlamak imkansız.

r7bertpires dedi ki...

adam sadece 25 yaşında yav. kontratı da tam hakkı, ne eksik ne fazla. 3 yıl 42 milyon böyle bi uzun için tam ederidir. ne bekliyorlar al-jeff'ten anlamıyorum.

GrandVizier dedi ki...

Ömer aşıkla takas teklif etse chicago oturup düşünür bu adam,o potansiyeli gördüm

Radagast dedi ki...

jefferson'ın yerinde olmak istemezdim, milicic'e süre açmak için takas edilsem depresyona girerim herhalde.

motörkafa dedi ki...

akıl dolu!!!!!!!!! bir seçim olmuş.

Unknown dedi ki...

yapmayın arkadaslar milicic ki zamanında boshtan kamandan önce seçilmiş "gelecek vadaden" bir oyuncu :)) demekki hala gelecek görüyor kahin arkadasımız pardon kahn arkadasımız :))

fairfax dedi ki...

milicic'te bir gelecek gormekten cok al jefforson'in kontrati ve dizini sirtlarindan atmak icin bu denyo tavirlari sergiliyor olduklarini dusunuyorum.

filelisepet dedi ki...

KAHNNNNNNNNNN!

http://www.youtube.com/watch?v=bnSarFflUxU&feature=player_embedded